20 Май, 2018 12:05 6 312 15

Китай вкара в играта тежки бомбардировачи (ВИДЕО)

  • китай-
  • южнокитайско море-
  • тайван

Пекин извърши за пръв път учебни маневри с бомбардировачи на остров в Южнокитайско море

Китай вкара в играта тежки бомбардировачи (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Китайски бомбардировач с голям обсег за пръв път е извършил учебни излитания и кацания от и на остров в Южнокитайско море, съобщи вчера вестник "Женмин жибао", цитиран от АР.

В разпространено късно в петък изявление на военното министерство в Пекин се казваше, че учението е извършено на островен риф, без да се уточнява къде и кога. В комюникето се посочваше само, че учението е било неотдавна и в "зоната на морето на юг".

В маневрите са участвали няколко самолета H-6K от китайските ВВС. Те са излитали, нанасяли са симулативни удари по морски мишени и са се приземявали, казаха от министерството.

Пентагонът разкритикува поведението на Пекин, като го определи като "продължаваща милитаризация" в спорното Южнокитайско море. По думите на говорителя на министерството на отбраната на САЩ Кристофър Логан тези въздушни маневри "повишават напрежението и дестабилизират региона".

Китай е въвлечен в спорове със своите по-малки съседи относно суверенитета на острови, рифове и лагуни в морски район, която е важен за световната търговия и транспорт, богат е на риба и вероятно има залежи от петрол и газ. Южно от островната група Спартли в Южнокитайско море Китай е създал седем изкуствени острова, на които е изградил писти, хангари, радари и ракетни установки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    10 7 Отговор
    Този бомбардировач сигурно е реплика....
  • 2 Средна възраст

    5 2 Отговор
    И кой протестира?
  • 3 Салам Алеко

    12 3 Отговор
    Такива острови иска да прави и ерсдухан в егейско море! Корабът вече е поръчан в Китай! Щом е готов, ще работи няколко месеца на Босфора, и после отива в егейско море, за да прави острови! Ако не го потопят гърците!
  • 4 ****

    35 8 Отговор
    Краварите да затягат яко колана вече,няма пари за нови оръжия,изостават много,и лека полека им теглят килимчето под краката.

    Коментиран от #9

  • 5 Куку

    25 6 Отговор
    Как може без разрешение от САЩ да летят в китайско море,веднага САНКЦИИИИИ
  • 6 Бесен пес

    19 7 Отговор
    Усещам силно увеличени в търсенето на памперси , от страна на индианците !
  • 7 Kcaniba

    19 5 Отговор
    мперията на злото - фащ!!
    Русия се обгради от стабилни държави, спещу световният телорист -фащ!!!
    Остана да растурят жидомасонската , бандеровска кочинка - Usраина, и ще има ред и там!

    Коментиран от #15

  • 8 777777

    4 17 Отговор
    Русофилските лай......ти, абонирани за сайта, ръкопляскат примлясквайки с бояришник на неоколониалните, военолюбиви напъни на комунистически Китай, без да осъзнават, разбира се, че същият този Китай, по никакъв начин не може да бъде причисляван към сферата на влияние на кремълското жужи:)
  • 9 777777

    2 13 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Като ръсиш наляво-надясно мега-тъпните си, вярваш ли си поне, или ти плащат да си афишираш простотията?!?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 USA

    1 3 Отговор
    Всичко китайско е Боклук.

    Коментиран от #12

  • 12 И ти също

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "USA":

    Чувал съм че на доста места в бг има хора не излизали по-далеко от табелата указваща името на населеното им място
  • 13 Сун Цзъ

    1 0 Отговор
    Ще имат бели америте, ако рекат да се сблъскат с Китай! Този "new" бомбер не е хич нов, но от него китайците са направили много и всеки отн тях носи страховити крилати ракети.
  • 14 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Ми...МОГАТ/ПРАВЯТ!!!Нашите мога само да ровят в джобовете ни с нови екотакси и да се оправдават , че няма пари и ,,това са възможностите на държавата,,....
  • 15 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    що ще рече думата ,която си написал " ТЕЛОРИСТ" ? Май не съм чувал такава дума в българския език. Хайде обясни ми -сигурно съм тъп за да не зная това!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания