Last news in Fakti

2 Май, 2018 13:56 1 188 1

Париж: Иранското ядрено споразумение трябва да се спазва

  • сащ-
  • иран-
  • ядрено споразумение-
  • еманюел макрон-
  • малкълм търнбул

Президентът Макрон призна, че има нужда обхватът му да бъде разширен в три насоки

Париж: Иранското ядрено споразумение трябва да се спазва - 1
Снимки: БТА/АР

Сегашното ядрено споразумение между Иран и шестте световни сили трябва да бъде спазвано, каза днес френският президент Еманюел Макрон, във втория ден от визитата си в Австралия, предаде DPA.

Той обаче призна, че има нужда обхватът му да бъде разширен в три насоки. Първо, да бъде осигурен контрол върху ядрените дейности на Иран след 2025 година. Второ, за наблюдение на програмата за балистични ракети и трето - за ограничаване на действията на Иран в региона, особено в Ирак, Сирия, Ливан и Йемен.

Френският президент участва във възпоменателна церемония по случай годишнина от десанта на Австралийско-новозеландския военен корпус (АНЗАК) на турския полуостров Галиполи по време на Първата световна война и благодари на Австралия за участието на нейни войници в бойни действия далеч от страната им, предаде AFP.

Макрон и австралийският премиер Малкълм Търнбул подписаха няколко споразумения, в които заявяват желание за по-задълбочено партньорство между двете страни в района на Индийския и Тихия океан.

Париж: Иранското ядрено споразумение трябва да се спазва

Търнбул каза, че двете страни са заедно в борбата срещу тероризма и срещу противниците на демокрацията и имат общи ценности като демокрацията и свободата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мноо културен

    8 0 Отговор
    Да ама САЩ неще, подписа го а сега неще! И сЯ шЪ излЯзнат от него, щот така им е кеф, демек праят си квот си искат.
    А подлогите им тук мълчат, нямат направление от Козяк, пък и темата не е за Русия!
Новини по държави: