Last news in Fakti

3 Май, 2018 09:56 3 008 25

Ердоган раздава предизборно $6 милиарда

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • избори

От финансовите бонуси ще се възползват над 12 млн. пенсионери, които ще получат допълнително по 244 долара

Ердоган раздава предизборно $6 милиарда - 1
Снимки: БТА/АР

6 млрд. долара ще раздадат на турските граждани президентът Реджеп Ердоган и правителството дни преди предсрочния вот, насрочен за 24 юни, съобщи електронното издание "Политико".

От финансовите бонуси ще се възползват над 12 млн. пенсионери, които ще получат допълнително по 244 долара (по 1000 турски лири) преди двата най-големи мюсюлмански празника през годината, ще бъдат увеличени и социалните плащания, които хората на възраст над 65 г. получават на всеки три месеца - от сегашните 65 долара (265 лири) на 120 долара (500 лири).

Правителството е внесло за одобрение в парламента специалния финансов пакет, целящ "преструктуриране на дългове и социална реформа", обяви още премиерът. Освен финансови бонуси за над 12 млн. пенсионери той включва схеми за преструктуриране на дългове на гражданите, натрупани от неплатени данъци и различни видове глоби, дължими към държавни институции.

"Чрез този пакет решаваме проблемите, които гражданите имат с институциите", обясни Йълдъръм. Той допълни, че турците трябва да подадат до края на юли молби, за да се възползват от този пакет. Властите също така предприемат мерки и за узаконяването на почти 13 млн. постройки на територията на цялата страна. На собствениците им ще бъдат издадени специални документи.

Ердоган раздава предизборно " /> милиарда

В средата на април Ердоган изненадващо обяви, че в Турция ще се проведат предсрочни избори на 24 юни. Това ще ускори преминаването на страната към президентска система на управление, която беше одобрена от турците на референдум през април м.г.

Редовният вот за парламент и президент трябваше да се състои през ноември 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ5

    14 4 Отговор
    Агата е ларш!

    Коментиран от #25

  • 2 НКВД

    12 12 Отговор
    Отивам в Турция да подкрепя нашия мюсюлмански брат Ердоган. Аллах акбар!

    Коментиран от #3

  • 3 Kcaniba

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Аз вече съм в Турция за подкрепа. Чакам те, другарю. Тук памперсите са евтини.
  • 4 Ford Prefect

    10 13 Отговор
    Сороси гледайте и плачете. Бат Ерго раздава денги на килограм и мисля и аз да ида да се наредя на опашката, че рублей нйет! Великият ни вожд путѝ така каза. Трябва да има за моста до #Кримьнаш! Долу България! Да живее братската руско-турска дружба!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    10 8 Отговор
    Стига бе. За талибаните иска пари от нас, а за забрадените си фанатизирани последователи има да им дава
  • 7 Kcaniba

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "iQ5":

    Приемат всичко, даже и рубли, но предпочитат евро и щатски долари, въпреки че Русия е васал на Турция. По-добре обърни рублите в евро или долари, защото пакет памперси струва една четвърт вагон рубли, а предполагам, ще искаш да си купиш бая памперси и с цял вагон в Турция да идваш не е удобно. Венсеремос, другари, чакам ви в Турция!

    Коментиран от #8, #16

  • 8 iQ5

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Не исках да се докосвам до империалистическите кървави хартийки евро и долари, но наистина няма да е никак удобно да мъкна цял вагон с безаналогови руски рубли, ето защо съм склонен на пренебрегна отвращението си към империалистическите валути. Вазелин да си нося ли?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Политико

    2 3 Отговор
    Много примитивно излагане на фактите и то цитирани от гръцка медия. Естествено, това и предизвиква примитивни коментари..
  • 11 НКВД

    4 2 Отговор
    Щях да забравя за вазелина. Другарите за това сме другари, за да се подкрепяме и да си напомняме за важните неща в живота, включително и за вазелина. Венсеремос!
  • 12 За мечтателите-писатели

    2 2 Отговор
    Джендърите барабар с вазелините и другите си принадлежности, вие нямате ли си други сайтове за излагане на фантазиите си?
  • 13 Салам Алеко

    6 3 Отговор
    Кебабчетата и бирата решават изборите! А тъй, може кебабчетата да са квичали или грухтяли, ама никой няма да познае! Браво ердо, добър ученик си, научили са те как се печелят избори!
  • 14 Иванов

    5 2 Отговор
    Този е видял от Боко, как се купуват избори. Ама трябва и полицията да носи чувалите с бюлетини за да е още по- сигурно. А най- сигурно е той да си ги преброи и която не му хареса- драска с химикалката и я прави невалидна.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    2 1 Отговор
    Много трол много нещо !!!!!
  • 18 Кирчо Стаматов

    7 2 Отговор
    АГАТА Е УМЕН , МОЗЪКЪТ МУ СЕЧЕ КАТ БРЪСНАЧ.
    НАИСТИНА МИ ХАРЕСВА ТОЗИ ТУРЧИН. Не цепи басма на никого , едиствено го интересува ..... Интересът на държавата . И колелото се върти. Лирата девалвира, но това има двойно действие и зависи от коя страна гледаш на нещата. От една страна , държавата печели народът губи и обратното. А кое е полезно при работеща икономика? Решавайте сами .
  • 19 дай и на мене чичо

    1 0 Отговор
    велик лидер, и 50 лири да ми даде само, гласувам за него

    Коментиран от #23

  • 20 незнайко

    3 3 Отговор
    Ето къде отиват европейските средство за мигрантите. На резанцев обаче, не му пука от нищо !!! Той е едноличния господар на Турция !!!

    Коментиран от #21

  • 21 Ариец

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "незнайко":

    На какви ви приличат съществата от снимката

    Коментиран от #24

  • 22 Пенсионера

    3 1 Отговор
    Аааааааа и аз отивам при него, нашият само взима а тоьи само им дава и дава .
    Дава им и инфлациони , дава дава ама а спри се бе диктатор такъв.
    Вече разбрах и се убедих защо го харрсват и го уважаеат, ами аз кво да правя?
    Ама и ние тъй зациклихме , няма изход.
  • 23 велик...знаеш къв

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "дай и на мене чичо":

    Ефтин си, да ти дам 5 лири да работиш лапата си?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "iQ5":

    За 1000 лири(380 лв.) Ердоебан си купи изборите!Да се учат наще мангали ,дето се продават за няма и 100,па макар и на черно!Това е последния залп и турция очаква нашата 1989г. Хипер инфлация,фалити,разпродажби на предприятия! Дано западните фирми които ще се изнесат от там да припознаят България за място за инвестиции!
Новини по държави: