Last news in Fakti

23 Юни, 2018 15:55 3 170 2

Румъния се тресе

  • румъния-
  • протести-
  • тресе-
  • букурещ-
  • ливиу драгня-
  • оставка

Ливиу Драгня няма да подава оставка

Румъния се тресе - 1
Снимка: БТА/ AP

Протести обхванаха Румъния след решението на парламента на страната за приемане на промени в Наказателния кодекс, с които се намаляват броя на престъпленията за задържане на едно лице и намаляване на сроковете за разследване и образуване на наказателно преследване.

Недоволство предизвика и друга промяна, с която разследванията за корупция няма да започват, ако въпросният корупционен акт се е случил над 6 месеца преди да е започнало разследването.

Гневът на протестиращите беше насочен и срещу лидера на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня, който беше осъден на три и половина години затвор на първа инстанция за изборна измама, получи и още една присъда за подстрекаване към злоупотреба със служебно положение.

Той обяви, че няма да подаде оставка и ще доведе докрай оспорваната съдебна реформа. "Оставам начело и няма да се поколебая да доведа докрай реформата на наказателния кодекс", каза Драгня след заседание на партийното ръководство.

"Ще бъдем по-радикални", каза той и добави, че левицата възнамерява да наложи нови текстове. Социалдемократите решиха на заседанието да продължат да подкрепят своя лидер на всички политически постове, които заема - председател на партията и председател на Камарата на депутатите в парламента. Протестите ще продължат, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    28 2 Отговор
    И огне-бореца не подава.........ама то няма и кой да се тресе :)
    Сичко е ОК..... безработица няма , терминал 2 работи на двусменен режим .....АГ болниците бълват чавета ....
    Растеж да има....няма значение какъв ....:)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: