Last news in Fakti

29 Април, 2018 13:51 3 397 2

Публична екзекуция във Филипините

  • филипини-
  • марк вентура

Марк Вентура, известен с активистката си дейност против минните компании, беше застрелян след литургия

Католическият свещеник Марк Вентура, известен с активистката си дейност против минните компании, беше застрелян след литургия в северната част на Филипините, предаде ДПА.

Свещеникът беше прострелян с два куршума в обществения гимнастически салон в провинция Кагаян, където е отслужил литургията. 37-годишният свещеник благославял деца и разговарял с членовете на хора, когато извършителят го прострелял в гръб.

След това нападателят, носещ каска, избягал на мотоциклет, заедно с друг заподозрян, съобщи Родел Табулог, началник на полицията на град Гатаран, където е извършено убийството. Той уточни, че полицията проучва възможните мотиви и че свещеник Вентура се е ползвал с добра репутация сред местната общност.

Никой друг не е пострадал при нападението.

Конференцията на филипинските католически епископи подчерта, че Вентура е бил вторият свещеник, убит в страната за последните четири месеца. В съобщението на сайта й се отбелязва, че ръкоположеният преди седем години свещеник е бил известен с борбата си срещу минните компании и с помощта, която оказвал на коренните жители на провинцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    17 1 Отговор
    Поклон пред този мъченик и защитник на народа си!
  • 2 DSS

    4 0 Отговор
    Западните демократични и свободни минни компании нямат никакви скруполи. Някой сеща ли се как в свободен и демократичен ЮАР преди няколко години минните компании застреляха около 30 протестиращи невъоръжени хора, на които им пеше писнало да експлоатират тях и земята им, и просто излязоха на протест!