8 Май, 2018 14:00 821 1

Главният прокурор на Ню Йорк подаде оставка

  • ерик шнайдерман-
  • прокурор-
  • ню йорк

Ерик Шнайдерман беше обвинен в насилие

Главният прокурор на Ню Йорк подаде оставка - 1
Снимка: Shutterstock

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка, съобщи Ню Йорк Пост.

Шнайдерман беше обвинен в насилие. Обвиненията дойдоха от четири жени, които твърдят, че той ги е удрял. Те говориха пред списание „Ню Йоркър“.

Две от жените са били бивши приятелки на Шнайдерман. Самият той отхвърля обвиненията. Главният прокурор беше отявлен привърженик и на движението срещу сексуалното насилие MeToo.

Той призна, че е участвал в ролеви игри по взаимно съгласие, но допълни, че никога не е принуждавал някого да участва в тях насила.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо призова за оставката на Шнайдерман още след излизането на информациите. Той обяви, че ще поиска прокурорите да разследват обвиненията. Смият Шнайдерман е демократ и критик на президента Доналд Тръмп.

Той обяви, че ще продължи да притиска президента


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    1 0 Отговор
    И още нещо: този е разпоредил разследване срщу Харви Уебстейн / или както там се пише/. Култово лицемерие.