Last news in Fakti

28 Април, 2018 12:53 3 775 19

Меркел: Никой не иска война с Русия

  • ангела меркел-
  • русия-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • сирия

Канцлерът и Тръмп обсъдиха политиката на Москва, ролята й в Сирия, ситуацията в Украйна и възможните последствия от американските санкции

Меркел: Никой не иска война с Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но за разногласията с Москва трябва да се говори открито. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на пресконференцията с президента на САЩ Доналд Тръмп, цитирана от ТАСС.

"Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но там, където се появяват конфликти и стават такива неща, както например в Украйна, те трябва да бъдат назовавани с истинските си имена", каза Меркел. Тя заяви, че е обсъдила с Тръмп политиката на Русия, ролята й в Сирия, ситуацията в Украйна, както и възможните последствия от американските санкции срещу Москва за Германия.

"Разбира се, обсъдихме темата за Украйна, тук работим в доста тясно сътрудничество срещу нелегитимните действия на Русия", заяви Меркел. Тя посочи, че се радва много, че с правителството на САЩ са в тясно сътрудничество по този въпрос като допълнение към Минския формат и това по думите й ще продължи и занапред.

Меркел: Никой не иска война с Русия

"Що се отнася до санкциите, то работим в тясно сътрудничество с правителството на САЩ, в частност с министъра на финансите, за да разберем какви странични последствия биха могли да имат те (санкциите)", заяви тя. Меркел допълни, че смята, че що се отнася до разногласията с Русия обаче, до конфликтите с нея и до ролята й в Сирия, има голямо единодушие.

Канцлерът заяви, че "по принцип гарантирането на териториалната цялост на страна като Украйна е извънредно важно и тя трябва да бъде зачитана".

Меркел: Никой не иска война с Русия

Меркел допълни, че решението дали от 1 май да бъдат въведени мита за стоманената и алуминиева продукция от ЕС остава за президента Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Голям Слон

    56 6 Отговор
    Като не искате лоши отношения, не правете така, че да ги има. Просто е. Например, не правете революцийки в съседни държави, като Украйна. Не си слагайте ПВО-тата в Прибалтика, Румъния и България. Това, като начало. Защото не ми се мисли, ако Русия разположи ракети в Куба така, както се опита през 60-те. Но руските ракети там са неприемливи. По каква логика трябва да са приемливи на 30 км от Русия?!

    Коментиран от #8

  • 3 ......

    38 6 Отговор
    Баба пу**а не знам какво обсъжда, но скоро ше я бият с камъни, задето вкара толкова сиган у Европата...
  • 4 НКВД

    36 7 Отговор
    Бой на никой не му се яде, разбирама позицията на Германия.
  • 5 Цар Вул

    26 5 Отговор
    Един мой приятел пророкува":ЩЕ ЗНАЕШ,ТОВА ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ!
  • 6 патриотъ

    46 7 Отговор
    Русия няма нелигитимни действия!В Сирия се намира по покана на правителството,Крим се присъедини с референдум на живеещите там без никаква принуда,в източна Украйна няма руски войски и никога не е имало!!!Нелегитимни са действията на американците,защото нападнаха Сирия незаконно и се намират там незаконно,съсипаха Украйна и подкрепят фашисткото правителство на Порошенко,създадоха конфликти в целия свят и въобще не зачитат съвета на ООН,Създадоха нестабилност и хаос в света в защита на собствените си търговски интереси и въвлякоха и Европа в това безумие,ката докараха света на прага на трета световна война!
    А сега кой е агресора и кой иска и кой не иска война,можете сами са си отговорите!И дали Америка може да претендира да властва над света и кой и е давал това право,също можете да си отговорите сами!Земята е създадена от Господ и само той може да я управлява и да се разпорежда с нея и доколкото знам,той не е давал пълномощия на никого да управлява от негово име!

    Коментиран от #7

  • 7 Шляхтиц

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "патриотъ":

    Моите поздравления и почитания!!!!!
  • 8 Шляхтиц

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Моите поздравления и почитания!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    3 15 Отговор

    До коментар #8 от "Шляхтиц":

    Повтори още веднъж и го цункай отзад за капак !
  • 10 Препатил

    9 2 Отговор
    Парен ,каша духа !
  • 11 Четвърти пол

    14 3 Отговор
    а зачитането на териториалната цялост на Сирия не е ли важна за вас, проституиращите седерасти на Ротшилдите?
  • 12 Читател

    4 19 Отговор
    Меркел греши! Матрьошките искат война, щото без нея не знаят как да живеят!
  • 13 Кракра

    7 0 Отговор
    Всъщност тези които нарушиха мира в Украйна се смятат за недосегаеми , от там е проблемът.
  • 14 Диди

    0 11 Отговор
    Украинското правителство ще отнема украинското гражданство на руснаците,които живеят в Крим.На живеещите там руснаци,това не им харесва никак.Руската агресия край няма.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Диди

    0 8 Отговор
    Русофили,от злоба сте се изприщили.Украйна ще вземе украинското гражданство на кримските руснаци.Плавилно решение.Руснаците сами са си отговорни за това абсурдно събитие.Не може руснаци да се възползват от привилегиите на украинците.Хайде сега слагайте ,,минуси,,докато позеленеете от яд.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Наивна душичка,ти наистина ли мислиш,че на някой му пука,ако на шепа хора в Крим им отнемат украинските паспорти? Защото само малък процент там са си ги запазили.Руснацете в Крим не питаха теб какво им харесва и около 90 процента гласуваха за Путин на 15.март.