Last news in Fakti

9 Май, 2018 11:42 1 809 13

Европа скочи срещу Тръмп

  • европа-
  • иран-
  • сащ

Европейските лидери искат да запазят споразумението с Иран

Европейските лидери призоваха за запазване на ядреното споразумение с Иран, съобщи „Гардиън“.

По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че изкарва страната от споразумението. Веднага след това със съвместно изявление по въпроса излязоха британския премиер Тереза Мей, френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел.

Те обявиха, че съжаляват за решението на Тръмп. Все пак те са решени на преговори за продължаването на споразумението.

Лидерите обявиха, че са готови дори да осигурят икономически ползи за иранския народ, ако се стигне до запазване на споразумението. Те призоваха САЩ да направят нужното, за да запазят ползите от споразумението.

Властите в Иран вече обявиха, че са готови да преговарят лидерите на страните, които защитават споразумението.

„Насърчаваме Иран да покаже сдържаност в отговор на решението на САЩ. Техеран трябва да продължи да изпълнява собствените си задължения по споразумението, като сътрудничи напълно и своевременно с изискванията за инспекция на МААЕ“, се казва в изявлението.

Европейските лидери се опитваха да разубедят Тръмп от финалното му решение. Те са решени да запазят споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кcaniba

    11 2 Отговор
    Опааа!!
    Къде това, какво беше то... солидарност, новичока....
  • 2 Бесен Язовец

    10 3 Отговор
    Колко и да скачат оня русия перчем главата не го слуша!

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен пес

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    На всеки луд , си има килия . Рано или късно ще започне да я обитава
  • 4 Хасан

    8 1 Отговор
    Ами баницата на иранския пазар е вкусна.американците не можаха да си откъснат залък.....европейците таман почнаха да печелят пари от Иран и сега пак ембарго
  • 5 759

    9 1 Отговор
    Ама американците съвсем логично си заслужават техният така наречен президент, точно както и французите си заслужават туй недоносче Макрон, а също и ние с пълна сила си заслужаваме Бойко, защото всичко е оспано и оглупяло!
  • 6 ццвик

    10 1 Отговор
    Време е светът да се осъзнае да спре да купува стоките идващи от фащт и техни фирми и да поостанат малко в икономическа изолация.

    Коментиран от #12

  • 7 Мики

    9 0 Отговор
    Не ви ли е ясно тоз иска да предизвика война

    Коментиран от #10

  • 8 чичо ви

    6 1 Отговор
    Каква хАмериканска класика! Тоя дето искаха да го номинират за Нобелова награда за мир. Абсолютно порно!!! Сега ще се отдръпнат от споразумението, лека медийна кампания, а после ще намерят за нещо да се хванат и заедно с Израел и някое друго вярно куче ще нападнат. Само дето тоя път май ще е тегаво и може да рестартират цялата планета
  • 9 onq s konq

    2 2 Отговор
    Тръмп разваля споразумението с Иран,а главните Европейски лидери го поддържат И ДОРИ СА ГОТОВИ ДА ОСИГУРЯТ ИКОНОМ. ПОЛЗИ ЗА ИРАНСКИЯ НАРОД?!Евала на Запада ...за виртуозната и същевременно суперпрозрачна игра НА ЛОШОТО И ДОБРОТО ЧЕНГЕ!И понеже по подобен начин бе укротена и СК, и тук успехът е просто гарантиран.Просто не след дълго ще видим Тръмп усмихнато да гали по главите разкаялите се аятоласи,а в тесен политически кръг ще получи горещи поздравления и комплименти,че ролята на "лошо ченге" страхотно му отива:)

    Коментиран от #11

  • 10 НИШЕСТЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мики":

    Той не иска война,тези зад него искат,те ръководят парада.
  • 11 Да да

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Само им разваляш рахата на путинофилите! Не им пиши такива неща! Те си знаят - доза Новичок,ирански казачок и 250 лв. МРЗ! Иран е втори по мощност(на пръдните) в света,след Русия! Тръмп продължава да раздава шамари и да им дърпа ушичките! Иска ми се Иран да си спази заканата от преди и да излязат от споразумението,но едва ли! Да дигат чаршафите и да подготвят дупетата!
  • 12 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ццвик":

    Ми спри бе! Какво американско имаш у вас? А руско? Или пък иранско! Новичок-а чешки ли ти е или оригинал? Пий по една лъжичка само вечер!

    Коментиран от #13

  • 13 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Не се карайте, момчета. Изграждането на имиджа за "доброто и лошото ченге" работи безотказно и в международните отношения! Някой спомена за "баницата", на там да гледаме по-внимателно! При следващ конфликт в близкия изток, обаче, вероятността Европа да не яде "баница" а "варено жито" над собствения си гроб е много голяма!