Last news in Fakti

28 Април, 2018 10:45 2 410 10

Тръмп: Лично ще реша пролемите със Северна Корея

  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров

Президентът на САЩ трябва да опровергае подозрението, че е неспособен да води трудни преговори

Тръмп: Лично ще реша пролемите със Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп си приписва заслугата за историческата среща между лидерите на двете корейски държави. Сега му предстои тежката задача да помогне смелите, но неясни идеи на двамата лидери за мира да се превърнат в реалност след повече от 60 години враждебност, предаде АР.

Тръмп трябва да опровергае две дразнещи подозрения: първо, способен ли е да води трудни преговори за мир и да постигне успех там, където предшествениците му се провалиха; и второ, наистина ли севернокорейският лидер Ким Чен-ун е готов да се откаже от ядреното оръжие, с което страната му се опитва да се сдобие от години.

На пресконференцията в Белия дом с германския канцлер Ангела Меркел, Тръмп заяви, че смята за свое задължение да се опита да постигне мир на безядрен Корейски полуостров.

Тръмп: Лично ще реша пролемите със Северна Корея


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    11 7 Отговор
    Ето обади се, сега ще оручаса нещата!
  • 2 Бесен Язовец

    6 14 Отговор
    Добре, че е Трамп та да помири корейците ! Трамп е миротворец № 1 !
    Заслужава нобелевска премия за мир и ще я получи, сигурен съм !

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Добре го каза Трамп! Ше получи един задвратник от момчето с дръпнатите очи и странната прическа само глеййй!
  • 4 точно така

    4 2 Отговор
    пролените ще реши - проблемите няма да може )))
  • 5 да се вземе предвид че

    9 7 Отговор
    Ким в никакъв случай няма да се откаже от ядреното оръжие в замяна на разни празни обещания. На тая среща няма да се реши нищо важно защото САЩ са свикнали само да искат без да дават нищо в замяна. Това и Ким го знае, и Тръмп, и китайците, и руснаците също. Просто идеята е да се разведри малко обстановката и да се забавят нещата, да се тупа топката както е лафа. Така или иначе САЩ са бита карта и в следващите няколко години ще бъдат ликвидирани като държава в тоя си вид.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    8 2 Отговор
    Тоя на връзано куче леб не моо даде та.....
  • 7 Да да

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "да се вземе предвид че":

    Да се вземе предвид, че единственото празно нещо са резервоарите с бензин на Ким-чо! Останали са по 20 литра за камионите и скоро ще се наложи да ги бутат! Полигона леко им се разруши! Икономиката им е във възход и вече имат по два камъка и филийка хляб на човек! На войниците двойно повече - 4 камъка и 2 филийки!
  • 8 outlander

    4 4 Отговор
    Всичко си има предистория и тя е, че дебелия Ким завзе властта в С. Корея по време на меката политика на Обама, заради която САЩ позагубиха от позициите си на световен полицай, поради което Кимчо реши, че може да тероризира съседите си и да заплашва Америка с две ядрени ракети. След като бай Тръмп показа възможностите на високоточните американски ракети, които от 2500 км поразиха целите си в Сирия с отклонение от 0,5 метра, дебелия Ким осъзна, че американците много лесно могат да превърнат севернокорейските цели в купчина камъни без дори да бъдат пращани кораби и самолети в близост до полуострова. Отрезвяващо за дебелия подейства и тоталното ембарго от страна на Китай спрямо С. Корея, което нямаше как да не се случи предвид, че китайците дължат икономическия си и технологичен напредък благодарение на Америка на първо място и най-накрая на Европа, и в никакъв случай на снежната нигерийска империя Русия.
  • 9 outlander

    4 5 Отговор
    Искам да добавя, че приветствам решението на дебелия Ким да престане да въвлича страната си в тотална изолация, защото тоя измъчен народ не заслужава подобно нещо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.