13 Юни, 2018 16:35 2 145 11

Американските нашественици трябва да се изтеглят

  • афганистан-
  • талибани-
  • сащ

Талибаните с призив към САЩ

Талибаните призоваха нашествениците от САЩ да се изтеглят от Афганистан, съобщи „Ройтерс“.

През миналата седмица талибаните сключиха кратко примирие с властите в страната. Това беше първото подобно след американската инвазия в региона.

„Спасяването на Афганистан зависи от изтеглянето на америкнаските и други окупационни сили. Ако американските представители наистина искат решение за афганистанската бъркотия, те трябва да бъдат пряко представени на масата за преговори“, заяви лидерът на талибаните шейх Хайбатула Ахунзада.

Според него талибаните искат мир и осигуряване на светло бъдеще. Той обвини американските сили в тормоз над местните. Според него те извършват бомбардировки и атаки. За това и ги призова да се изтеглят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    48 1 Отговор
    Докъде паднаха американците-даже терористите Талибани-между другото също създадени от САЩ--да ги назовават агресори...Никога САЩ не са били толкова унижавани и мразени от всички по целият свят----дори и от отрочетата им наречени Талибани...
  • 2 патриотъ

    33 0 Отговор
    Никой никъде не ги иска вече,агресорите янки!Скоро ще бъдат изритани отвсякъде обратно в дупката си!
  • 3 А стига бе

    28 0 Отговор
    Даже създадените от САЩ терористи се обръщат срещу тях.Америте са бита карта вече. Още има някои които ги е страх от говедарите,ама и те ще "вдигнат акциите".
  • 4 Тролчик

    24 0 Отговор
    Афганистанци и други държави не искат чужди империалисти в държавите си. Вън всички агресори по света .
  • 5 onq s konq

    1 19 Отговор
    НЕ МОЖЕ ТАЛИБАН ДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ НА САЩ-НОМ 1 В СВЕТА!Той има право само да казва "Йес",и то АКО МУ ПОЗВОЛЯТ ДА ГОВОРИ!И понеже някакъв МУРГАВ МЪРЛЬО,накичил се с прозвище "Шейх"/защото чул бил,че "така е модерно ...и тежкарско" се изказва от името на талибаните...Как е възможно ВСЕ ОЩЕ ДА Е ЖИВ?!

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 Талибан

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Га обера маковата реколта преди колегите от CIA, шъ видят те!

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Талибан":

    Ха!Имаш право за береш реколта,но БЕЗ РЕЗКИ ДВИЖЕНИЯ,щото много очи те гледат от небето!След това обаче ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще продаваш баш на "колегите",при това БЕЗ ДА СЕ ПАЗАРИШ ЗА ЦЕНАТА:)

    Коментиран от #11

  • 8 Хасан

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ами човека си е у тях си ..Сащ е окупатор и само създава хаос ...
  • 9 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Такааа...Значи,,терористите,, казват на ,,добрите сили,, НАШЕСТВЕНИЦИ!!! демек терористи....ХМММ-повод за размисъл,,,КЪДЕ СМЕ НИЕ!,,въпрос от галъп.../щото си имаме контингент ТАМ...И ПЛАЩАМЕ безотчетно/...А ако някой си спомни КОГА Авганистан е бил поробен---да ни светне....А ,...и кога започнаха да отглеждат МАК....
  • 10 гнидата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Не зная кой е шейх и кой не, но бас държа, че си на заплата и в ГЕРБ, като ласкател подлизурко (на моменти биеш по точки и Георги Марков, а той е намбър Уан), а и в Отворено общество, като пригласящ пропагандата им. Вероятно 2-3 бондака и Ъп ти капят чисто на Монч. Но това е твой избор. Колкото до талибаните, лично не им вярвам, понеже техни хора се бият за ИДИЛ, а никой борещ се за свобода нормален няма да воюва за тиранична Уахабитска групировка, с диктаторски цели. Но явно присъствието на САЩ там ги нерви и войната продължава. И двете страни според мен имат своето право. САЩ искат верни на тях хора на власт и подкрепят правителството. Талибаните искат съм чувал същото като ИД, шериат уахабитски и не може да им сежвярва. В случая е загинал един полицай.
  • 11 гнидата

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Ако талибаните искаха мир и просперитет, щяха да преговарят с правителството и да постигнат взаимоизгодни уговорки. Ето и Сидероглу А-така казваше '' янки, го Ноум! '', но стана татко, в парламенто бонусите са добри, спря да лае.. Какво искат реално талибаните, е въпроса? И да си тръгнат Сащ войските от там те ще спрат ли войната? Ако е така, значи Сащ искат войната, щом не си тръгват.? Ако не е така, значи имат и други цели талибаните?
Новини по държави: