Last news in Fakti

12 Май, 2018 12:00 7 827 21

Тръмп: Похарчих $7 трилиона. И вие дължите нещо

  • доналд тръмп-
  • иран-
  • сащ-
  • пари-
  • близкия изток

САЩ са изхарчили много пари за Близкия изток

Тръмп: Похарчих $7 трилиона. И вие дължите нещо - 1
Снимка: БТА/ AP

"Похарчих 7 трилиона долара и вие дължите нещо в замяна на това", написал президентът Доналд Тръмп в писмо до съюзниците на САЩ в Персийския залив. Части от съдържанието бяха разгласени публично от иранския духовен водач аятолах Хаменей, съобщава Би Би Си.

Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост" потвърдили, че американският държавен глава е пратил две писма до съюзниците си в Близкия изток. Остава загадка как поверителна лична кореспонденция на Доналд Тръмп е попаднала в ръцете на иранския вожд. Той твърди, че разполага с пълния текст на писмата. И съобщи в Туитър:

"Преди няколко дни Тръмп написа писмо до съюзниците от Персийския залив, което ни стана известно. Той пише: "Аз похарчих 7 трилиона долара и вие дължите нещо в замяна." Явно САЩ искат да притежават унижените роби".

"Ню Йорк таймс" потвърди, че знае за писмата, в който Тръмп е написал, че САЩ са изхарчили много пари за Близкия изток и е време страните от Залива да предприемат мерки за противодействие на Иран. "Вашингтон пост" също разказва, позовавайки се на свой източник в Белия дом, за изпратени две писма от Тръмп до съюзниците в Близкия изток. Според изданието президентът е поискал бързи и активни действия срещу Сирия, както и разрешаване на конфликта между Катар и Саудитска Арабия.

Хаменей пусна публикацията в Туитър само ден след като Тръмп оттегли САЩ от ядрената сделка с Иран. Най-преданите съюзници на САЩ в Близкия изток са Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Израел. Всички те са яростни критици на подписаното през 2015 година от Барак Обама споразумение с Техеран, съобщи Club Z.

Белият дом официално не е потвърдил съществуването и изпращането на подобни писма. От Съвета по национална сигурност само лаконично обявиха, че не могат да коментират кореспонденцията на президента. Според "Вашингтон пост" Саудитска Арабия е отговорила с мек тон на писмото на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    56 2 Отговор
    Тръмпе, прати ми Мелания, да и се издължа!
  • 2 не са ти от джоба

    67 7 Отговор
    Основният проблем е, че тези пари са събрани от всички нас - останалите жители на света. А се харчат с лека ръка по прищявка на една американска клика, за неясни цели. По същия начин платихме и финансовата криза от 2008 година, без да имаме никаква вина за нея! Кризата беше изцяло американска, но беше прехвърлена на целия свят!

    Коментиран от #3

  • 3 Max

    8 45 Отговор

    До коментар #2 от "не са ти от джоба":

    Гольоо, ти пък какво си платил?

    Коментиран от #7, #21

  • 4 Дължат ти по голям резан!

    25 3 Отговор
    В Иран е, там ще го намери!
  • 5 диди

    23 3 Отговор
    Накрая ще му се издължат на стария
  • 6 сори сорос

    30 2 Отговор
    и аз да имам печатница, и аз ще харча!
    дължат му един камион с нефт за хартията.
  • 7 факт

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Max":

    шебеко ти плати ли си данъците!?
  • 8 Стамат

    51 5 Отговор
    И на Марс ако имаше петрол и газ и там щяха да похарчат трилиони за да смажат марсианците.И който си мисли че съсипването на Ирак , Либия и Сирия и сега Иран не е работа на алчните кравари значи трябва да потърси медицинска помощ

    Коментиран от #17

  • 9 некойси

    22 4 Отговор
    Не са негови по принцип ..... това ми напомня за нашия мунчо как дават отчет за кое колко пари е дал, сякаш се е бръкнал в джоба си ...
  • 10 Така де

    28 2 Отговор
    Без да искам дадох МИНУС на 8 - сори!!! СЪЩ похарчиха 7 трилиона за Близкия Изток, но народа там масово мизерства, което е много странно. В Близкия изток живеят 50 милиона жители, като ги разделим с тези 7 трилиона долара, се падат по 140 000 долара на човек. Ехееее, те там трябва да живеят като в 1001 нощи. Къде отидоха парите???
  • 11 Stefan

    17 6 Отговор
    До коментар н. 10:
    Половината пари ги откраднаха и надписаха сметката. Отидоха при хората които управляват Света. Парите на Либия къде отидоха? -между 100 до 300милиарда долара? Но явно някой трябва да ги плати все пак....
  • 12 onq s konq

    3 10 Отговор
    Редно е въпросния американски харч да бъде оповестен не от Иран,а официално от Белия дом.Защото всяка държава трябва да знае КОЛКО СТРУВА ОПАЗВАНЕТО НА ИНТЕРЕСИТЕ Й И ЧЕ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.И както САЩ отправи ОФИЦИАЛЕН ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПА всяка държава-членка на НАТО да заделя по 2 % от Брутния си в. продукт,така и съответните Източни приятелски на САЩ държави следва да участват в разходите по опазване на териториите и интересите им ат Американската държава.
  • 13 патриотъ

    14 2 Отговор
    Похарчил 7 трилиона долара за унищожение на близкия изток и успял да рани 2 сирийци!Голямо постижение,няма що!Тоя сигурно и хартията му свърши вече,та иска да му платят зелено за зулумите,които сътвори! Аз предлагам друго-ние в Белене имаме свободни помещения,та да го настаним там за 20 години,та да му дойде акъла!
  • 14 Суйо

    10 0 Отговор
    Също като да гледам и слушам Луна. Тя се беше нагласила за президент по едно време.
  • 15 Морук

    10 1 Отговор
    Парите от близкия изток отидоха,за да се подържат юдеите.те пак движат икономиката на света.барабар с краварите.за да могат да си тъпчат дебелите задници.за модерно робство да сте чували?ресурса отдавна е по важен парите
  • 16 1234

    4 0 Отговор
    Имал си бол пари изхарчил си ги.Аз нямам интереси там.
  • 17 Разбирател

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стамат":

    На този коментар има хора които са сложили /-/????Ей боже наистина ли в България има толкова глупави хора,които мислят че за близкия изток не са виновни Американците?Явно наистина е ЛОШ МАТЕРИАЛА
  • 18 Generalissimo FRANCO

    4 0 Отговор
    На #2 : ...ще Ви допълня : от Bretton-Wood (1943) US валутата е без златно покритие, а по-късно и без стоково покритие ! Днес китайският юан претендира да бъде втора резервна валута ! Всъщност, не Русия, а Китай е основният проблем на Вашингтон !
  • 19 Generalissimo FRANCO

    1 0 Отговор
    На #18 : ...Материалът навсякъде е лош... По-важно е какви хора изпращане в парламента и в Европарламента! И още : фирмите и ние като физически лица плащаме ли редовно данъци ? И още : ...искаме ли да работим или разчитаме на социални помощи ? И още.....
  • 20 Ник

    2 2 Отговор
    Този глупак да вземе и да си плати заемите към държавите , не да се хвали какво е изхарчил
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.