Last news in Fakti

10 Май, 2018 14:25 4 676 44

Европа вече не може да разчита на защитата на САЩ

  • европа-
  • ангела меркел-
  • сащ

Ангела Меркел иска ЕС да вземе всичко в свои ръце

Европа повече не може да разчита на защитата на САЩ. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Меркел призова ЕС да поеме съдбата си в своите ръце.

„Не мисля, че вече трябва да се водим по това, че САЩ ще ни защитават. Европа трябва да поеме съдбата си в своите ръце. Това е задачата на бъдещето“, заяви Меркел.

Това стана, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да изведе страната си от споразумението за ядрената програма на Иран. Това стана, въпреки несъгласието на европейските съюзници.

Подобен коментар Меркел направи и преди година. Според експерти това може да значи, че тя вече не гледа на САЩ като на надежден партньор.

ЕС вече обяви, че ще търси начини за продължение на споразумението. Меркел в момента е на среща с френския президент Еманюел Макрон. Двамата ще обсъждат ситуацията пот последните дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ford Prefect

    106 27 Отговор
    Скоро Европа ще моли Русия да я защити от САЩ

    Коментиран от #7, #10, #25

  • 2 Бесен Язовец

    33 43 Отговор
    Анчето не признава никой нито Пути, нито Трампи, браво Анче ти си истински лидер на ЕС !
  • 3 Kcaniba

    56 13 Отговор
    ХАХАХАХ
    Превеждам за неуката соросня!
    Впредвид икономическата война срещу ЕС , Китай и Русия, която започна Дони, и най вече относно излизането на фащ от "иранската ядерна сделка", където са вързани Франция, бритгендъри и Германия....
    Бабафрау предлага Европа да се освободи от американската окупация.
    Света е заплашен от голяма беда, а Европа в лицето на Германия иска да избегне жидомасонският капан!!!!
  • 4 Гайтан Веждьо Войвода

    59 3 Отговор
    Стига бе,стига с тия негативни новини!!Как ще спим спокойно без краварската защита?!Ами що ми се струва,че ни защитаваха досега от себе си?!
  • 5 Тони

    52 4 Отговор
    Тръмп е бавноразвиващ се. Той е извън всякакъв контрол и предизвиква по 2-3 скандала от различно естество на ден. Хората, които доскоро броиха скандалите, в които Тръмп е главно действащо лице, вече се отказаха. Този човек всеки път като си отвори устата казва нещо неадекватно и не на място. Той не само не е надежден партньор на досегашните си партньори, той не е надежден главнокомандващ и в очите на избирателите си. С други думи решнията му носят вреди не само на ЕС, но и на САЩ. Ще остане в историята като най-катастрофалният за САЩ и света президент.

    Коментиран от #22

  • 6 Froid

    27 1 Отговор
    Това което завоюва Фюрера е време да го защитите !
  • 7 Хайнц

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ford Prefect":

    По моите прости изчисления Европа е способна да се военизира само за 18 месеца и да се противопостави на всякакво външно вмешателство,защо да проявява страх и да моли други за помощ

    Коментиран от #11, #21, #39

  • 8 jforfk

    38 3 Отговор
    Еми това е ... спазване на договори по американски. Даже когато партньорите ти не са съгласни. И дано бабата по-бързо и уври главата, че една Германия с водеща икономика в Европа, не може да води васална политика.
  • 9 Кирчо

    33 1 Отговор
    Добро утроооооо
    Край на ТАТО , сега ще има няколко световни сили.
  • 10 Да да

    4 24 Отговор

    До коментар #1 от "Ford Prefect":

    Това след двойна доза Новичок ли го разбра! Тръмп не обича да се моли! Човека каза 2% от БВП за отбрана! Толкова е и по договор! Меркел мрънка ,че самолетите и не ставали! Германия има 19 милиарда бюджетен излишък за 2017 год. Военния бюджет на Иран е 15 милиарда! Все ми се струва че до 2 месеца Меркел ще си промени мнението!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ****

    38 3 Отговор
    Добро утро, взехте да се усещате,но е много късно.Това трябваше да стане още с разпадането на кумонистическия строй,да се разпусне терористичната организация НАТО,зад която сащ се прикрива,и върши престъпления срещу човечеството,и да се направи военен блок в самия ЕС.
  • 13 kjl

    37 1 Отговор
    Сетила се Мара.....Та те САЩ не могат вече само за заплати да изкарат на армията си, пръсната по целият свят. Отдавна не са фактор във военното дело. Ултра скъпи корупционни проекти, без практически възможности. Руснаците ги направиха за смях със старите си ракети от миналия век. Дърто, дебело и слабо куче което смята, че със стария лай може да уплаши някого. Първи турчина Ердоган усети, че САЩ са пълен та....ак и им би шута. После дебелия КИм им сви сърмите, а сега се сети и баба. Е, нищо не е вечно. Особено когато се вземеш толкова на сериозно.

    Коментиран от #24

  • 14 Българина

    29 2 Отговор
    Бабче ага, кога изгоним всички 200 американски бази тогаз ке дойде туй де го говориш и юдеите сами ще напуснат този клет ЕС населен с гои. С арабелите ще се разправяме след това. Но се съмнявам че ще направиш нещо все пак цру те подслушва 5 г и знае нещичко за всички
  • 15 Хайнц

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бостънският Удушвач!!":

    Не мога да отрека правотата ти но и все пак идеята за единна и независима Европа не е за пренебрегване
  • 16 а бе

    29 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бостънският Удушвач!!":

    от 500 млн ще се намерят хора да застанат зад картечниците НО меркел забравя нещо важно... че ес трябва да почне да служи на гражданите си а не на чужди интереси или на крадливите си политици(това последното важи особено за България) . когато ес се реформира,хората започнат да получават според това което са заработили и видят бъдещето за себе си и семейството си в ес тогава и ще застанат зад картечниците...а такива като цецо,боко,доган,костов ,нинова и останалите ни политици трябва да застанат...зад решетките
  • 17 Валя

    30 2 Отговор
    Браво ма стриноооо,тия ти думи те издигнаха в очите ми,остава да разкараш и джихадистката паплач от Европа и ще получиш Нобел за опазване на Европейските ценности

    Коментиран от #19

  • 18 а дано

    16 0 Отговор
    ама не ти е за сефте да лъжеш ;)
  • 19 dsad

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Валя":

    Май времето да бомбят ЕС настъпи и се отварят пролуки в договорите ?
  • 20 no name no face no number

    12 4 Отговор
    И до кога под Европа ще разбираме грабителите Германия и Франция????

    Коментиран от #23

  • 21 Истерик

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хайнц":

    ключевото тук е:
    прости
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 и кого

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "no name no face no number":

    да изберем да води ес...може би някои като нашите 80% които на избори гласуват или както административният им шеф нареди,или срещу кебапчета ? кой народ според теб трябва да води ес ?
  • 24 Гайтан Веждьо Войвода

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "kjl":

    Забравяме още 62 год.какво се случи с върховният шпионски супер самолет над СССР,много бяха изненадани изпращащите,че и пилотът Паулус Бутт,добри хора руските,пуснаха го да обесни на ония кравари да не им става навик!!
  • 25 Бесен Язовец

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ford Prefect":

    Браво! И ти стана русофил
  • 26 Orthodox

    4 2 Отговор
    Не зная, но аз съм скептичен. Човек, чиито ръце са вързани от Канцлеракт и в същото време говори такива неща, е или лицемер, или циркаджия. Пък и дори да е искрен в намеренията си, няма да може да направи нищо, защото няма да му бъде позволено. А в искреността на Меркел имаме достатъчно основания да се съмняваме...
  • 27 Не глеам таувизия

    1 1 Отговор
    Баба Меркел още бленува 4ти райх в пълен смисъл:) в момента има само правната си част - Брюксел, сега остава и "евро" армията и те така...
  • 28 The TRAPPER

    3 3 Отговор
    Сега като видях погледа й разбрах къде е изчезналият един килограм хероин.
  • 29 Стефан

    4 1 Отговор
    Ти вземи смени асистент - гинеколога / само каква длъжност ! /, който си сложила за министър на отбраната, пък тогава ми говори за други неща......
  • 30 патриотъ

    12 2 Отговор
    Дай боже сляпо да прогледа!Случи се това,което трябваше да се случи!Меркел осъзна,че приятелството с Америка е пагубно за Европа и трябва да се гради собствена политика и армия и да се нормализират отношенията с Русия!САЩ трябва да бъдат изритани от Европа и никога повече да не им се позволява да се месят и да разпалват войни!Това,което стана ,беше предопределено да стане рано или късно!Обединена и силна Европа трябва да е приоритет за всички европейски политици и само така имаме бъдеще!И на второ място трябва да се изритат всички Сороски организации далече от нас!Дано и нашата тиква го проумее!

    Коментиран от #31, #40

  • 31 Рубладжийче

    3 8 Отговор

    До коментар #30 от "патриотъ":

    Отношенията с руската кочина ще се нормализират, когато започнат да изпълняват Минските споразумения. Така, че не сей са квичиш по форумите за нормализация ами кажи на джуденцето да ги спазва.
  • 32 патриотъ

    3 3 Отговор
    Путин е велик! И ходи с по-високи токчета от Меркел!
  • 33 Голям Слон

    8 1 Отговор
    От кого трябва да се брани Европата, че не разбрах?! Тя вече е превзета отвътре. Късно е Меркел за китка, късно. Америката направи онова, което искаше - слаба, разпокъсана и разединена Европа, превзета от бедуини, талибани и какви ли не други сволочи. Ще искате да се охапете за .... , само че няма как да стане.
  • 34 Колю

    4 0 Отговор
    И последния модел самолети на САЩ вече са в ръцете на диктатора в туркията . Сетила се мутиту да се побара. Оня е в НАТо и купува Руски оръжия и хамерикански. Стяга заводи за военни производства и преобразува старите . Бабичка сега се сети ,че май ще ни трябва армия щом имаме граници. Как ще държиш някого когото не искаш "на вън" след като е в пъти по-силен и въоръжен до зъби + ислямизъм и неоосманизъм.
  • 35 Голям прос

    4 1 Отговор
    И от кого ще те защитава САЩ ? Тия са изперкали нещо
  • 36 лилипутин

    2 3 Отговор
    Америка и Англия над всичко.Европа жалка картинка.Крайно време е Америка да си изтегли 100 000 войници от континента.Това ,че Сащ пазят жалкия континент от русия.
  • 37 Мexanik

    1 1 Отговор
    До лилипутин да си навре Англия Щатите в задния двор поне му е широка халката
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хайнц":

    А по мои прости изчисления за 18 месеца, ние българите без подаянията от европата може да разпуснем и останалата си армия, щото няма пари за нищо. Ще приземим и показните си самолети, да не говорим, че ако вали не летят и т.н. да не изпадам в подробности. Това ще ни е приноса.
  • 40 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "патриотъ":

    Късно е вече. Германия е "заразена" необратимо с фесове. След десет-двайсет години ще има и резултат от тази зараза. За съжаление няма и лек. След тези години ще има повече от 50% немски граждани почитащи Аллах и то по убеждение, знаещи няколко германски думи. Мекерето късно се усети, че я прекараха.

    Коментиран от #41

  • 41 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Барчо":

    Гнемците и турците винаги са били съюзници в историята..даже Хитлер не е нападнал Турция
  • 42 ПакСъмТук

    1 0 Отговор
    Добър ден!

    Театъра на военните действия между САЩ и Русия (и варианта Украйна - Русия) ще е ЕВРОПА !!!

    "Боли ги" щатите какво и колко ще пада на нашите глави !!!

    За каква "защита" става въпрос ?
    (А-а-а... да! За защитата на свещенните американски интереси! )
  • 43 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Европа може да разчита на защитата на Русия!!!!...и без това Путин е единственият ОТГОВОРЕН държавен глава...А , че САЩ винаги са гледали само себе си е стара истина.Още по време на ВСВ основният враг на САЩ бе не Германия ,а Великобритания!!!ТЕ искаха нейните колонии и ТЪРГОВСКИ ПЪТИЩА..Чак след като сложиха ръка на ключовите и бази в атлантика и Тихи океан им ,,остана време,,, да дойдат в Европа...А цялото време ,досега ,след войната запълниха да държат в подчинение умишлено отслабена Европа.....и обграждане и ,,сдържане на Русия.
  • 44 1234

    0 0 Отговор
    Усетихте ли се най после,като се напълнихте с цигани и всякакъв боклук от света.От къде на къде САЩ ще ни пази??!?Те гледат как да ни дръпнат чергата под краката ни.САЩ са най войнстващата държава в света.Ако има как всички войни в света да спрат само за една година и сащ ще фалират .Те печелят само и единствено от войните които подпалват.Няма ли войни и тях няма да ги има.
Новини по държави: