Last news in Fakti

1 Май, 2018 06:30 1 709 2

САЩ и Южна Корея обсъждат Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • южна корея

Умножават се усилията за мир в региона

САЩ и Южна Корея обсъждат Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Министрите на отбраната на САЩ и Южна Корея са обсъдили бъдещите отношения със Северна Корея, съобщи РИА Новости.

Сьон Ен Му е информирал Джеймс Матис за намерението да спазва договорът със Северна Корея, целят да прекрати ядрената програма на страната и да установи мир в региона.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун проведе среща с президента на Южна Корея Муж Дже-ин през миналата седмица.

Според Му е било достигнато споразумение за умножаване на усилията за денуклеризиране на региона. Той е обещал на Матис, че Сеул ще продължи да се консултира със САЩ по въпроса.

В момента се договаря среща между Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп. Очаква се на нея да има и представители на Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    4 2 Отговор
    Много ми е интересно САЩ защо имат думата при преговорите на Кореите, а нас никой за нищо не ни пита :)
    Що не ги оставят да си гледат нещата и да си обединят държавите и въобще що не спрат да си врат носовете работите на чуждите държави?

    Коментиран от #2

  • 2 outlander

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Защото С. Корея се допитва до Китай, за това Ю. Корея се допитва до САЩ. Ако България беше глобална военна и икономическа сила, някоя от двете Кореи щеше да се допитва и до нас.