Last news in Fakti

15 Май, 2018 07:31 3 673 19

Мирът победи на Корейския полуостров

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • панминчжон

Сеул и Пхенян се договориха да проведат още една среща на високо равнище

Мирът победи на Корейския полуостров - 1
Снимки: БТА/АР

Двете Кореи се договориха да проведат среща на високо равнище. На нея ще бъде бъдат обсъдени необходими стъпки за изпълняване на обещанието за превръщане на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия, предадоха световните агенции, като се позоваха на комюнике на южнокорейското министерство на националното обединение.

По-рано представител на ведомството съобщи, че Северът е предложил на Юга преговори на високо равнище утре.

В комюникето се уточнява, че срещата ще се състои в граничното село Панминчжон. Северна Корея ще изпрати 29 официални лица от различни сфери начело с председателя на Комитета за мирно обединение на страната И Сон-гуон. Петчленната южнокорейска делегация ще бъде оглавена от министъра на националното обединение Чо Мьон-кьон.

Северна Корея е насрочила за 23-25 май закриването на своя ядрен полигон, за да изпълни обещанието си да спре с ядрените опити. Това ще стане след корейската среща на върха в Панминчжон на 27 април и преди предвидената на 12 юни в Сингапур историческа среща между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп.

Мирът победи на Корейския полуостров

Северна Корея вече е започнала подготвителни дейности по закриването на полигона Пунгери, съобщи специализирана изследователска група към американския университет "Джон Хопкинс", цитирана от ТАСС.

Междувременно Япония даде да се разбере, че ще работи заедно с Южна Корея и САЩ за пълно унищожаване на севернокорейския ядрен арсенал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    30 0 Отговор
    Брей! Пу да не му e уроки!:) Имало и хубави новини!:)
  • 2 Kcaniba

    20 16 Отговор
    задължителното условие - фащ аут!!!
    никни амерски бази на полуострова!!!

    Коментиран от #3, #9, #10

  • 3 Бесен пес

    21 9 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Кимчо , бъди умен и разумен , не си режи ракетите ! ! !
    Как се вика , "дръж си гащите вързани"

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен пес":

    Според мене точно щото си има вече ядрено оръжие и си е вързал гащите, може да седне и спокойно да преговаря...не вярвам да изхвърли многогодишни усилия и маса пари на вятъра
  • 5 НАТО Миротворец

    10 14 Отговор
    Браво на Ким Чен-ун! Излезе доста по-умен от останалите азиатски диктаторчета. Ще излезе достойно и много богат от болшевишката кочина на баща си и дядо си.

    От цялата история се вижда отвратителнста подлост и вероломство на кремълопитеците към Украйна и ядреното ѝ разоръжаване. Мръсници начело с коварно страхливо джудже.

    Коментиран от #7

  • 6 Бай хой

    2 5 Отговор
    Дето е казал народа на всяко действие има съответното равно по сила и обратно по посока противодействие.
    Та на наглите сащисани интеиги и заплахи от ядрена война корей оте тоя път пистъпват по природните закони.
    Нооо престъпния хамерикански ре им съответно се очаква да противодейства по присъщия си зъл начин. Те тогава ще видим дали световния разум ще успее да го усмири. Че то луд умора нема.
    Е па нема.
  • 7 Бай хой

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "НАТО Миротворец":

    Я да видим какви ги плещи уж нато пък миротворец бля бля. По скоро нато човекомразец. Пак за богатство.
    Та за украинското ядрено ра оръжаване. Нели чрез кървавия преврат от майдана узурпаторите се пробваха да докарат нато и хамерикански бази у Крим. Което е равносилно на ра полагане на ядрени оружия тамо. Па и у украйна само разруха и разпродаване. А въм Крим съвсем друга бира. Строителство и изграждане на инфраструктора. Просперитет.
  • 8 Русофил

    5 6 Отговор
    Мирът победи! Путин загуби...
  • 9 Да да

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Ким вече каза че американците могат да останат в Ю.Корея! Добре че не слуша нашите американомразци! Вие сте точно такива! Мразите другите,защото са по-добре от развитата с 250 лв.МРЗ Русия! Затова мразите и собствената си родина,тук сме с 510 лв.! Ако сте българи де!

    Коментиран от #11

  • 10 Мужик

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Ти ли ще поставяш условията бе, руски трол?! Умираш от яд, че американската дипломация и санкциите постигнаха желаното и Северна Корея се отказва от ядрените оръжия, вече не е враждебна към САЩ и демократичния свят, а Русия губи още един ключов съюзник и вече и остават не повече от 2-3 приятелски държави, нали?! Е, никой не го е грижа за твоите "условия", защото Ким чен-ун ясно заяви, че няма нищо против американските военни бази и учения в Южна Корея. Но, това сте вие руските тролове - когато цял свят празнува, че един диктатор - псиохопат се отказва от ядрените си оръжия и се опитва да договори мир, без условия, вие умирате от яд, защото обичате и се храните от войната, хауса и разрухата. Това сте руснаците - лешояди!

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Мужик

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Kcaniba определено е руснак, не е българин. Почти във всеки негов коментар личат следи от руска реч - има руски думи, граматика и т.н. Типичен руски трол от базираната в Санк Петербург фабрика за тролове "Агенция за изследване на интернет", който пише тук под няколко псевдонима и се стреми да надъхва изкукалите пенсионери - русофили.

    Коментиран от #17

  • 12 незнайко

    2 1 Отговор
    сичко ми е ясно но защо САЩ винаги са в центъра на събитията ??? Северна Корея, Южна Корея и Япония са тези които трябва да се спогодят !!! Дано го осъзнаят вече !!!

    Коментиран от #13

  • 13 Мужик

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    Защото някой много по-могъщ и влиятелен на международната сцена трябваше им срита за****те на северно корейците, иначе те (не) разговаряха с Южна Корея и Япония от позицията на (почти) ядрена сила. Именно американските усилия тук бяха водещата причина Ким Чен-ун да изостави военната риторика и да седне на масата за преговори. И, ако трябва да сме докрай точни, американците постигнаха това като договориха по някакъв начин (не знам какво им е струвало) Китай също да заплаши Северна Корея със санкции, което вече просто щеше да бъде катастрофално за режима на Ким Чен-ун и тази държава, като цяло.

    Коментиран от #16

  • 14 Майка ти

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мужик":

    Ти на ред ли си;) От какво се е отказал! Ядреното оръжие остава.Каква сила са Северна Корея:))))Нула.Захранват ги Китай и чат пат Русия.Това са интереси, а не детски приказки;)Дипломацията победи?!Наистина българина изпростя.Има само интереси.Запомни го тикво.Герб направи много тикви.Горд да си с тиквичка та.
  • 15 По доставката

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мужик":

    Научи се да пишеш шлифер
    Хаус:))))

    Коментиран от #18

  • 16 Продавам раптори

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мужик":

    Пишеш като женщина
  • 17 Тролят си в сайта обратни

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мужик":

    Ти от фабриката за тролове на Цецко ли си;)
  • 18 Мужик

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "По доставката":

    Аууу, сбъркал съм една буква, но пък какво щастие е да ме поучава как да пиша каскет, дето не е чувал за пунктоация...
  • 19 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    ок, мир да има, но тези бомби които бяха готови но Серна Корея, все някъде ще паднат,защото има графика за тяхното използване ...има срок на годност..все някой народ ще ги отнесе, най вече арабски талибански държави ще ядат мазния на чичо сам..много чалми ще паднат.
Новини по държави: