Last news in Fakti

6 Май, 2018 20:32 3 154 67

Ердоган: Турция иска да е в ЕС

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ес

Той обеща понижение на инфлацията лихвите

Ердоган: Турция иска да е в ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган потвърди желанието си страната му да стане член на ЕС, съобщи „Ройтерс“.

Той подчерта, че Турция никога не е губила желанието си за влизане в ЕС. Според него негативното отношение е по-скоро от другата страна.

„Ние няма да се откажем от войната с терористите. Нашите военни са готови за нови мисии“, заяви Ердоган.

Той представи своята програма за предстоящите президентски избори.

Ердоган обеща понижение на лихвите и инфлацията след реформи в икономиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.Б.

    10 5 Отговор
    салам алейкум ефенди!
  • 2 Гост

    14 10 Отговор
    Там всичко е добре,за какво им е ЕС
  • 3 Распутин

    21 10 Отговор
    Те може и да искат, но няма. Едно е да искаш, а съвсем друго - да те искат.
  • 4 честна чалма

    12 23 Отговор
    Турция е велика страна. Нещата, които Европа иска да смени Турция, просто са абсурдни. Европа трябва да промени много неща, в нейната страна. Ако го направи, Турция ще си помисли сериозно дали трябва да влезе в клуба.
  • 5 El comandante

    18 9 Отговор
    Кой му пука за гаджалите???

    Коментиран от #23

  • 6 onq s konq

    15 3 Отговор
    Защо Турция иска толкова отчаяно да влезе в ЕС,след като и сега има специално разрешение от съюза да търгува безмитно с държавите членки?Защо гражданите на Македония се скъсаха да си вадят бълг. паспорти заради членството ни,а изобщо не поглеждат към "значително по-добре от нас в икон. отношение Сърбия"/това според русофилите/?Защо самата Сърбия драпа за членство в ЕС?И сега най-важният въпрос:А ЗАЩО РУСКООРИЕНТИРАНИ ИНДИВИДИ ПРЕБИВАВАЩИ У НАС,НО НАЙ-ВЕЧЕ В РУСИЯ ИСКАТ НЕЗАБАВНО ИЗЛИЗАНЕ НА БГ ОТ ЕС И НАТО?Настояват и за референдум по въпроса,защото "тях никой не ги бил питал" като сме влизали.А във тоя референдум ще има ли и въпрос дали българинът предпочита да е най-бедната членка в ЕС със мин. заплата 510 лв,или да е горд член на ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ,В КОЙТО ЛИДЕРЪТ РУСИЯ НАСКОРО ВЪВЕДЕ... 270ЛВ МИН. ЗАПЛАТА?!
  • 7 Рубладжийче

    4 4 Отговор
    оня с коня смучи питоняяя
  • 8 Салам Алеко

    20 12 Отговор
    Европа няма нужда от 80 милиона потенциални терористи (аллахакбаровци) стигат и и тези! Така че исляма ще бъде забранен, и всички азиатци и африканци ще поемат към родните си места! Европа се събужда и скоро ще се очисти от болните си идеи за интеграция на невтзпитаните!

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    10 3 Отговор
    За да се оправи икономиката, трябва понишаване на лихвите, да спрат хората да взимат заеми, да спре консумацията, внасянето на стоки. Това означява че ще се губят много работни места, че много хора ще се принудят да живеят като бедни, че икономиката ще се смазне, много проекти няма да се състоят, за години напред, докато се оправи "силната" икономика. Всичко това ще ядосва много хора, ще има протести и сблисаци, от другата страна воинните с Кюрдите и другъде са много повредни за икономиката, Турция има нужда от европа но се одалечява от нея.. Въобще никак няма да е лесно, и ще е опасно и за съседите, трябва да вземем мерки.

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 MACEDONIA

    12 5 Отговор
    Значи да отбележа за тези които незнаят, турция е отдавна в европа. Няма да еи кажа дали са над 20 милиона турци в и около европа оставям еи да размишлявате.
    Турция държи да е с европа но по точна митническият съюз. Иначе турската държава е в такъв регион че едвали би олабил положението че и нас може да отнесе вълната или бурята
  • 12 Севърски договор

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    кво бе, Α, КВО ??
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Салам Алеко

    14 12 Отговор
    А аз искам чиста европа без ислям, искам Константинопул да се върне на собствениците му, искам България на 3 морета! Искам много работи дето не мога да напиша! Искам новата година, тоя да не я види, ама не става! Един друг иска Румелия и България да станат турски, иска Македония обединена! Ама в 21 век само искам не става, тъй че, да внимава, баницата му да не се счупи на 4 парчета! И да не го обесят като Садам!

    Коментиран от #18

  • 16 козан4о

    3 2 Отговор
    Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто зоофил!
  • 17 garbage

    5 4 Отговор
    А руссиянина ще позволи ли на чалмата да влезе в ЕС след като руссиянина не иска да има ЕС?!Ще се скарат!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хасан

    8 14 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Няма страшно..Турция си сменя икономическия модел..от малко печеливши и конкуретни стоки и услуги минава на производство на високи технологии,военна техника,космически станции,атомна енергия ,медицински услуги и др..отваря финансовия си пазар на Китай и Япония ...просто имат цел до 100 годишнината от основаването на републикатп да бъдат в 10 най развити икономики...

    Коментиран от #22, #37

  • 20 Кюрд

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Спри провокациите бе човек, тия ги пиша аз за турция!!
  • 21 Иво

    7 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Извинявам се, че се намесвам в коментара ви, но цяла Европа в момента и преди други години силно уважава България нашата родина.И изобщо България не живее на просия като турците в Турция които търсят просията от Европа.Нали Турция вече е първия приятел на руснака.......за какво му е Европа?!?!?!!!!От руснака си купува оръжия, с руснака си прави единствения пазар по всичко!!!Така са си добре без комуняги!

    Коментиран от #25

  • 22 намусен

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    ахахаха, виц на деня!!!!

    благодаря ти че ме накара да се разсмея!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 23 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "El comandante":

    На вас, на русняцити ви пука, нали ще им прайте турска тръба, а и с ракети ги въоръжавате !
  • 24 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "намусен":

    Моля, няма защо, беше ми радост че ви се радвах!
  • 25 Хасан

    7 12 Отговор

    До коментар #21 от "Иво":

    Не си прав...Турците правят танкове с корейците...С400 с руснаците ..хеликоптери с италианците ...самолети с украинците...изтребители с американците....АЕЦ с руснаците ..мостове с японците...соларни полета с немците ...

    Коментиран от #26, #27, #56

  • 26 А бе

    14 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Забравил си НЛОто с извънзените.
  • 27 Севърски договор

    11 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Бъди точен бе тарикат, не правят с, купуват от. Почвай да чертаеш от празна хартия сам, да създаваш, да тестваш, да произвеждаш, да използваш, да продаваш и ти като тях, а после говори колко си велик. Макар че този който е велик, знае го, и не му трябва да го речи за да го вярва,точно като тези от които купуваш старите им чертежи.

    Коментиран от #28

  • 28 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #27 от "Севърски договор":

    Досега купуваха..сега поставят условие да се разработват съвместно...преди 60г когато влизат в НАТО ,както България ги карат да спрат собственото производство на оръжие и да купуват от съюзниците..
  • 29 Хасан

    8 8 Отговор
    Българина си затваря АЕЦове ,турчина си строи ...българина изпраща медици да бачкат за здравето на немеца,англичанина ,а турците събират болни от цял свят и си развиват медицината..

    Коментиран от #30

  • 30 фалит

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    здрасти хасан, заради ердоган,
    скоро ще си като българина, успокой си

    Коментиран от #31, #62

  • 31 Хасан

    5 10 Отговор

    До коментар #30 от "фалит":

    Не си прав ..България е с намалящо и застаряващо население,ниска производителност на труда ...докато Турция е с младо население,висока производителност на труда ,производствени мощности..
  • 32 гост

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ердоган: Турция иска да е в ЕС

    Едно от многото неща, които Турция трябва да направи, за да влезе в Европа, е, че трябва да ратифицира морското право, което означава, че тя трябва да признае съществуването на ИИЗ, което означава, че не може да открадне газ от съседите й. И това е само едно от многото неща.
  • 33 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    турция иска ама с такъв като теб начело скоро не се очертава!
  • 34 Тоягата

    5 3 Отговор
    Пичове, малко да се кротнете... Турция е европейският хрантутник на столетието. Западът вечно я използва като маша, затова и я прибра в нато. Това което е Турция е благодарение на американците и западняците. Ако баба Меркел само кихне по посока на турция, макарона фъшне, а дедо Дончо се понапъне, Ердоган ще летииии, летииии ,летииии в небитието. Само погледни - българският и турският селяк са еднотипни, но полит класата се различава - турците са по-неблагодарни, самозвани и нахални контета. Икономиката е изцяло зависима от Европа.

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Хасан

    4 6 Отговор

    До коментар #34 от "Тоягата":

    Не можеш да лажеш че турчина е неблагодарен..напротив винаги е бил верен на блока в който е...например за да влезе в НАТО изпрати военен контингет в Корейската война..даде много жертви....изпрати контингент в Афганистан..в Босна ...и не случайно положи много усилия за смяна на режимите в България,Грузия от комунистически на демократичен...много турци се трудеха във възстанавяването на Германия след войната ..гастарбайтерите...

    Коментиран от #38

  • 36 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #34 от "Тоягата":

    Баба ти Меркел ,братовчеда Макрон слушат европейската олигархия...а те не искат да загубят 80милионен горещ пазар ..все пак капитала прави политиката..няма да загубят пазарен дял в полза на Китай,Япония,Корея ....
  • 37 byd

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Tова сънува ли го? турция и техника-ПХА ХА ХА ХА
  • 38 ВВС

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Върнаха 2/3 от аскера в чували от корейската война
  • 39 JPower

    7 3 Отговор
    Никой не я иска, и никога няма да влезе в ЕС ,просто я лъжат, докато мине кризата с бежанците. Свинята раздава предизборно парите за бежанците ,след изборите ще сринат лирата още, защото не могат да си позволят това увеличения на пенсии и заплати.Щатските и европейски компании напускат, а турция знае че не може да направи и един тъп гвоздей без технологиите на запада. ТУРСКИЯ ЕЗИК Е ТЪП И ОГРАНИЧЕН, КОЕТО Е ПРОБЛЕМ ПРИ РАБОТА В ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ .Единствено лекарите им/ има добри от тях/ работят безпроблемно с апаратурата. Повечето турци били на гурбет не знаят и дума чужд език .....

    Коментиран от #40, #41, #42

  • 40 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #39 от "JPower":

    Не си прав..имат Нобелова награда за литература...турския език е богат...знам че изпитваш омраза ,нормално си е...
  • 41 Хасан

    4 9 Отговор

    До коментар #39 от "JPower":

    Турците са една от страните които си правят космически сателити ..Сащ,Русия,Китай,Франция и Индия...трябва да привлекат петродоларите на арабите ...имат нужда от финансиране естествено..

    Коментиран от #47, #52

  • 42 Хасан

    4 10 Отговор

    До коментар #39 от "JPower":

    Турците не изучават език , а другите трябва да научат турски...такива са американците,англичаните,руснаците,немците ,французите...имперски нации..

    Коментиран от #43, #49

  • 43 Салам Алеко

    9 2 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Не усещаш ли че прекаляваш? Банален си и все същта!

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #43 от "Салам Алеко":

    Турчин прави турска пропаганда ..какво лошо има в това?!..да съм като българин който прави руска пропаганда или българин който прави немска пропаганда ли ????!!

    Коментиран от #48

  • 45 JPower

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Салам Алеко":

    Само ти си вярваш на глупостите,сигурно спиш с отворени очи и сънуваш че ердосвин те лашка,или че летиш с турска ракета, изстреляна с ластици, събрани на всички кадъни от шалварите.

    Коментиран от #46

  • 46 JPower

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "JPower":

    Сбърках с маркирането Саламе това се отнася за хасан
  • 47 JPower

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Само ти си вярваш на глупостите,сигурно спиш с отворени очи и сънуваш че ердосвин те лашка,или че летиш с турска ракета, изстреляна с ластици, събрани на всички кадъни от шалварите.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Салам Алеко

    9 2 Отговор

    До коментар #48 от "JPower":

    Турците са втора ръка, а хасан е втора ръка за турците! Знаеш ли какви шамари е ял като е казал долу че е турчин? Оттогава, щом на мине границата, става християнин българин, и плющи свински пържоли!

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хасан

    3 9 Отговор

    До коментар #51 от "Салам Алеко":

    Ще умреш от злоба в лайната си в миризливата си панелка..

    Коментиран от #54, #57

  • 54 Салам Алеко

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Бракма, от мъка ще пукнеш че ще умреш тук като циганин! И мъката ти ще расте в гометрична прогредия, до момента в който ще дойде радостта, когато ще станеш миньор в анадола! Да благодариш на аллах че нямам някой познат в службите некадърно циганско помиярче!
  • 55 Абе

    2 0 Отговор
    Досега ги оплюваше, говореше колко са пропаднали, като му се сриваше лирата, а сега пак ли остана без пари та обърна към тях поглед?
  • 56 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    А ти като им правиш толкова реклама, какво още търсиш тук? Айде чантичката, гарата и слизане в стамбул. предвид интернет дейността ти в тоя сайт, и медла може да ти връчат като техен агент..

    Коментиран от #60

  • 57 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Пак провокации от мое име...а бе човек, аз харесвам Салама...той е прицината да влизам и да коментерам тук...обичам разговора с него...невъзможно ми е да го псувам

    Коментиран от #58

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ads

    0 0 Отговор
    Няма нужда.
  • 60 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Ами":

    Погледни календара..не сме при бай Тошо..с Турция сме си съюзници...

    Коментиран от #63

  • 61 Враца

    4 1 Отговор
    ЕС е за европейските държави. От Турция само 3 % се намира в Европа. Какъв ще е този ЕС с Турция в нея? По тази логика и Казахстан да кандизатства за ЕС.
  • 62 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "фалит":

    Къде отидоха високопарните речи ,че ЕС имал нужда от турция! Единствената причина да не харесвам турци е точно тази - викат,крякат ,после ти лижат гъза и същевременно с това чакат удобен момент да ти забият нож в гърба! Били мили,гостоприемни!!! А колко народ са изклали!!! Тяхното лице е двуличието! Тяхната вяра е измамата! Тяхната душа е подлоста! Който се е хванал с тях,добро не е видял!
  • 63 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Хасан":

    Не е сигурно! Да питаме Гърция!
  • 64 Подводница

    1 1 Отговор
    Абе хасане прочети упътването .Можеш да редуваш сините и червените,а като спрат да действат,отиваш пак на доктор.Най сигурно е да държат на топло и да се грижат адекватно за такива като тебе,но България е бедна,няма пари,по добре иди в турция там ще ти намерат място.Но гледай да не се връщаш,не са ни нужни помаци.
  • 65 Константин 9

    1 1 Отговор
    Сбъдва се пророчеството на гръцкия монах Серафим от 19 век! Мраморният Император ще влезе в КОНСТАНТИНОПОЛ.......ЧЕТЕТЕ
  • 66 ооооооо

    3 0 Отговор
    скоро ще се срещнеш с Аллах. Скроили са ти шапката вече янките.
  • 67 АРЕС

    0 0 Отговор
    И аз искам много неща ама няма
Новини по държави: