Last news in Fakti

4 Май, 2018 10:15 2 350 3

Заплашвали враг на Ердоган преди изборите

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • избори-
  • абдуллах гюл

Абдуллах Гюл е бил принуден от високопоставени представители да не се кандидатира за президентските избори

Заплашвали враг на Ердоган преди изборите - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу заяви, че "турският военен номер едно" и главният президентски съветник са отправили заплаха към предишния президент Абдуллах Гюл да не се кандидатира за президентските избори, пише в. "Хюриет".

Кълъчдароглу отправи призив към тях да направят конкретно изявление във връзка със срещата. Лидерът на НРП уточни, че става въпрос за посещение на началника на генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар и главния президентски съветник Ибрахим Калън при Гюл на 24 април. Нито един от тримата не отхвърли информацията за срещата, нито пък направи коментар по въпроса, посочва изданието.

Заплашвали враг на Ердоган преди изборите

Опозиционните издания "Джумхуриет" и "Сьозджу" писаха за срещата на тримата непосредствено, след като се бе състояла. Изданията също така изтъкнаха, че целта на разговорите вероятно е била Гюл да бъде принуден да се откаже от кандидатиране за президентските избори.

Председателят на НРП посочи вчера, че според информациите Акар е бил с цивилни дрехи по време на срещата.

Ако това е била официална среща, то защо сте бил с цивилни дрехи? А, ако не е била официална, дали тогава не е била тайна среща?, запита Кълъчдароглу, който говори пред парламентарната си група.

Заплашвали враг на Ердоган преди изборите

Лидерът на опозиционната Партия на щастието Темел Карамоллаоглу предложи миналия месец за общ кандидат на опозицията за президентските избори да бъде издигнат Гюл. През уикенда Гюл заяви, че няма да се кандидатира. Според много турски анализатори, ако той бе издигнат като общ кандидат на опозицията, би могъл да отнеме съществена част от гласовете за президента Реджеп Ердоган.

Най-вероятно за кандидат на НРП за предсрочните президентски избори ще бъде издигнат депутатът от Ялова Мухаррем Индже, заявиха редица представители на НРП, цитирани от "Хюриет".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    8 1 Отговор
    Е, и?
    Опонента на Меркел беше и в ареста.
    Защо в Труция това да е диктатура, а в Германия правораздаване?
    Къде е разликата?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 турска "демокрация"

    3 0 Отговор
    Където има предизборни заплахи и лишаване от свобода, подкупи са предшествани и убийствата са последвани.
Новини по държави: