Last news in Fakti

9 Май, 2018 18:12 2 515 27

В Москва се проведе мащабно шествие на „Безсмъртния полк“

  • безсмъртен полк-
  • шествие-
  • владимир путин-
  • русия-
  • снимки-
  • герои-
  • война-
  • москва

Владимир Путин също взе участие в шествието

В Москва се проведе мащабно шествие на „Безсмъртния полк“ - 1
Снимка: БТА/ AP

В руската столица Москва се проведе шествието на „Безсмъртния полк", съобщиха руските медии. Участниците в акцията носеха портрети на свои роднини, участвали във Втората световна война, знамената на Русия и СССР.

В шествието участват повече от 100 служители на РСК „МиГ“, доброволци, носещи снимки на известни летци, загинали във войната, както и на съветски конструктори, създали някои от най-добрите самолети по време на бойните действия.

Акцията на „Безсмъртния полк“ се провежда за седми път. Тя има за цел да запази жив спомена за загиналите участници във Втората световна война от страна на СССР и да даде трибуна на всички, които искат да разкажат за свои близки герои от войната.

Руският президент Владимир Путин отново взе участие тази година в шествието. Той неведнъж е разказвал как баща му Владимир Спиридонович Путин е отишъл да се бие във Великата отечествена война, как се е сражавал и е бил тежко ранен при Ленинград.

Путин участва в шествието за пети път. Той изтъкна важността на проявата, като каза по-рано днес на Парада на победата, че „9 май обединява историята на храбростта от всички поколения". „Всяко семейство има свои, родни герои, те живеят в нашите сърца, те са заедно с нас в редиците на Безсмъртния полк", заяви президентът.

В Москва се проведе мащабно шествие на „Безсмъртния полк“
Снимка: БТА/ AP

В Москва се проведе мащабно шествие на „Безсмъртния полк“
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    18 14 Отговор
    Всичко е вярно, мило, тържествено, но тъжното е , че портретът на Сталин е в челните редици! Този човек донесе толкова беди на сънародниците си...Заради неговата витиевата политика ,Хитлер донесе толкова мъка в Русия!

    Коментиран от #7, #13

  • 2 Kcaniba

    24 11 Отговор
    над 1 милион души почетоха предците си само в Москва!!
    Носиха портретите на героите!!
    Портрета на Джугашвили тук има най малкото значение!

    Коментиран от #4

  • 3 Валя

    4 3 Отговор
    Аз така и не разбрах за Джугашвили,руснаците тъгуват ли по него или не,защото непрекъснато чувам най-различни объркващи неща и мнения но мнението на руснаците конкретно не го знам,някой ще каже ли?

    Коментиран от #6, #9, #11, #23, #24

  • 4 Учуден

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Никой не спори за героизма.Той е факт! Вечна слава! Става дума, че военната доктрина тогава е била "да се бие врага на неговата територия".Разбирай на запад от Брест.Германското нападение удря цялата кадрова Червена армия, неподготвена за отбрана и оттам следствието е, че загива цветът на армията- младите хора! Това е социална катастрофа, наред с неизброимите разрушения! Кой е причина за това? Върховният главнокомандващ! За това става дума!

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    то и нато има такава доктрина!!
    А ма поживем - увидим!!
    Парада бе впечетляващ, а Raptor-ите се оказаха отчайващи....
  • 6 Kcaniba

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    разбира се, че не тъгуват.
    Просто не е по слаб правител от Чърчил или Наполеон - никой от тях не се е отказал, нито пък италианците от Цезар да речем!!!
    Противоречива, историческа личност , но безспорен победител във ВСВ!!!
    Не забравяйте, срещатата преди тоталният разгром на райха е била именно в Ялта, именно в Крим , в русият Крим!!!
    Ай на здраве!!)))
  • 7 Румяна Костова

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Искате да кажете,че ако беше друг на мястото на Сталин,Хитлер щеше по-неуверено да напада и армията му би била по-милостива?

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Kcaniba

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Казвам това което е.
    А ако и т.н. това са само интересни поводи за дискусии и алтернативни мнения.
    Днес се радваме на Китай, колко е проспериращ, а изразете поне пред един китаец мнението, че не е Сталин победител , а той е спасил милиони китайци, воювайки с квантунската, японска армия!!!
    Японците са ги клали, както нас турците.
  • 9 Валери

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    Мога да ти кажа само че Сталин е бил доста неграмотен,за разлика от Хитлер изобщо не е имал представа от военни действия и добре че са били генералите му за да му спасят репутацията

    Коментиран от #10, #16, #17

  • 10 с мустачките

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Валери":

    Олееее, пък ефрейтора е бил вундеркина на военната стратегия!

    Коментиран от #14

  • 11 ЮМЗ

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    Аз лично съм чувал руснак да казва че Сталин е грузински изверг и няма място в сърцата на руснаците

    Коментиран от #15

  • 12 Учуден

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Искам да кажа, че ако една армия с 300 дивизии се отбранява в три стратегически ешелона, както е по военните учебници, практически е непробиваема! Ако войникът се е окопал в земята , няма сила, която да го пречупи!
  • 13 Да уж

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Това шествие нито " мило", нито тъжно.
    Това е уникално шествие, когато най обикновен човек върви в колоната заедно с Президента, защото те имат една реална обща героична история, която ги обединява, предизвиква едни и същи чувства на гордост, на благодарност, свързва поколенията помежду си. Не може е да го разберете, сигурно.
    Подобно нещо, което демонстрира единение на един народ няма никъде по света
    И деца, деца, деца....това вселява надежда.





    Трябваше много да търсиш за да снимаш един портет на Сталин в море от други портрети на обикновенни хора. казваме ние - " свинья грязи найдет".

    Коментиран от #18

  • 14 Валери

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "с мустачките":

    Очаквах подобен коментар,аз съм пророк. Ти си от тия дето не признават реалността нали? Понеже явно не си запознат,по онова време Хитлер е наречен и признат военен гений от всичките му врагове,единствената му военна и съдбоносна грешка е че не е позволявал отстъпление,но дори и тази грешка е плод на нервните му изблици породени от амфетамините с които го е тъпчел д-р Морел,така или иначе ефрейтора остава в историята а ти си оставаш само един коментатор
  • 15 Да уж

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "ЮМЗ":

    Вижте, Сталин не е на дневен ред на обществото в Русия.
    Това шествие не е повод да говорите за него. На мен на фотошоп ми прилича тая снимка.
    Знаете, че в Грузия, която се стреми в ЕС и НАТО има паметници на Сталин. Но днес не им е попречило да не пуснат хората с георгиевски ленти да отбележат победата.
  • 16 Амфети

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "Валери":

    Иронията е ,че когато Сталин притиснат от тежките военни несгоди , започва да се вслушва в малкото си на брой читави генерали , започва да обръща хода на войната, или да постига паритет на бойното поле, който паритет е катастрофален за германците предвид липсата им на резерви и суровини. А при Хитлер е точно обратното . До първото голямо поражение пред Москва , има пълно доверие на своите генерали, след което ги снема от длъжност и поема сам командването , и естествено катастрофира. Хитлер е бил и на наркотици , от рода на амфетамините, които личният му лекар редовно му е инжектирал.
  • 17 Троцки

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Валери":

    Абсолютно вярно,руснаците трябва да възхваляват руските генерали и в никакъв случай този надменен грузински узурпатор,славните руски генерали са работели под непрекъснатата заплаха от елиминирането им ако стъпят накриво пред господаря Йосиф и въпреки това успехите им са титанични. Руснаците трябва да са смели и да признаят веднъж за винаги че този човек не е признавал руското достойнство и просто е хвърлял в огъня,който му попадне и за каквото той реши
  • 18 Учуден

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да уж":

    Така е! Аз съм за Европа от Атлантика до Урал!
  • 19 Девушка Вова Путин

    10 1 Отговор
    Девойката отново направила любимата постановка "да лъжем денонощно". Дано някой се хване и не вземе да свали крадливата, кремълска клика (ККК) от власт. Жалко и много трагикомично. Рано или късно руският народ ще преоткрие силата и достойнството си и ще измете тия мошеници от Кремъл. Ще ги подкрепим!!!
  • 20 Съюза

    5 9 Отговор
    Сплотен народ са руснаците не като нас евроамерикано лизници,не всички де!
  • 21 Сузи

    3 10 Отговор
    Патриоти защото имат обединител и то Човек с главно Ч - ПРЕЗИДЕНТ !!!
  • 22 Бесен Язовец

    3 11 Отговор
    Джугашвили е велик водач и патриот
  • 23 Сибирь

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    1. Мащабите на репресиите са били силно преувеличени 2.Огромната част от "репресираните"са си го заслужавали 3.Държавата при него прави огромен скок напред 4.Законът е важал за всички 5.Възстановява страната в рекордни срокове.6.Дава ;ичен пример със скромност и работоспособност
    Всъщност Сталин връща стилът на управление на държавата,наложен от Иван Грозни и Петър Велики. В моментът над 2/3 от руснаците са сталинисти!

    Коментиран от #26

  • 24 Stefko88

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    Ми при положение, че след като премахват крепостните селячесво те сами се връщат при господарите си какво да се очаква? Имаше една картичка с ватенката Рашка как гледа с просълзени очи и пита:
    -господарю защо ме биеш толкова малко?
    Те говорят , че не са гробове ,а в същото време си искат ботуша , цензурата, мизерията като наричат това руска духовност. Яздят ги поповете , мака ги полицията , краде ги бюрокрацията и най от горе е царя дето им плюе в лицата . И те са гладни и доволни. Виж ги те хвалят един убиец , бандит обирджия (какъвто е)който извърши геноцид (физически и духовен)срещу тях и искат още .
  • 25 Stefko88

    6 1 Отговор
    Поповете наистина ги вхват буквално има си такъв обичай направете справка ако не вярвате.
  • 26 Да уж

    0 8 Отговор

    До коментар #23 от "Сибирь":

    За две трети не е сигурно. Личността на Сталин е много спорна и никой официално в Русия не го реабилитира.
  • 27 Иидиотизмът

    9 2 Отговор
    е непобедим.

    Русският идиотизм - самъй непобедимъй!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания