Last news in Fakti

26 Юни, 2018 08:36 2 734 8

Кремъл: Спокойно, няма проблеми с рейтинга на Путин

  • русия-
  • рейтинг-
  • владимир путин-
  • кремъл

Близо 2,5 милиона души са се подписали под петиция с призив руският лидер да не одобрява плана за вдигане на пенсионната възраст

Кремъл: Спокойно, няма проблеми с рейтинга на Путин - 1
Снимки: БТА/АР

Кремъл омаловажи редкия спад на популярността на руския президент Владимир Путин, продиктуван от непопулярните планове за вдигане на пенсионната възраст, съобщи Reuters.

Говорителят на президента Дмитрий Песков коментира, че не е нужно да се драматизира ситуацията. Путин "не обръща голямо внимание на рейтингите", поясни той.

В средата на юни премиерът Дмитрий Медведев заяви, че правителството иска да вдигане възрастта за пенсиониране при мъжете с пет години - от 60 на 65 г., и при жените с осем години - от 55 на 63. Предложената реформа е с цел облекчаване на натиска над държавната хазна.

Обявена в деня на откриването на Световното първенство по футбол в Русия, критици обвиниха Медведев, че се опитва да погребе лошата новина, докато социологически проучвания показват, че около 90% от населението е против плана.

Кремъл: Спокойно, няма проблеми с рейтинга на Путин

Социологическо изследване разкрива, че процентът на руснаците, които заявяват, че ще гласуват за Путин, е спаднал с 8% за седмица - от 62% до 54 на сто. Също така рейтингът му на одобрение е спаднал с 6% - от 75% до 69 на сто.

Близо 2,5 милиона души са се подписали под петиция с призив руският лидер да не одобрява плана.

Запитан за спада на рейтинга на Путин, Песков отговори: "Не бих драматизирал ситуацията".

"Разбира се, публичната чувствителност оказва ефект върху непостоянството на рейтинговите показатели. Но вие знаете, че Путин има наистина прагматично отношение към това и основното нещо за него е да продължи да работи и да изпълнява задълженията си като държавен глава. Той не обръща голямо внимание на тези рейтинги", подчерта Песков.

Кремъл: Спокойно, няма проблеми с рейтинга на Путин

На въпрос за обратния завой на руския лидер по казуса през този месец, говорителят отговори, че ситуацията се е променила. По думите му Путин не участва в изготвянето на реформата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 13 Отговор
    Аве,какъв спад за политик N 1 в света.
    Най влиятелната личност в международен план.
  • 2 Браво на ФАкти бг

    10 6 Отговор
    Така е коректно. Давате конкретика за кои въпроси, какво е одобрението. Бих добавил, че пак толкова, над 50% искат още 1 мандат на Владимир след 2024 г., защото не виждат кой друг може да измъкне Русия от хибридните хватки на нАТОмериканците. Пък и това, вдигането на пенсиите, ще стане както навсякъде. постепенно и плавно, за дълъг период от време. Няма как от утре да е с 5 г. повече. Но това не се пише.
  • 3 Сталинчук

    7 11 Отговор
    Эсть Россия, эсть проблема! Нет Россия - нет проблема!
  • 4 Иванов

    6 3 Отговор
    Шаломов и Мендел не само ще гризнат дръвцето, но и ще се спрат чак в някоя тел авивска синагога при Березовски!
  • 5 Яшар

    4 3 Отговор
    Споко! На бай Дончо рейтингъ се е вдигнал до рекордните 45%! Не е спаднал като на путин до 72%. Ръйш ли?! ;-)
  • 6 Лекуващия завист

    3 0 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува.Или в превод -ИСКА ВИ СЕ
  • 7 Мудис

    1 2 Отговор
    Най-висок рейтинг
    Най _ обичан
    Поредна лъжа на емпериализмс
  • 8 Анонимен

    1 0 Отговор
    Типичната българска ПРОСТОТИЯ, не виждат гредата в очите СИ, виждат сламката на другия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания