Last news in Fakti

29 Юни, 2018 15:25 2 180 10

Китай няма да отнеме Източна Европа от ЕС

  • китай-
  • източна европа-
  • ес

Китай подкрепя формата 16+1

Китай обяви, че не смята да отдалечава Източна Европа от ЕС. Това беше заявено от представител на страната преди регионалната среща на върха в България, съобщи „Ройтерс“.

Китай се опитва да се сближи с държавите от Централна и Източна Европа чрез организирането на ежегодни форуми. Това притеснява западните държави, които смятат, че това са опити за разделяне на континента.

Европейските представители смятат, че Китай налага натиск над ЕС, като се опитва да наложи контрол над общи проекти за инвестиции.

Китайският премиер Ли Къцян ще участва на тазгодишната среща между Китай и държавите от Източна Европа в София през следващата седмица. Заместник – министърът на външните работи Уан Чао заяви, че е наясно с опасенията на ЕС. Той даде уверения, че Пекин подкрепя европейската интеграция.

„Някои държави се опасяват от формата „16+1“, но той е радушно приеман в Източна Европа. Ние смятаме, че това сътрудничество е прозрачно и открито, като то не изключва от себе си добри отношения с Европа“, заяви Чао.

Китай и ЕС ще проведат среща на върха през следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    17 0 Отговор
    Лично аз съм много доволен от работата си с китайци. Всъщност са много коректни. Номера въртеше българската страна. Но няма да навлизам в подробности.

    Коментиран от #7

  • 2 НКВД

    19 1 Отговор
    Източна Европа е само на западна Европа и никой друг няма право да я експлатира като 3то качество освен западна Европа!

    Коментиран от #4

  • 3 goni

    10 0 Отговор
    Така ще е! Напомах те Китай! Кастрирахте Япония, разделихте Корея, Блокирате Русия! Чакайте сега Филипините да ги спрат!:) Ааа! Може и Виетнам!:) Нали сте приятелчета!:)
  • 4 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    И това не е съвсем така. Наистина се обеждавам,че най голямото зло сме самите ние. Тази фракция,която пъпли все нагоре. В крайна сметка, това което внасяме е многократно по малко от това което получаваме. Освен това, изобщо няма такива строги разпоредби за какво и как да се харчат парите. В една от най критично закъсалите сфери се откраднаха много пари , написаха се много комисионни и закупиха много безсмислени неща. Само и само за д

    Коментиран от #5

  • 5 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    *убеждавам :)
  • 6 може ли някой

    0 1 Отговор
    да посочи няколко инвестиции на китай в европа които са отворили постоянни работни места но да не са такива за сглобяване на продукти вече произведени в китай ?? относно инвестициите в инфраструктура е важно да се знае , че това реално са дадени КРЕДИТИ които после се изплащат в лихвата . т.е китайският инвеститор наема като подизпълнители източноевропейски компании които построяват напр. магистрала ,китайците плащат малко на подизпълнителя,той плаща малко на работниците си а след това китаеца получава дали от държавата като вноски или пък събира такси и си връща парите с добра печалба. НО реално такава инвестиция е по добре да се направи от самата държава дори теглейки заем защото поне проекта няма да се оскъпи с печалбата а само в лихва по кредита
  • 7 123

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Китайците може да са много готини и коректни, но обвързването със страна като Китай е нещо много повече от междуличностни и служебни взаимоотношения. Предполагам можеш да се сетиш какви последствия може да има за нас и за Европа като цяло икономическото и политическо проникване на Китай на континента.... По-добре да не ги пускаме, за да не ни погълнат и покитайчат направено коректно и с усмихнати и приветливи лица... Те си гонят интереса, нека ние да не забравяме нашия интерес.
  • 8 Borislav Popov

    6 0 Отговор
    България обявява война на Китай. Китайските военни обсъждат ситуацията:
    - Колко са тия българи?
    - Седем милиона…
    - И в кой хотел са отседнали?
  • 9 699

    0 0 Отговор
    Тъй тъй няма.То за тази работа си има БЕЖАНЦИ.Измислено е....
  • 10 Гого

    0 0 Отговор
    За България няма опасност някой да ни вземе ние сме Африканска държава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания