Last news in Fakti

15 Юни, 2018 14:10 2 960 15

Гърция започва битка за Македония

  • гърция-
  • протести-
  • македония

В страната се подготвят масови протести

Гърция започва битка за Македония - 1
Снимка: БТА/AP

През следващите четири дни в Гърция ще бъдат организирани протести срещу договора за името на Македония, съобщи радио „Свободна Европа“.

През миналата седмица Гърция и Македония се договориха македонската държава да приеме името Северна Македония. Това не се прие от опозиционните сили и в двете страни.
„Започваме нашата битка за Македония“, заяви един от организаторите на протестите.

Първият протест е планиран за тази вечер в Атина. Протестите се организират от „Комитет за борба за гръцкия характер на Македония“. Още в сутрешните часове на днешния ден се събра малка група от протестиращи пред гръцкия парламент.

През последните дни в Македония също имаше протести срещу името.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    12 3 Отговор
    Ами кръстете я Западна България!
  • 2 Сатаната

    12 1 Отговор
    Югозападна България звучи по-добре май?
  • 3 охи

    6 0 Отговор
    Очаквано, а още по очакван, ще е резултата! Ципурата се надцени тоя път !
  • 4 Византия

    3 1 Отговор
    Ами македонците като искат да са македонци да се сформира една нова византииска империя и в нейния състав да влезе и македония. Само трябва да започнат да учат гръцки език....
  • 5 ОМО Илинден -Пирин

    7 3 Отговор
    В Македония да започват протести Гърция да се преименува на Византия както е и редно! Модерните византийци населяват земите на древна ,,Елада"

    Коментиран от #8, #14

  • 6 за пореден път

    4 3 Отговор
    За да мирясат гърците, горките, направо да се казва Северна Гърция. Да се радват, да са честити, да са весели и доволни, както винаги са били хранениците на Европа, великите гърци. А на нас така ни се пада! Всеки народ заслужава съдбата си. От тъпотия, кавги и липса на здрав разум 5 века изтърпяхме турско владичество. Болярства, господарства, всеки дърпа чергата към себе си, накрая турците ни я издърпаха цялата и така 5 века! Македония, македонците, най-хубавите български народни песни, най-мелодичните, най-съдържателните , всичко ни е отнето както изглежда завинаги, макар че езикът ни е един. Та така - Северна Гърция, дано мирясат гърците! Напоследък всичко е непоносимо, всичко! Някой, не че е кой знае каква тайна, действа къде подмолно, къде не съвсем, и създава смут и пречи, много пречи. В свой собствен интерес, някъде на североизток.
  • 7 правилния репортаж

    8 1 Отговор
    Гърция и Македония се договориха на нещо дадено, приготвено от САЩ и Германия.
  • 8 lol

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "ОМО Илинден -Пирин":

    Гърция да се преименува не на Византия а на Европа, тяхна дума, култура, не знам какво, е, да видим дали ще им харесва на европейците и кво ще правят!
  • 9 НеЧестно

    6 3 Отговор
    струва ми се нечестно, защо гърците имат претенции към Македония?! това тяхното е просто заяждане. На всеки му е ясно , че няма претенции за територия. А Македонците, защо не обвинят гърците за претенции към тяхната територия?! Нали областта в гърция е със същото име... това са глупости. Световната общност отива към разпад. Все по-нелигитимни са всичките измислени световни организации. Все по-видно е чий интереси обслужват тези организации. Това отношение рано или късно води до революция. Слабите и бедните стават все повече. Но рано или късно се надигат срещу самозабравилите се "от елита".
  • 10 one

    4 1 Отговор
    Знаете ли, че в Гърция има парламентарна партия, която днес призовава за военна намеса и арестуването на премиер, президент и т.н.?
  • 11 ссдд

    9 0 Отговор
    Най-малоумното в цялата работа е ,че наще управници нямат претенции към цялата ситуация.Македония е българска !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истина

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ОМО Илинден -Пирин":

    Вие къде сте го чули и прочели това име- Византия? Няма държава Византия и никога не е имало. Това е измислен термин. Единствено е имало Източна Римска Империя. Другото показва знания на ниво четвъртокласник. :)
  • 15 гощо

    1 0 Отговор
    Някакви хора спорят за наша територия а ние седим и гледаме само.Това е Угозападна българия. Да не говорим,че Солун,Кавала са си наши и те. Та аееее малко по спокойно когато се обсъждат Български територии.
Новини по държави: