Last news in Fakti

11 Февруари, 2012 19:53 32 892 0

Как потъва Коста Конкордия (видео)

  • коста конкордия-
  • кораб-
  • италия
Как потъва Коста Конкордия (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Драматични кадри от потъването на туристическия кораб „Коста Конкордия“ бяха пуснати в YouTube. На тях се виждат пасажерите, които се опитват да се доберат до спасителните лодки, и настаналата паника на борда. Видеото показва как лайнерът се накланя до степен, че хората трябва да се придържат за стените, за да не паднат. Преди светлините да угаснат.

Други кадри от „кухнята“ на трагедията показват командната зала, където цари спокойствие и неразбиране какво точно се случва с плавателния съд. От тях става ясно, че отговорните за управлението на кораба се  разтревожили около час след сблъсъка, когато корабът се наклонил с 20 градуса. Те бяха излъчени по италианска телевизия.

На 13 януари вечерта корабът "Коста Конкордия" се удари в подводен риф и потъна в в пристанищната зона на остров Джилио, Италия. Лайнерът с 4000 души на борда е дълъг 290 метра. Има 1500 каюти, 4 басейна, 5 ресторанта и бар. Вината падна върху капитана Франческо Скетино, който бил след първите евакуирали се.

Кадрите от капитанската кабина:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА