Last news in Fakti

9 Май, 2018 20:20 2 661 15

САЩ няма да позволят Иран да има ядрено оръжие

  • сащ-
  • иран-
  • санкции-
  • джеймс матис-
  • отбрана-
  • ядрено оръжие-
  • доналд тръмп

Тръмп изтегли САЩ от споразумението с Иран

САЩ няма да позволят Иран да има ядрено оръжие - 1
Снимка: Shutterstock

Американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че САЩ ще продължат да работят със съюзниците си, за да гарантират, че Техеран няма да се сдобие с ядрено оръжие. Коментарът е направен ден, след като президентът Доналд Тръмп обяви, че изтегля страната си от международното споразумение за Иран, предаде „Ройтерс“.

„Ще продължим да работим рамо до рамо със съюзниците и партньорите ни, за да гарантираме, че Иран никога няма да разполага с ядрено оръжие и ще работим и с други по спектъра на зловредното влияние на Иран", каза Матис преди слушане в сенатската бюджетна комисия. „Сегашната администрация остава ангажирана да поставя на първо място сигурността, интересите и благосъстоянието на нашите граждани", заяви Матис.

Министърът каза още, че има основание за известен оптимизъм относно преговорите със Северна Корея, след като Пхенян освободи трима американски затворници и те отпътуваха за родината си с държавния секретар на САЩ.

„Мисля, че има основание за известен оптимизъм, че тези преговори може да бъдат плодотворни", посочи Матис, визирайки планираната безпрецедентна среща на върха между президента на САЩ и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    22 4 Отговор
    фащ са вече трета свирка - т.е пета глуха,
    че да казват, кой, какви права има бие, този!!
  • 2 Масон

    20 0 Отговор
    Ядреното оръжие в 21 век е гарант на суверенитет в една държава, колко и странно да е това!

    Коментиран от #3

  • 3 Spec b

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Масон":

    Не е странно;) А задължително заради шушумиги от изток и запад с огромни арсенали които си мислят, че само те са богопомазани...
  • 4 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    12 1 Отговор
    Глупита, а дали вече нямат?
  • 5 Маркс

    20 1 Отговор
    Кой ви пита бе говедари, да не би Ким да ви е питал. Който има топки може да има и ядрено оръжие.
  • 6 SAAB

    12 1 Отговор
    И какво ще направи патока Дони ? Ще отиде на фризьор ?
    От тоя манекен не зависи нищо.....:) Други дърпат конците ...
  • 7 Реалист1

    13 0 Отговор
    И кой ще ги слуша? Нещо взеха да заповядват на всички.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дани

    14 1 Отговор
    От къде на къде сащ ще омат, Иран да нямат? Тия зад океана да не са хванали Моисей за гопките, та се мислят за богоизбрани!
  • 10 Мартин

    9 0 Отговор
    Изтеглят се от споразумението, което е точно за да няма Иран ядрено оръжие. Сега ще почнат да тръбят, че има опасност Иран да имат такова и след няколко години - "демокрация" за Иран. Майка им подла американска, въртят целият свят.

    Коментиран от #12

  • 11 onq s konq

    5 10 Отговор
    Защо "Иран ще продължи да спазва споразумението въпреки излизането на САЩ от него"/официално заявление на Иран/?Ами ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ!И нали уж "Тръмп нямал умствен капацитет" и "Иран ще отвърне на удара"...Е това ли е отвръщане на удара-ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СПАЗВАТ СПОРАЗУМЕНИЕТО?!Истината е,че излизането на САЩ от споразумението им развързва ръцете да СТАНАТ ГРУБИ и Иран отлично съзнава това,както и че НИКОЙ НА СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕ!А нали "Светът бил вече многополюсен" и защо въпросните "полюси" не се противопоставят на Америка?Ами защото когато се появи АМЕРИКАНСКИЯТ ПОЛЮС,ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЗАПОЧВАТ ДА ДАВАТ "НА КЪСО":)И да съм ясен:Не съм американофил с капаци на очите и не получавам пари от никой за евтина пропаганда-ПРОСТО НЕ ПОНАСЯМ ДА СЕ КАЗВА НА БЯЛОТО ЧЕРНО!
  • 12 Да да

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Мартин":

    Бъркаш се! Идеята ти е почти вярна! НО! САЩ са втория по обем износител на петрол в момента!Дони първо ще осребри много барели петрол,а същевременно с това чрез провокации с Израел ще опита да въвлече Иран в конфликт! Демокрацията там ще дойде до 2 месеца максимум от началото на бойните действия,като не се изключва и употребата на ядрено оръжи от страна на Израел,макар и да е внесено от САЩ! Това е идеалния за Дони вариянт! Другия вариант е да се преподпише ново споразумение ,в което Иран ще е в поза партер с вдигнати чаршафи! Това също устройва Дони,а е и идеален вариант за ЕС! Няма добър вариант за аятоласите! Те решават как да стане! П.П.- Сорос ми дава по 20 ст.на написан ред в който възхвалявам САЩ! Пишейки по цял ден във форумите заработвам около 350 лв.,което е със 100 лв.повече от МРЗ на Русия и вероятно със 150лв.повече от тази в Иран!

    Коментиран от #15

  • 13 Тръмп

    2 7 Отговор
    Бутона ми е по-голям от на Путин, Крим и Аятолаха, та споко няма се плашите! :) :)
  • 14 Сссерем

    0 10 Отговор
    САЩ са международния полицай който защитава демокрацията по света,ако ги нямаше тях всеки диктатор щеше да си прави каквото иска,кимчо клекна,путинаркин е на път,а аятоласите и те няма къде да ходят,Китай няма място в южнокитайско море и започнаха да го разбират.
  • 15 Бай хой

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Я уточни лъде точно го изнасят крава бойс този петрол? Направи справка и колко добиват и колко потребяват.
    Още малко ще кажеш че изнасят за саудитска арабия и за Иран.