Last news in Fakti

27 Април, 2018 13:11 10 334 22

Меркел отива в САЩ да убеждава Тръмп

  • сащ-
  • ес-
  • германия-
  • доналд тръмп-
  • ангела меркел

Важна визита във Вашингтон

Меркел отива в САЩ да убеждава Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигна в американската столица Вашингтон. По-късно тя ще бъде приета от американския президент Доналд Тръмп в Овалния кабинет. Посещението на Ангела Меркел се приема като последен европейски опит Тръмп да бъде убеден да освободи Европейския съюз от търговски санкции и да запази стратегическото споразумение за иранската ядрена програма.

В началото на седмицата на посещение в Съединените щати беше френският президент. Срещата на четири очи между Ангела Меркел и Доналд Тръмп ще продължи около десетина минути. А самото посещение на германския канцлер ще бъде лишено от блясъка, с който беше посрещнат Еманюел Макрон, посочват немските медии.

Меркел ще действа прагматично - тя не иска разпалването на търговска война между Вашингтон и Европейския съюз. При предишното посещение на германския канцлер в САЩ се стигна до сконфузна ситуация, след като Тръмп отказа да й подаде ръка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 6 Отговор
    бабата на окупираната от 1945 от фащ Германия, отива на килимчето на тръмпи, да му се моли, да се унижава, защото бизнеса на Германия, губи милиарди от изгодните за фащ санкции срещу Русия.

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 outlander

    7 20 Отговор
    Не се сещам да има държава фащ, но държава САЩ има и тя е най-мощната икономика и военна сила номер едно в света. Освен това се сетих за някакво СеСеСеРе, което изтече в канализацията, а "победена" Германия пък е най-голямата икономическа сила в Европа и руските получовеци ще мечтаят за подобно нещо докато руската им кочина се разпадне по подобие на СеСеСеРе и най-накрая илюзиите им да бъдат окончателно разбити.
  • 4 пико

    12 6 Отговор
    Тези където се прехласват по САЩ ми приличат на оназ бабичка от историята която и тя хвърляла съчки на кладата на ЯН ХУС.За тях е израза "Прости им господи те не разбират какво правят."Господ е създал света двуполюсен, САЩ искат да е еднополюсен.Да има една правда-тяхната помислете кой печели от това.
  • 5 Румяна Костова

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Изгодата на САЩ е спорна.Ето вече има брожения относно алуминия и санкциите срещу Дерипаска Оказва се,че без компанията му всички отрасли ще изпитат недостиг,от автомобилостроенето да опаковките от фолио.Нищо не постигнаха тези санкции,Путин си е на власт,Крим си е руски,а Донбас не е украински.И руснаците нямат намерение да напуснат Сирия.Въпреки,че посрещнаха Макрон като цар,а на Меркел ще се цупят и въртят очи ,и двамката европейски лидери са си васали и ще продължат да правят онова, което им наредят.
  • 6 Диди

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Не става въпрос само за германската икономика,а и за ЕС.Тези неща няма как да ги знаеш....Германската икономика ли е по силна,или руската?

    Коментиран от #8

  • 7 Диди

    1 4 Отговор
    Разговорите между Меркел и Трамп ще продължат около 2,5 -3 часа.От 1 май ще има наложени търговски санкции,затова Меркел е там,естествено тя ще прави ,,предложения,,за да се стигне до споразумение.

    Коментиран от #9

  • 8 Kcaniba

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Германската икономика била ли е под санкции, освен 1922-1933 може би!!!
    Та, относно силата на иконамиката, въпросът е доста спорен!!
    Ако слепо гледаме борсовите котировки, валутите и официалните ВВП - германската е по силна. Ако жледаме възможностите и резултатите - не виждам Русия смалена по територии и васеление , а точно обратното.
    ЕС е Германия, ако не знаеш!!!
    Виж плановете на Шпеер и Хитлер за Великия Райх. Чети книги диди, че освен смешна , със заучени терминологии, но и досадна)))

    Коментиран от #10

  • 9 Kcaniba

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    30 мин по протокол...
    пърхута ще и изчисти ли???
  • 10 Диди

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Германската икономика е по силна от руската.
    Помощите,които идват от ЕС са и принос на силната германска икономика.Защо трябва да се ,,плюе,,по Меркел затова,че иска търговско споразумение с Трамп?

    Коментиран от #11

  • 11 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    ахахахахахаха
    дамм.....
    а пърхута???

    Коментиран от #14

  • 12 ЗайоБайо

    5 2 Отговор
    Преди малко гледах видео, Захаров показва и прочита едно писмо от германец, който се извинява за поведението на неговото правителство спрямо Русия. Интересни са коментарите, почти всички биха се подписали в знак на подкрепа.
  • 13 Диди

    2 6 Отговор
    Не съм била никога досадна.Не ме учи какво да чета. Миналата година Германия е платила 13 млрд.Евро.След Брекзита ще плаща повече.Представи си(ама надали),и България се възползва от парични помощи.Германия трябва да има силна икономика,тя е ,,моторът,,на Европа.
  • 14 Диди

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Ахаха,пърхутът ти ли е проблем? Намазваш си главата с обезкосмяващ крем,чакаш 15 мин.и измиваш обилно с вода.Резултат...нищо не ти остава. Хахаха.

    Той няма да посмее на меркел,защото може да му лепне една на оранжевата буза. Няма да посмее,защото тя е силен калибър за неговата глава.
  • 15 Шляхтиц

    6 3 Отговор
    Заглавието на статията ми беше достатъчно, за да заключа, че краят на тъй наречения Европейски Съюз не е много далеч. ШЛЯХТИЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Аааа

    7 4 Отговор
    Защо така , бе дойчланд , нали и вие гласувахте за удължаване на санкциите срещу Русия ? Нали всички показахте "солидарност" и се обединихте срещу Русия ? Май започна да ви идва акъла ...

    Коментиран от #17

  • 17 Диди

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Аааа":

    Немците имат акъл,и то не от вчера.Не ги подценявай.

    Коментиран от #18, #22

  • 18 Аааа

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Не ги подценявам в никакъв случай, просто от време на време и те изглупяват , като се водят по акъла на други ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЗайоБайо

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Факта че избират същата мумия вече четвърти път доказва обратното