Last news in Fakti

25 Юни, 2018 12:02 1 281 1

Корбин: Признавам Палестина, ако съм на власт

  • палестина-
  • ерусалим-
  • джеръми корбин-
  • лейбъристка партия

Лидерът на британските лейбъристи Джеръми Корбин е голям критик на действията на израелското правителство 

Корбин: Признавам Палестина, ако съм на власт - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на британските лейбъристи Джеръми Корбин, който е на посещение в Йордания, заяви, че ако неговата партия е на власт, Лондон ще признае Палестина като държава.

Корбин, който е на първото си посещение извън Европа, откакто стана лидер на Лейбъристката партия през 2015 г., заяви, че ако формацията спечели следващите общи избори, неговото правителство ще направи голямата стъпка в решаването на израелско-палестинския конфликт, съобщи БНP.

Корбин е голям критик на действията на израелското правителство срещу палестинците и в миналото призова британското правителство едностранно да признае палестинска държава на Западния бряг, ивицата Газа и Източен Ерусалим, които Израел окупира във войната през 1967 година.

Корбин: Признавам Палестина, ако съм на власт

През април той критикува „мълчанието на Запада“ за убийството на палестински демонстранти по границата с ивицата Газа и каза, че Великобритания трябва да спре продажбите на оръжия за Израел.

Откакто беше избран за лидер, Корбин постоянно е обвиняван в антисемитизъм, но запитан за проблема от журналисти в Йордания, той отговори, че в „британското общество няма място за антисемитизъм“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул Карим Хача Яхия

    4 1 Отговор
    Корбин Корбин Корбин
Новини по държави: