7 Май, 2018 08:03 5 709 25

САЩ не изключват война със Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • война-
  • заплахи-
  • ники хейли-
  • оон

Това е една от опциите за решаване на конфликта

САЩ не изключват война със Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че войната със Северна Корея все още остава един от вариантите за възможни действия на администрацията на президента Доналд Тръмп.

„Тази администрация зае позиция, показваща на Северна Корея какво може да се случи с нея, ако тя заплашва САЩ. Никой не иска да воюва. Президентът не иска война, аз не искам война. Но това е един от вариантите за възможни действия“, каза тя в интервю за телевизия Си Би Ес, отговаряйки на въпрос дали САЩ са готови да започнат война срещу Пхенян.

Това изказване на Хейли прозвуча на фона на изявленията на Тръмп за „успешната подготовка“ на неговата среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун „в началото на юни или дори по-рано“ в зависимост от развитието на ситуацията. Американският президент заяви в петък, че датата и мястото на срещата вече са съгласувани и ще бъдат обявени в близките дни.

По-рано той пожела разговорите с Ким Чен-ун да се проведат в пограничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, съобщи Нова телевизия. Като възможно място за срещата се споменава и Сингапур. В Панминчжон на 27 април се състоя срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и президента на Южна Корея Мун Дже Ин.

Северна Корея обяви, че е обект на натиск и военни заплахи преди предстоящата среща на високо равнище между Пхенян и Вашингтон, предаде Би Би Си. Представител на севернокорейското министерство на външните работи обвини американската страна, че преднамерено провокира Пхенян с предложението да се откаже от ядрено оръжие срещу спиране на разширяването на санкциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грантаджийче

    46 11 Отговор
    Задокеанските говеда пак се правят на открехнати.
    Ама ако има война, най- малко 28-те хиляди говеда в Южна Корея ще бъдат изпарени.
  • 2 ГосТ

    44 8 Отговор
    Тея са братко,на главата ще си застанат,за да спрат сближаването между двете Кореи. Щото,от едната страна Китай, от другата Япония и сега стабилна Корея. ..ше си ядат ушната кал тея киртаци Хахаха. Тръгнали на Европа и Русия да се праат. Хахаха
    Едно време викахме китайски боклуци,но правилният израз,който ще се наложи е американски боклуци. Хахаха
    То си е така,аз не се сещам за една хамериканска стока,дето да я искам. Дънки бате...хахаха Хахаха
    Ще си отидат,като модата на дънкито.
    И му другото, като пуснеш некоя по сложна сметка на прехваления апъл,забива Хахаха
    Тотална щета,затова никой не работи сериозна работа на тея дрънкулки
  • 3 Хайхой

    31 4 Отговор
    От глупости ще направят някоя беля. Спрете да си мерите п.шките
  • 4 Да го кажем направо

    51 6 Отговор
    Истината е,че САЩ нямат интерес от мир на никое място на Земята...Как ще си продават оръжията иначе-...
  • 5 по темата

    38 6 Отговор
    Смъртта на всеки американски терорист е благородно дело, което все повече ще приближава Земята към Мир.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 отговор

    10 29 Отговор
    Никой, уважаеми клакьори, не желае война! С малки изключения, много малки, няма държава по света, която да не е преживяла ужаса на войната. Освен загиналите военни, милиони невинни жертви като жени, деца, старци. Така че да пишете подобни глупости, не ви прави чест! Колкото до конкретния случай, авторът на дописката, явно добре платен, подклажда неприязън към САЩ за сметка сигурно на Северна Корея. Изказването на представителя на САЩ в ООН, първо, може да е лош нашенски превод, второ, това е обективно изказване, че няма да се допусне САЩ да бъдат надхитряни. И трето, не подклаждайте тревога и напрежение, имаме си ги предостатъчно.

    Коментиран от #16, #18, #24

  • 9 Ахаха

    27 3 Отговор
    Те и с Иран сключиха мир, но го развалиха. Така че всяко чудо за 3 дни!!! Война със Северна Корея ще има!!! Ще има 3та и 4та Световни войни. Политиката е най-големия бизнес на планетата, а системата е така устроена, че от ВОЙНИ (Русия, Венецуела, С. Корея, Иран, ИД и прочие), епидемии (сърдечни, вирусни, бактериални и прочие), катаклизми (глобално затопляне) и прочие проблеми да се правят пари и да се придобива все по-голяма власт. По време на мир и благоденствие няма как политиците да се сдобиват с власт и купища пари. Просто защото така е устроена системата, че народното зло да е политическото добро. Иска се ИЗЦЯЛО НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, в която да се печели от мир, здраве, дълголетие, просперитет. За жалост едва ли ще може да се създаде нова политическа система, защото в политиката е пълно с хейтъри, садисти, атеисти, комплексари, които от злоба и лудост не искат мир, а да се дразнят с околните и да ги тормозят. Няма и кой да направи преврат, защото както НЪТО обяви - по-голямя част от военните са травестити, наркомани, садисти и прочие. Според мен човечеството е обречено за следващите 50 години и ще става все по-страшно. Зловещото Шоу тепърва започва!!! Вкичко това според мен е Божие наказание, защото над 99% от хората са бездушни и фалшиви вярващи. Един ден хората сиг ще осъзнаят, че Вярата е най, ама НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО НА СВЕТА, иначе война след война и криза след криза
  • 10 Расулюлах

    5 20 Отговор
    Дебелия ше бъде обесен

    Коментиран от #13

  • 11 Айде пак 20

    6 3 Отговор
    Tези тъкмо се помириха и заради троловете тук пак се скараха. Заради такива драскачи като вас.
  • 12 давай Ким

    16 5 Отговор
    Ким ще ги размаже до неузнаваемост. Представете си какъв шок ще е картинката Ню йорк в развалини ....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кво стана ве

    13 1 Отговор
    нобеловия кандидат, нещо май го каичиха на черешката :)))
  • 15 777

    7 3 Отговор
    Шуткин все още оди наперен с риж американски чеп яко набит отзад но Кимчо не се дава , стискам му палци ! Браво ето такъв лидер трябва да покаже де им е мястото на американските чифути .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Расулюлах

    2 7 Отговор
    Очилата на дебелия са леопрадови петна хаха като тукашните чалгарки
  • 18 А стига бе

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "отговор":

    Това го кажи на тия 68 държави които САЩ е нападнала през последните сто години--кажи им го...та да ти направят каската мека. Какви наивници имало още на този свят брех..
  • 19 анонимен

    10 1 Отговор
    Аз мисля ,че след договора ,тоест махане на ядрините оръжия ,САЩ ще нападне Северна Корея със сигорност.Това хитър евреиски номер.
  • 20 гост

    6 2 Отговор
    След като остранят оръжията на Кимчо ,САЩ ще ти ги нападнат с ярост и светкавично
  • 21 агресори

    7 2 Отговор
    Това ново изявление показва истинската политика на САЩ! Те не се интересуват от мира - интересува ги войната!
  • 22 Голям прос

    6 1 Отговор
    И без да ни казват знаем, че САЩ не са гарант на световния мир. Ако има мир, тяхните милиардери ще огладнеят много
  • 23 Инвер Паша

    1 2 Отговор
    Дебелия явно не чете или не му снасят подчинените му какво се случва с иран а може и да е тъп въпреки това което става с иран и ще го последва и него съдбата на кадафи и саддам
  • 24 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "отговор":

    На хора които пият Новичок,няма как да им обясниш нищо! Те едно си знаят,едно си лаят! И дори не ги бърка че днес са казали едно,утре казват друго,а то реално е трето! За тях Русия е рай(в който никога не искат да отидат) С.Корея е световна сила(жалко че нямат вече бензин,иначе щяхме да видиме ние) САЩ са силите на злото(странно,имам приятели там,а май и те!) ,ЕС когато е против САЩ е велик,когато е с него е пред разпад! 5-6 ибрика има дето величаят турция и дружбата и със Русия,но понякога се наежват и един срещу друг - да кажем когато свалиха самолета! Иначе за турски маток,С400 и Аюхую са братя!Сближава ги и това че рублата и лирата поевтиняха яко спрямо нормалните валути и плюят срещу долара,но го пребират с удоволствие! В Русия МРЗ е 250.лв, в турция скоро ще падне до там,сега е 500 лв. За С.Корея само се знае че ако работят цяла година без да харчат и дават всичко на нас,може да ни платят външния дълг и да им останат 5 евро за почерпка! Или иначе казано 25 млн.население произвежда баснословните 12 млд.долара за година(и това е от силните им години)!Но С.Корея е по-велика от Южна ,която не знам защо има БВП по-голям от Русия или близо 1,5 трилиона долара!!! Това дори не са Путинофили или русофили! Те са фенове на СССР,а един и на Югославия!!!
  • 25 бай Ставри от третия етаж

    0 0 Отговор
    Ами иди в америка бе. Поживей там и после пиши. В Русия със сигурност няма да идеш. Колкото да Новичок, ами то не се пие бе алкохолик!