Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 19:09 3 936 3

„Анонимните”: Здравей, България!?

  • anonymous-
  • анонимните

Здравей, България! Вярвам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме „Анонимните“ (Anonymous). Така започва съобщението, качено в YouTube, и адресирано до властите в България, за което се твърди, че е от международната хакерска група „Анонимните”.

Съобщението е публикувано на сайта за видеообмен ден след протестите срещу АСТА, които обхванаха редица европейски градове, включително и София.

Хакерите припомнят, че АСТА не може да бъде подписана с „резерви”, както заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков. Страните, подписали споразумението, са задължени да се придържат към него в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права, както на дигитални, така и на физически носители.

На 5 февруари от организацията хакнаха сайта на ПРОФОН заради позицията, която организацията изрази в подкрепа на ACTA.

„Анонимните” често са заплашвали чрез YouTube - и Facebook, и Конгреса на САЩ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 винетууууу

    0 0 Отговор
    БОКО англииски не говори и не чете

    и не знае какво подписва ...
  • 2 ха ха

    0 0 Отговор
    Май стария късоглед орел ще учи Боко да лети :))))
  • 3 ivan

    0 0 Отговор
    А защо не хакнат Фейсбук а?