Last news in Fakti

16 Май, 2018 08:00 1 867 7

Ердоган нарече „терористи“ арестувани журналисти

  • реджеп ердоган-
  • журналисти-
  • терористи-
  • кюрди-
  • великобритания-
  • тереза мей

Ердоган иска съдействие от британските власти

Ердоган нарече „терористи“ арестувани журналисти - 1
Снимка: БТА/ AP

Тридневното посещение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган във Великобритания приключи със съвместна пресконференция с британския премиер Тереза Мей, по време на която той нарече "терористи" арестуваните турски журналисти.

Турският президент на практика игнорира предупреждението на Тереза Мей да не загърбва демократичните ценности. Дори напротив, той я призова да направи повече за екстрадиране на турски изгнаници от кюрдски движения, защото ако тя не предприеме действия срещу терористите, те ще нанесат ответен удар.

Мей, която е нетърпелива да сключи свободна търговска сделка с Турция след Брекзит, каза, че Великобритания винаги е готова да екстрадира кюрдски терористи, ако има необходимите доказателства. Ердоган смята, че духовникът Фетуллах Гюлен, който в момента е в Съединените щати, стои зад проваления опит за военен преврат през 2016 година. Мей отбеляза, че докато е правилно да бъдат изправени пред правосъдието онези, които са се опитали да свалят едно законно избрано правителство, то също е важно при защитата на демокрацията да се съблюдават човешките права.

Ердоган обаче отвърна, че трябва да се прави разлика между терористи и журналисти, защото арестуваните са били с оръжия и кръв по ръцете, предаде БНР. Според правозащитни организации в Турция има повече от 160 журналисти зад решетките. Сравнително малка група от кюрди и защитници на свободата на словото организираха протест пред Даунинг стрийт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рада Дълбоката

    5 3 Отговор
    Каква е , и беше разликата между турското и сирийското правителство (президенти) ? Двойни стандарти! С какво Садам и Кадафи са били по лоши( и за кого ) от Ердо ? Правилно са казали хората искаш ли мир готви се за война !

    Коментиран от #2

  • 2 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Рада Дълбоката":

    Садам и Кадафи бяха лоши за една шепа опозиционери ,които бяха насъсквани от Запада...но след тях стана хаос и не само за иракчани,сирийци и либийци ,но за целия свят стана лошо...
  • 3 Хасан

    7 12 Отговор
    Та те така ..Ердоган е лош за една шепа терористи или опозиционери които искат хаоса да продължи...но ако го няма ,тоя хаос ще дойде в България...уви единсивения ни шанс е силна Турция

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванов

    4 2 Отговор
    Прав е Ердо, журналята са си терористи и постоянно мътят главите на хората. Примерно Беновска, терористка та дрънка от тероризъм!
  • 6 ПЕЕВ

    1 4 Отговор
    ЕРДОГАН ВЪРНА ТУРЦИЯ В ПЪРВИ КЛАС.
  • 7 Салам Алеко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Не пиши от името на българите! И не говори за шансовете ни!Твоите шансове са докато държавата заработи, сетне мрак!
Новини по държави: