Last news in Fakti

28 Юни, 2018 20:00 5 427 4

Отмъщение към Uber - вероятният мотив за убийството на Филип във Флорида

  • филип кирилов-
  • дестин-
  • флорида-
  • окалуза каунти

Основният заподозрян за престъплението не познавал българина

Отмъщение към компанията за споделено пътуване Uber е бил вероятният мотив за убийството на българина Филип Кирилов в Дестин, щата Флорида. Това смятат разследващите от шерифството в Окалуза каунти.

В миналото арестуваният Тимъти Лейн Андерсън е опитал да зеведе дело срещу Uber, а самият той е бил бивш таксиметров шофьор. Андерсън събирал други ищци, за да заведе class action иск срещу Uber за нелоялна конкуренция на летището в града.

Според властите убийството е било планирано, въпреки че Андерсън не познавал българина, карал колата в зполучната нощ. Властите нямат обяснение защо заподозреният убиец избрал точно Филип за жертва.

Тялото на 29-годишния Филип Кирилов беше намерено в колата му, в 6:30 неделя сутринта, с множество прострелни рани.

Според шерифството убийството е станало малко преди това. Когато полицаите откриват трупа на Филип, колата му все още е запалена. Автомобилът, спрял на кръстовището на "Порпойз стрийт" и "Наутилъс Корт", имал камера на предното стъкло. На записа от нея се чува мъжки глас, който дава указания на Кирилов къде да го остави след курса. 30 секунди по късно се чува и първият изстрел, последван от още два. Двамата не са се карали преди стрелбата, показват записа от камерата.

На видеото се вижда и обвиненият за убийствтото Тимъти Андерсън, който бяга далеч от вана на Кирилов. Разследващите от шерифството в Окалуза Каунти направили запитване до Uber за записите от нощта на убийството. Така намират, че последният курс на 29-годишния Кирилов е с клиент на име "Джо Смит", но телефонният номер от който е направена поръчката e предплатен апарат. Властите установяват, че Андерсън е закупил предплатен мобилен телефон от Wallmart в градчето Дестин на 13 юни. Номерът на мобилния телефон - същият, от който е поръчан Uber-a на Филип Кирилов

С помощта на видеозаписи от охранителни камери на бизнеси в региона полицията проследява действията на Андерсън след убийството.

35-годишният Тимъти Андерсън е арестуван във вторник вечерта. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Той има шест предишни ареста за по-дребни и углавни престъпления. За сега властите не казват къде е оръжието на убийството, но че имат предположения и следи. Според тях убийството е извършено с 9-милиметров пистолет.

"Tой беше най-добрия човек, който познавах", казва Филип Александров, приятел на покойният Филип Кирилов. „Работеше изключително много и беше много добър като характер" казва друг приятел на Филип, Васил Спиров. Убитият българин в родом от Монтана. Той бил запален по фитнеса и работил много, за да събира пари за бъдеще със съпругата си Калина. Двамата се женят само преди година във Вегас, където Филип живеел преди това, пише bg-voice.com.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 error

    14 4 Отговор
    Каква ирония на съдбата,да отидеш в Америка-в страната на неограничените възможности и там да намериш смъртта си.От толкова клечки да изтеглиш късата-това е каръшка работа.

    Коментиран от #2

  • 2 очевидно

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "error":

    Не е смешно, а ужасно тъжно... Ето и аз съм подвластен на този процес, от толкова звезди, форми на живот, дори и места по планетата, да се родя в най-овнешката държава и някакъв наричащ се българи, но не приличащ на българи по дела народ, където Темида и политиците са слуги на враждебна местна и чужда мафия, където министрите и и Живков и ББ и предните търпят, а и съучавствуват с дела и бездействие в пфестъпността, на това му казвате и върховна ГЛУПОСТ. Вече не смея да се погледна в огледалото, навсякъде около мен виждам овце да крачат и се боя, че и аз съм се превърнал в офцъ.....

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Oligo

    1 0 Отговор
    Американците са изтрещели олигофрени !