Last news in Fakti

18 Май, 2018 15:54 18 305 35

Китай създаде страшилище в океана

  • китай-
  • самолетоносач-
  • страшилище-
  • океан-
  • флот

Китайският флот се похвали с нов самолетоносач

Китай създаде страшилище в океана - 1
Снимка: БТА/ AP

Първият изцяло построен в Китай самолетоносач приключи морските си изпитания, съобщи ABC News.

Ученията започнаха на 13 май, за да се тества мощността на съда. Това е вторият китайски самолетоносач, но първият изцяло изработен в Китай. Азиатската суперсила увеличава бойните способности на флота си.

Самолетоносачът е с дължина 315 метра и водоизместимост 70 000 тона. Самолетоносачът няма име, но е известен в китайските издания като „Шандун“.

Теглото на новата гордост на китайските военноморски сили е 50 000 тона. Китай се нуждае от силен флот, за да защитава и търговските си маршрути. Напрежението в Южнокитайско море също се увеличи през последните години.

Китай създаде страшилище в океана
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМА ИМЕ

    47 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Самолетоносачът няма име, но е известен в китайските издания като „Шандун“.
    Ся има или няма име... как може да имаш прозвище преди име ???

    Коментиран от #22

  • 2 ПянТзъ

    19 2 Отговор
    Хундун
  • 3 Portsmouth

    39 7 Отговор
    Прилича на руския самолетоносач който купиха преди години.
  • 4 Жълтия Корсар

    11 33 Отговор
    Потъник
  • 5 ЧУК

    81 24 Отговор
    Едни силно задлъжнели пичове отвъд Атлантика наскоро бяха решили да спретнат азиатски въргал, за да си нулират борчовете. Всичко бяха уредили - Корея, Япония, Китай, Тайван в кюпа... Китайците им показаха самолетоносача и вежливо им отговориха: ибете си майката! Пичовете се изнизаха по терлици и оттогава си търсят други клиенти за въргал..
  • 6 Коментар

    87 3 Отговор
    А България има 4 Адмирали и 3 Лодки.
    Супер Флот сме🤗

    Коментиран от #25

  • 7 mediator37

    31 72 Отговор
    Прилича на руския, защото и руснаци и китайци 50 години не могат да направят катапулти и да се доберат до технологията, в смисъл да я откраднат. Затова е издигнат нагоре, за да компенсира с височина ниската скорост на фърчипляктора.
    На последния американски самолетоносач Джералд Форд (90 тона), и четирите катапулта са от ново поколение- електромагнитни и изстрелват самолет за под една минута.

    Коментиран от #9, #23, #35

  • 8 mediator37

    11 12 Отговор
    "90 хил. тона
  • 9 ссссс

    16 48 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Китай са склонни да изобретят елекромагнитни катапулти ,но Русия е загубена кауза.
  • 10 Хихихи

    59 6 Отговор
    Ако не сте разбрали, Китай има потенциала и на ръце да ги хвърля тия самолети, ще стават все по силни за напред и никой вече не може да ги спре.
  • 11 Мммм

    75 13 Отговор
    До №7 "mediator 37"Нещо не си наясно с катапултите, същите могат да се ползват единствено и само в топли ширини,а на север са не ефективни, защото замръзват и самолетоносача се превръща в плаващ гараж за самолети,точно поради тази причина руснаците се отказват от катапултите, ама то трябва и да се чете в повече не да се измислят неверни неща и да се плюе,което е основно занимание.

    Коментиран от #12

  • 12 Баткаъа

    16 51 Отговор

    До коментар #11 от "Мммм":

    И понеже американците са будали и не са взели под внимание, че техните самолетоносачи оперират в цял свят продължават да инсталират катапулти, които мога да ползват в топлите морета. Аре бегай. Руснаците нито могат да изработят, нито да поддържат подобен флот от кораби. Това е причината. Китай има още 50 години да гони американските самолетоносачи, но поне има финансовите възможности да го направи.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Реално

    53 11 Отговор

    До коментар #12 от "Баткаъа":

    Къде си видял американски самолетоносач в северните морета.Вечно са само по топлите океани. Погледни им статистиката на маршрутите-има го в нета и ще се убедиш.Самите те това го казват. Не ставай смешен тук.

    Коментиран от #18

  • 14 Иво

    25 7 Отговор

    До коментар #12 от "Баткаъа":

    Пък ти трол като си изобретил нещо през жалкия си живот в бг. Можеш само да акаш и да си мислиш че си голяма работа.
  • 15 РЕАЛНО

    11 13 Отговор
    Явно и Китай ,който до скоро нямаше агресивна външна политика, се готви да става агресор! Самолетоносачът е изключително и само нападателно средство, за нанасяне на авиационни удари по далечни цели. А иначе това страшилище вероятно е качествено ккато онова космическото-Тян гун-1 и вероятно само ще отиде при него-на дъното на Тихия океан.

    Коментиран от #26

  • 16 Архимед

    35 1 Отговор
    Незнам дали Архимед ще се съгласи, че 50 000 тона тегло на плаващо тяло могат да изместят 70 000 тона вода. Пък знае ли човек, може той да е в грешка ???????
  • 17 Kick

    25 8 Отговор
    При положение че мога да си стрелят ракети от дома да всяка точка на планетата, за кво са им на рашите самолетоносачи...!!!
  • 18 Кой

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "Реално":

    Не ми е известно САЩ да са водили бойни действия в северните морета през последните 70 години, така че няма причина самолетоносачите им да са там.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Куро Мъдуров

    20 4 Отговор
    Тия да не са решили да нападат американците, за дет им забраниха да си продават телефоните в Америка? :D
    А който е учил география знае, че Русия има достъп до САЩ и Европа! Нямат нужда от самолетоносачи!
  • 21 Стоян Димитров

    10 4 Отговор
    Те и японците имаха страшни самолетоносачи през втората световна война.

    Коментиран от #24, #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 morski

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Джералд Форд известен още като плаващото бедствие за $13млрд, който не успява да изкара и месец без брутална авария...
  • 24 КАТ

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Стоян Димитров":

    Ами да, прав си, справка- Пърл Харбър.
  • 25 ганьо Бай ганьо

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар":

    Забравяш и надуваемите :)
  • 26 Анонимен

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "РЕАЛНО":

    това значи че сащ са най-големия агресор на света
  • 27 mediator37

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Стоян Димитров":

    Японците през ВСВ имаха най-страшните артилерийски (линейни) кораби за него време, а не толкова самолетоносачи. Най-големите линейни кораби в света са японските Ямато и Мусаши- по-големи от Тирпиц и Бисмарк.
    Войната показва, че американците по-правилно са заложили на самолетоносачи, а не на линейни кораби. Ямато и Мусаши са потопени от палубната американска авиация. Както и Тирпиц, а Бисмарк му поврежда руля торпедо пуснато от допотопен английски самолет, след което 20 английски кораба го обкръжават и разстрелват в продължение на 4 часа.
  • 28 РУСОМАХА

    9 6 Отговор
    РУСИЯ и Китаи незабавно да ликвидират сащ.
  • 29 Лееко тъп

    6 0 Отговор
    Денис май е отсъствал в часовете по физика или си е получил заслужено двойката!Няма как да измести 70т вода,а да тежи 50т-децата биха се смяли на жур. логиката граничеща.....с-да не казвам какво!
  • 30 емо

    4 0 Отговор
    За съжеление тези които нищо не знаят и не знаят ,че нищо не знаят коментират неща нямайки елементарни понятия . Новата концепция не да отидеш да " врага "за да го унищожиш ; от растояние с минимални расходи и рискове. Един самолетоносоч е около 2-2.5 милд. долара (средна цена) А един самолет от растояние (без значение) от кое поколение с ракети "въздух-земя" от 1500-2000 км е може да порази целта .
  • 31 дедуейт

    0 2 Отговор
    авторът иска да каже, че пълното водоизместване е 70000 тона, а теглото на кораба празен е 50000 тона т.е. корабът може да приеме полезен товар 20000 тона. NB: не е добре селяни да коментират морски теми, объркват останалите любознателни хора.
  • 32 до Умниците

    2 1 Отговор
    Дедуейт правилно си го написал, ама дали те разбраха? Кораба е като консервена кутия потопена във вода - тежи/собствено й тегло е 10гр., но на вода обема й измества много повече от тези 10гр. и благодарение на тази положителна плавучест не потъва. Достатъчно елементарно ли го обясних?
  • 33 комбайнер

    2 1 Отговор
    e, поне не е с кюмюр, като дядя Кузя. Само че - една ракета и е на дъното, а американците имат такива.
    Това е безсмислие за Китай - и там Компартията е пълна с малоумници, правят го само за да покажат мускули.
  • 34 дедуейт

    1 0 Отговор
    до Умниците, благодаря за подкрепата.
  • 35 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    И какъв е смисъла да наливаш пари, след като може и по този начин да се излита ???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания