13 Май, 2018 14:30 2 944 6

Ердоган заминава при кралицата

  • реджеп ердоган-
  • посещение-
  • турция-
  • великобритания-
  • тереза мей

Държавният глава ще се срещне и с Тереза Мей

Ердоган заминава при кралицата - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на тридневно работно посещение във Великобритания, предаде ТАСС, като се позова на неговата канцелария. В рамките на визитата Ердоган възнамерява да се срещне с министър-председателя Тереза Мей и кралица Елизабет Втора.

Посланикът на Великобритания в Турция Доминик Чилкот изрази надежда в интервю за Анадолската агенция, че визитата ще даде импулс на развитието на двустранните отношения, а също ще укрепи сътрудничеството по въпроси като борбата с тероризма и организираната престъпност и нелегалната миграция.

Ердоган смята да разтоваря с Тереза Мей за сътрудничеството в търговията, културата, сигурността, отбранителната промишленост. Той възнамерява също да обсъди обстановката в Сирия, Ирак и Кипър, както и отношенията между Турция и Европейския съюз.

Визитата ще премине на фона на кампанията за предсрочните парламентарни и президентски избори в Турция на 24 юни. Ердоган се бори за преизбиране, а неговата Партия на справедливостта и развитието - да запази пълния си контрол над парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБРЕДЕБРЕЕЕЕЕЕЕ

    9 6 Отговор
    Еееее всеки го оценява като велик ЛИДЕР.
    КРАЙ , ЗАДРАСКАХА КРАВАРИТЕ . АНГЛИЯ ДЕЙСТВА ПО ХИТРО И ДИРЕКТНО С ЕРДОГАН. БАНИЦАТА Е ГОЛЯМА .
    ЕВАЛА НА ЕРДО , УСТОЯВА СИ ЛИДЕРСТВОТО И НЯМА НАМЕРЕНИЯ ДА СЕ НАВЕЖДА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ. АНГЛИЯ УДАРИ ШАМАР НА АМЕРИКА И ЕВРОПА, И ГЛЕДА СИ ИНТЕРЕСА .ТАКА ЩЕ РАБОТИ И С ПУТИН . АМБАРГО А ???
  • 2 Иванов

    6 3 Отговор
    Ердо отива да агитира за изборите. Бодигардите му, пак ще бият кюрди, а той ще се обръща към дъртата рептилия с "жено"! Шоуто предстои!
  • 3 Морук

    5 3 Отговор
    Как пък тази дърта крава един път не си мръдна пърдялника.всички требва да и ходят на крака
  • 4 Маашаллах

    12 4 Отговор
    ВЕЛИК ЛИДЕР Е ЕРДО.НЕЗАВИСИМА ВЪНШНА ПОЛИТИКА, ЧОВЕК ОТ НАРОДА.
  • 5 бай СТАВРИ

    7 1 Отговор
    Англия за това се отдели от ЕС, за да води индивидуална и изгодна политика за тях си. Винаги действат умно и печелившо англичаните.
    Англия има много вложения в турция, произвеждат самолетни двигатели и къмикс BMC , кооперарират още в много отрасли.
    Икономическата политика на англия дества както оно време, независимо кои са на власт ( интерес) .Сега пак ще прецакат останалите конкуренти. Турция е голям пазар за високи технологий.

    Коментиран от #6

  • 6 кви

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "бай СТАВРИ":

    високи технологии бе...освен ако нямаш в предвид високотехнологични килимчета за молитва с подмиване...нали ердо им промени образованието...та ще се набляга на молитви и вероучение ...а тва инженери...не му трябват , че умните хора не им харесва да ги командват. а това , че винаги действат печелившо...явно не си бил роден когато англетата бяха извън ес и бяха почти фалирали
Новини по държави: