Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 20:04 2 977 0

Пак авария с круизен кораб

  • коста алегра-
  • кораб-
  • коста конкордия-
  • круиз
Пак авария с круизен кораб - 1
Снимка: Уикипедия

Италиански туристически кораб с над 1000 души на борда бедства в Индийския океан. Круизният лайнер се запалил на около 200 мили от Сейшелите и близо до остров Алфонс, предаде Би Би Си. По ирония на съдбата „Коста Алегра” е собственост на същата компания, която притежава и драматично потъналия край бреговете на Италия „Коста Конкордия”.

От фирмата дадоха подробности за аварията - пожар избухнал в помещението с електрическия генератор на кораба. Огънят не се е прехвърлил другаде и няма сведения за ранени пасажери или щети. На борда няма никакво електричество, тъй като резервите се използват за поддържане на основни функции на кораба.

В района обаче действат небезизвестните сомалийски пирати, които отвличат предимно товарни кораби, за да им искат голям откуп.

От командването на „Коста Алегра” вече са пратили сигнал за помощ и скоро спасители ще достигнат плавателния съд, уверяват още от компанията.

Капитан Косимо Никастро от италианската брегова охрана съобщи за Би Би Си, че гасенето на пожара е отнело няколко часа. Вероятно авариралият кораб ще акостира на пристанище на Сейшелите.

На борда има 636 пасажери и 413 души от екипажа.

Коста Алегра” отплава в неделя от пристанището в Мадагаскар. Пътуването предвиждаше посещения на Сейшелските острови, Александрия и Неапол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА