Last news in Fakti

4 Юни, 2018 09:46 3 222 6

Македонци търсят български паспорт

  • македония-
  • българия-
  • паспорт

Неофициалните данни сочат, че 100 до 150 хиляди македонски граждани са получили български документи за самоличност

Македонци търсят български паспорт - 1

Борбата за по-добро бъдеще, стабилно съществуване и по-големи заплати, достойни за нормален живот, са част от причините, поради които все повече македонци посягат към български паспорти, пише скопският вестник "Вечер".

Неофициалните данни сочат, че 100 до 150 хиляди македонски граждани са получили български паспорт, а на тази стъпка се решават млади и стари, студенти и печалбари, безработни и работещи, които не виждат своето бъдеще в страната, в която е трудно да се преживее с 200 евро. Не са изключение лекарите и административните служители от вътрешността на Македония, които са решили да си извадят паспорт, за да могат да заминат в страна, в която техният труд ще бъде повече ценен и по-добре възнаграден, пише изданието.

В източната част на Македония най-много се търсят български паспорти, а рекордьор е най-източният град, който граничи с България - Делчево, където 70 процента от жителите са с двойно гражданство, пише "Вечер". Най-многобройни са печалбарите, които от този град заминават на сезонна работа в Италия, Швейцария, Германия или Словения, а след тях са студентите, които тази година оставиха града пуст и заминаха за Германия.

Търсенето на български паспорти е голямо също в Берово, Струмица, Битоля и Охрид, пише скопският вестник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манафов

    7 11 Отговор
    От чистий елин да станеш црън татарин си е голямо падение, ако и да отразява истината едно към едно.
  • 2 синя трева

    24 3 Отговор
    СПРЕТЕ ДА РАЗДАВАТЕ ТАКА ЛЕСНО БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ! ОСОБЕНО НА ХОРА, КОИТО НЕПРЕСТАННО НИ ПЛЮЯТ.
  • 3 пастир

    11 3 Отговор
    какво ни грее нас че взимат Б.Г.паспорти.Не съм видял един македонец да се е заселил в България или на избори в Македония да е проповядвал Български идей.Всичко което се прави е да се взимат подкупи за документи и промиване на мозъци и пропаганда.Джанбазки великият воевода какво друго ще прави.Лъжа и измама.
  • 4 Непознат

    5 7 Отговор
    Много ми е странно от къде разбраха че взимат 200 евро?Пълна лъжа,в Македония учител в средното образование взима 800 евро,не съм го чул а съм бил на гости.Взимат български паспорти за да ходят в чужбина и да взимат подобри заплати,това е.
  • 5 Неутрал

    1 4 Отговор
    Вж. Хърватия, която е член на ЕС и НАТО, която има над 1000 километра морски бряг с над 1000 острова, според Уикипедия има средна месечна заплата от 844 евро, а всяка година над 50 000 души отиват в Западна Европа.
    Македония няма море, всички страни около нея я спират по пътя към присъединяване към ЕС и НАТО. Не мога да се изненадам, че от Македония вземат български паспорти само за да отидат в Западна Европа.
    Тя няма нищо общо с принадлежността на българския народ, тъй като само след фамилното име в Западна Европа те знаят, че са македонци.
    Македонските женски фамилни имена завършва на сka,
    мъжките фамилни имена завършват на ски.
  • 6 Лина

    3 1 Отговор
    Точно така, в Европа е пълно с македонци с български паспорти , а не знаят български език.На какво основанив им дават гражданство не ми е много ясно.
Новини по държави: