21 Май, 2018 11:23 7 185 24

В Русия: Вучич предаде предците си

  • русия-
  • сърбия-
  • елена гускова-
  • александър вучич-
  • косово-
  • предателство

Русия няма да се намеси, ако Сърбия реши да признае Косово

В Русия: Вучич предаде предците си - 1
Снимка: БТА/ AP

Според ръководителката на Центъра по изучаване на съвременните балкански кризи към института по славянски изследвания към РАН Елена Гускова президентът на Сърбия Александър Вучич отдавна е взел решени по повод Косово, предава EA Daily.

Според Гускова сръбският президент е имал шанс да промени сценария на отношенията с Прищина, когато замести Борис Тадич на поста министър-председател. Както припомня Гускова, която е и член на Сената на Република Сръбска, Тадич е преговарял със сепаратистите, но никога не е сключвал договор с тях.

„Можеше да се откаже от всичко, за което се е съгласил Тадич, и да започне от нулата. Но той взе всички точки на споразумението, дори отиде по-далеч, като ги разшири“, допълни тя, добавяйки, че в този случай правата на косовските сърби все още не са защитени.

Според нея присъединяването към Сърбия към НАТО остава една от основните задачи, заложени от западните държави. И ако Вучич се съгласи да подпише споразумение за Косово, по същия начин ще се намери някоя ръка, които подпише споразумение с НАТО, без оглед на решение за военен неутралитет на Сърбия, предаде „Фокус“.

Според Гускова става ясно, че Белград вече е взел решение и сръбското ръководство е готово да признае независимостта на Косово. „Съответно Русия няма да се противопостави на този процес, защото това е сръбската земя, а сърбите решават дали да я дадат, да я продадат или да се откажат от нея. Но историята наистина ще помни Александър Вучич, защото ще даде Косово и Метохия на албанците и отказва част от сръбската територия, за която се бориха поколенията на неговите предци“, обобщава Елена Гускова.

В отговор на въпрос дали Александър Вучич продължава да разчита на безусловната подкрепа на Русия в Съвета за сигурност на ООН Гускова отбеляза, че Сърбия и днес прави възможно сътрудничество със страните-членки на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руските свине

    59 68 Отговор
    Наричат предатели всички, които не играят по тяхната свирка и защитават не руските имперски интереси а собствения си национален интерес.
  • 2 Кълвач

    63 39 Отговор
    Много им се иска на русофобите да скарат Сърбия и Русия!
    Алоо, хората ходят върху обеднен уран за, какво НАТО говорите!

    Коментиран от #7, #16, #23

  • 3 goni

    48 22 Отговор
    Колкото Крим ще стане украински, толкова Косово ще стане сръбско! Отпишете ги!
  • 4 Владо Вр

    47 9 Отговор
    Продажни политици има навсякъде. Това не е патент на България, но все пак, нашите са начело в класацията още от началото на миналият век!

    Коментиран от #13

  • 5 кирил

    35 47 Отговор
    русия е бита карта
  • 6 Бесен Язовец

    33 19 Отговор
    На Вучич на мутрата му личи че е мекотело ако свърши тая работа това ще му е края! Има време ще разберем

    Коментиран от #15

  • 7 Гост

    36 34 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    На русофилите много им се иска да има тлеещи конфликти на Балканите,че да може Путя да си прокарва имперските интереси, но май няма да ги огрее.
  • 8 Вендета

    23 20 Отговор
    Това го чака Вучич, сърбите ще го препарират
  • 9 Иванов

    19 23 Отговор
    Е па православните църкви в Косово, дето шептърите ги срутиха бяха български. Май дедите на сърбите не са били там на своя си земя. Иначе Вучич постъпва много правилно, Раша отиде да спасява Асад, когато му беше останал само Дамаск и нищо друго. Спинаха със земята всичко построено, това направиха руснаците. А и откъде ще минат за да помагат на сърбите? Ще падат от космоса, като метеорити? Румъния или Албания ще ги пропуснат или пък ние? Това няма да стане никога! Но имат огромно желание руснаците да запалят поредната балканска война. В това начинание може да им помогне само слугата на Родшилд, Баболюб Макрон!

    Коментиран от #19, #20

  • 10 Ttt

    11 19 Отговор
    Косово става независима, Македония влиза в НАТО, Русия става бизнес партньор на Европа!!!
    Всяка жаба да си знае гьола!!!
  • 11 ТОЧКАТА

    10 17 Отговор
    ИСТОРИЯ...Германия иска коридор да нападне Гърция /по време на ВСВ/ и Сръбското правителство дава съгласие!!!!!За няколко дена е свалено и новото правителство ОТКАЗВА НА Хитлер.....Озверен ,Хитлер заповядва атака и на Югославия......по--точно юго СЛАВИЯ.../както сега с ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ/.....И така Сърбите ЗАЩИТАВАТ РЕГИОНА.. и повеждат борба с окупатори и техни слуги....И ПОБЕДИ!!!!!РЕГИОНА винаги е бил ТОАЛЕТНА ХАРТИЯза ,,великите сили,, и само Русия,Сърбия ,Гърция са имали смелост да се ОПЪЛЧАТ....Оше един спомен .В зората на демокрацията гурбетчия реши да започне от Сърбия...Та ТАМ спомена за ,,,окупацията,, от България //по силата на Хитлер/ е КРАЙНО ОТВРАТИТЕЛЕН....ГАЗА/старият,бащата/....ПОМНИ...

    Коментиран от #14

  • 12 сърбите не са идиоти

    26 8 Отговор
    Вучич беше и на откриването на американското посолство в Израел, двойните му игри, бързо ще му изядат главата ;)
  • 13 Ачо

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Владо Вр":

    По-продажни от българските камуняги няма. Сърбите сами са си виновни за отцепването на Косово и сега не могат да направят нищо.
  • 14 Zapetajkata

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "ТОЧКАТА":

    Имали сила да се опълчат. Коварните византийци и сърбите ,които нападнаха България в гръб . И за капак съветския ботуш . Не ми давай за пример гърчулята , които все на чужд гръб искат да живеят.
  • 15 Кума лиса

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Бясна Руска подлога . Ребятата остават все по-сами и много ги е яд . А иначе са абсолютно тъпи те и българските путиноиди . За Русия е най-добре в Нато да има държави и като България и като Сърбия в които 5-тата колона е силна . Така винаги в НАТО ще има опозиция на мерки срещу Русия.
  • 16 Врана

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Никой никого не иска да скарва бе каун. Само вие путиноидите си играете на стражари и апаши и броите железата по цирковите паради.
  • 17 Русоробите вместо да плещят купища лъжи

    7 8 Отговор
    я, да обяснят какво по-точно ѝ харесват на православната джамахирия, водена от лъжливо врабче с претенции за орел.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 msc

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Вие сериозно ли мислите ,че ако руснаците решат да минат от тук ,Румъния или Албания някой може да ги спре?С какво ще ги спрем?Ще викаме УУУ.......

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нопасаран

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "msc":

    Няма да минат ,ще останат в България и тук ще ги погребат. Достатъчно е на всяка гара да оставим по един вагон с метилов алкохол ите сами ще се натръшкат.
  • 23 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Хората ако не бяха ходили да се правят на мъже в Хърватска и Босна нямаше да ходят по уран.Глупаците скочиха да бранят фалшивата държава Югославия!!!
  • 24 Петър Николов

    0 0 Отговор
    Браво. Всички знаят,никой не мърда. Това е политика братя (само лъжи) .Мнението Ви не струва.Политически изгодно и пристрастно. Истината е такава.
    Държавата ни е спукана лодка, всички потъваме.Дебели ни стъпват на вратовете и отселяват. Останалите само говорим. (Под вода) . Не ревете на чужди гробища.Нашите са същите!!! Стегнете се?
Новини по държави: