Last news in Fakti

10 Май, 2018 06:27 1 831 3

КНДР: САЩ трябва да са въздържани

  • северна корея-
  • призив-
  • сащ

Призив за ограничаване на провокативните изказвания

Властите в Северна Корея призоваха САЩ да проявят сдържаност от реплики и обръщения, които могат отново да разпалят напрежението между двете страни, съобщи Rodong Sinmum.

В момента се подготвя среща между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп. На нея може да се договори окончателен край на ядрената програма на Пхенян.

„САЩ трябва да разберат, че е добре да се въздържат от изявления и действия, които може да подкопаят условията провеждането на толкова труден диалог. Вашингтон трябва да положи усилия. Там трябва да покажат искреност и стремеж“, се казва в публикация на севернокорейски вестник.

През последните дни имаше изказвания на американски дипломати, които призоваваха за натиск над КНДР. Все пак президентът Доналд Тръмп ограничи изказванията си спрямо страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    6 1 Отговор
    Само така. Бой по говедата между рогите. Какво са се разплямпали.

    Коментиран от #3

  • 2 Краваря

    0 1 Отговор
    Дончо Тръмпов яростно подкрепя евреите.Те са илюминатите които двожат икономиката на "великата" му държава.Израел нанася удари по Сирия и в частност по ирански военни сили разположени там.Но сметката ще му излезе крива.Путин ще окаже подкрепа за Иран.Така както Иран го подкрепи в борбата на Асад срещу ислямска държава и така наречените бунтовници–(престъпни банди).
  • 3 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Не мога да разбера,след като САЩ изнасят вече повече петрол от Русия,ще почнат ли руснаците да окупират петролни държави или Крим им е достатъчен !!! Ако слушаше путинофили,Ким нямаше да е на преговори и щеше вече да е изстрелял 100-200 ядрени ракети към USSR!!!
Новини по държави: