24 Май, 2018 20:42 1 815 6

Борисов към Заев в Рим: Да празнуваме, не да се караме!

  • рим-
  • македония-
  • българия-
  • 24 май

За пръв път двамата премиери ще почетат заедно делото на Светите братя

Да празнуваме заедно, вместо да се караме. Така се обърна премиерът Бойко Борисов към македонския си колега Зоран Заев при пристигането му в римската църква "Сан Клементе".

Там двамата се поклониха пред гроба и мощите на Свети Кирил и взеха участие в отслужените молебени от духовници от българската и от македонската църква.

Докато чакаше македонската делегация да пристигне, Борисов се снима с деца и гости на църквата и разгледа храма.

Министър-председателят Бойко Борисов е на посещение в Рим на 24 май и на аудиенция при главата на Римокатолическата църква Негово Светейшество папа Франциск на 25 май.

Българската делегация, ръководена от премиера, включва в състава си представители на вероизповеданията у нас, на академичната общност и дейци на културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'мин

    15 2 Отговор
    Е не, ще се караме, докато макетата не поговоря правилно български!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чавка

    11 3 Отговор
    На Борисов чавка ли му е изпила мозъка? Какви са тези глупости, които непрекъснато плещи. То не бяха бомби, сега каране с Македония. Ние сме толкова тихи за нещата в Македония - нито име, нито история, нито култура и литература, че да говориш за каране е по-скоро да го обърнеш на молби. Борисов е показал, че е страхливец, но чак пък толкова. Дали Заев му е забил едно, за да му благодари?
  • 4 Българин

    15 1 Отговор
    Мръсната сган ни краде историята и това псе им се подмазва... Работя с тая паплач, не знаете колко много си вярват. Никаква милост за тях. Вън, затворени граници и пълна изолация за тях.

    Коментиран от #5

  • 5 Човек

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Съгласен съм 100% с теб !!
  • 6 Препатил

    7 0 Отговор
    Бойко , не се доверявай на тези двулични колелета !
Новини по държави: