17 Май, 2018 12:05 3 223 4

САЩ: Вие сте терористи

  • ислямска държава в сахара-
  • ислямска държава-
  • ал кайда-
  • аднан абу уалид сахрауи

Вашингтон постави "Ислямска държава в Сахара" в списъка си на терористични организации

САЩ: Вие сте терористи - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ включиха групировката "Ислямска държава в Сахара", която пое отговорност за убийството на американски войници в Нигер, в черния си списък на чуждестранни терористични организации, предаде AFP.

Групировката действа в пограничния район между Мали, Буркина Фасо и Нигер и е свързана с джихадистката организация "Ислямска държава". Лидерът й Аднан Абу Уалид Сахрауи вече е категоризиран като "световен терорист" от Вашингтон, се казва в изявление на Държавния департамент.

"Ислямска държава в Сахара" е създадена от бивши членове на "Ал Кайда в ислямски Магреб". Тя е поела отговорността за редица нападения, включително едно на 4 октомври 2017 г. срещу съвместен американско-нигерски военен патрул в Нигер, в което са убити четирима американски и петима нигерски войници.

САЩ: Вие сте терористи

През последните месеци САЩ включиха в черния си списък и други клонове на ИД като тези в Западна Африка, Филипините и Сомалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    22 3 Отговор
    Яаааа че от сега лу идил извъешва тероризъм? Дащиса ните бягат като паткани от потъващия кораб.
    Га видяха че Русия разби ислямска държава започват да се правят нс амтитерористи. Отново ислст да се присламчат към победната коалиция. Също калто и през ВСВ.
  • 2 Иванов

    30 3 Отговор
    То и САЩ са терористи и масови убийци.
  • 3 Владо Вр

    20 3 Отговор
    С едната ръка дават яко пари и оръжие, с другата, уж пошляпват. Лицемерие на N та степен. После се сърдят, че хората не им вярват.
  • 4 Питащ

    11 2 Отговор
    А останалите къде да ги извозим ?