3 Май, 2018 23:00 3 036 4

Фалира легендарен производител на китари

  • гибсън-
  • китара

Дългът, причинил фалита на Gibson Brands Inc., е около 500 милиона долара

Фалира легендарен производител на китари - 1
Снимки: БТА/АР

Американската компания Gibson Brands Inc., един от водещите производители на струнни музикални инструменти в света е обявила фалит. Това става ясно от прес-съобщение на компанията.

Дългът, причинил фалита, е около 500 милиона долара. Управлението на основаната през 1902 година компания вече е поето от кредиторите. Вече е отпуснат и спешен заем от 135 милиона долара, с който кредиторите се надяват да стабилизират производството.

"Започнахме преструктуриране на Gibson Brands Inc. и вече имаме придвижване от мъртвата точка. Продадени са марки, които не са значими за нас, увеличихме продажбите и намалихме дълговете", каза изпълнителният директор Хенри Юшкевич.

Фалира легендарен производител на китари

Освен под собственото си име фирмата произвежда китари и с марките: "Епифон", "Крамър", "Вали Артс", "Тобиас", "Стейнбъргър" и "Каламазо". В добавка към китарите компанията разшири обхвата на производството и с клавишни инструменти под марката "Балдуин", барабани под марката "Слингърланд", както и най-различни аксесоари за музикалната индустрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Joya

    2 5 Отговор
    Вие не коментирате това е пагубно бе хора фирма от 19....ако ние не няправим нещо утре ще ни управляват роботите на Уоран Бъфет

    Коментиран от #3, #4

  • 2 ччяя

    2 0 Отговор
    Ше фалират я,като са надули цените на китарите си до небето.
    Разликата в звученето на китайския и американския Гибсън може да разбере само профи музикант,а едната китара струва 200 а другата 2000 usd.Едната е за професионално занимаващи се музиканти,а другата за всички останали.
  • 3 Да да

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Joya":

    Нормално е да фалира фирма на 100 год. Или конкуренцията я притиска или продукта не е актуален!
  • 4 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Joya":

    Откога пък точно Бъфет се занимава с роботи?! Да беше казал барем Безос или Мъск, или някой друг от "силиконовата" долина.