Last news in Fakti

18 Май, 2018 10:40 3 900 10

Къде са Натали и Велина?

  • българки-
  • тийнейджърки-
  • сащ-
  • бягство-
  • натали-
  • велина-
  • банда

Според близките версията за бягство е абсурдна

Къде са Натали и Велина? - 1
Снимка: Социални мрежи

Вече седмица полицията в Щатите издирва две български тийнейджърки - Натали (на 16 години), и Велина (на 18 години). Едната не се прибира от училище миналия вторник, а другата не отива на училище в сряда. Момичетата учат в едно училище и според близките им са неразделни.

Първоначално се смяташе, че двете са безследно изчезнали, но от полицията казаха, че вече разследват случая като бягство. Възможно е момичетата да са забъркани с една от най-опасните улични банди или дори да са били похитени. Но според близките на Велина версията за бягство е абсурдна.

„В много добри отношения сме с дъщеря ми", казва Делчо Шентов, бащата на Велина, предаде BG Voice. Той не смята, че е имало знаци, че момичето планира да бяга, напротив - семейството й е купило билет за България, където тя трябвало да има абитуриентски бал със стария си випуск. „На 22 май има билет за България. На 24 нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата. Същото потвърди и приятелят на Велина, Тихомир, който живее в Англия. „Аз ще се прибирам в България за нейния бал да й бъда кавалер. Купила си е всичко, запази си час за фризьор и маникюр, разказва Тихомир. - Питате ли ме какво ми е да чуя, че е избягала."

Тихомир категорично отрича версията, в която Велина умишлено е избягала, без да има връзка със семейството си от дни. Родителите на 16-годишната Натали също казват, че нямало очевидни знаци, че дъщеря им възнамерява да бяга, въпреки че слухове твърдят, че е имало и предишни опити от нейна страна. Майката на Натали, Наталия Пенчева, казва, че е разговаряла с Велина във вторник вечерта. „Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае". Според Тихомир Велина също му е споделила в последния им телефонен разговор, че Натали е изчезнала без следа.

Според източници, както и според бащата на Велина, полицията работи по версията, че момичетата са избягали с членове на уличната банда Latin Kings, която е най-старата и голяма латиноамериканска престъпна групировка по света. По информация на властите често членове на бандата таргетирали млади и красиви момичета, лесни за манипулиране, като ги „обработвали" да бягат от домовете си. По-късно голяма част от привлечените момичета са подтиквани да проституират.

Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, но казаха, че случаят се разследва като бягство/изчезване. „Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", каза сержант Букзински. Почти сигурно е обаче, че момичетата са заедно. „Не смятам, че полицията прави всичко, за да ги намери, казва приятелят на Велина, Тихомир. - Аз живея в Англия и тук действат много по-бързо, момичетата ги няма вече шести ден".

От дома на Натали липсват нейни дрехи и зелената й карта. Тя е непълнолетна и не може да напусне страната, а ако бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление, докато не дойдат родителите й. В случая на Велина обаче властите няма как да я задържат, освен ако не се е случило престъпление, защото е пълнолетна. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата. „Освен ако няма извършено престъпление, ние нямаме право да задържаме никого", казва сержант Букзински.

Бащата на Велина, Делчо Шентов, каза, че за последно дъщеря му е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията. „Чувал съм за подобна банда, която се върти тук и подмамва по-млади момичета, казва Шентов. - Още като се нанасяхме в квартала, знаех, но от години е спокойно около нас".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    30 5 Отговор
    в елитен баблик хаус на мексиканската гоаница са, обслужват наркосите.
    Но, в сащ такивв неща нема, нали, соросня!!!
    Руснаците са виновни!!
  • 2 onq s konq

    7 12 Отговор
    Некои руснак ги е отвлекъл спорет мене

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    7 2 Отговор
    С тия наркотици в САЩ...... Трябва Тръмп да наложи тоталитарен апарат там! Най добрата съществуваща машина за ръководство на човека.
  • 4 Истерик

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    спореТ мение, не е бил с беенве, а с някоя руска трошка!!
    Ма те пъ как се качили фтаралияснико???
    Имаш ли чаалъм да кайшшш
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    9 0 Отговор
    те пък от цяла Америка решили точно с латино банда да се забъркат, умни момичета.
  • 7 Бат Кольо

    13 1 Отговор
    Най-вероятно са ги взели за участват в някой негърски генг бенг
  • 8 Бай хой

    13 3 Отговор
    Напред към американската мечта. Задниците им вече са зачервени като на шимпанзета.
  • 9 Емигрантска измет, не е голяма загуба

    9 7 Отговор
    Като са решили да се правят на американци, да мрат безродничките.Каквото са търсили това са намерили в американската емигрантска кочин,а.
  • 10 стоян

    2 1 Отговор
    Красиви са -затова са ги отвлякли