5 Юни, 2018 07:38 1 957 3

ЦРУ разби китайска шпионска мрежа в САЩ

  • китай-
  • сащ-
  • шпионин-
  • рон рокуел хансън

Бивш сътрудник на американското военно разузнаване е задържан за шпионаж в полза на Пекин

ЦРУ разби китайска шпионска мрежа в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Бивш сътрудник на американското военно разузнаване бе арестуван в Сиатъл и обвинен, че е продавал тайни на Китай, предадe CNN.

Рон Рокуел Хансън, на 58 години, е бил задържан на път за летището в Сиатъл, където трябвало да вземе полет за Китай. У него били открити поверителни информации, съобщава американското министерство на правосъдието.

Според обвинителния акт Хансън е пенсионер от американската армия и говори свободно китайски и руски. Той е бил нает в Управлението за военно разузнаване през 2006 г. Бил пратен в търговско представителство в Пекин, за да установи контакти с китайското разузнаване и после да споделя информации с американското военно разузнаване и ФБР.

Вместо това той предавал на Китай поверителни информации, които научавал на конференции по сигурността и отбраната в САЩ.

През годините е получил за своята работа най-малко 800 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ььььььь

    14 3 Отговор
    Тия америте яко ги тресе параноята...вече и от сянката си треперят. Ама то е така-тия злини и тая невинна кръв дето проливат по целият свят ще трябва да плащат ...
  • 2 Владо Вр

    10 2 Отговор
    Грамотен човек! Добре се е ориентирал, кой е новият владетел на света! Само някои главочи и идиоти, живеещи в 90, смятат САЩ за номер едно
  • 3 Барчо

    6 0 Отговор
    И кво се сърдят краварите????? Доколкото разбирам от написаното тук това си е техен шпионин, който е пратен да шпионира Китай!!!!!! Само че е станал двоен агент. Вземал е кинти и от едните и от другите. Капитализъм. Вместо да го ползват да дава фалшиви военни тайни без да знае, те го арестуват.