Last news in Fakti

30 Юни, 2018 15:36 1 398 7

Борисов към Курц: Честито председателство (СНИМКИ)

  • бойко борисов-
  • себастиан курц-
  • европредседателство-
  • доналд туск-
  • австрия
Борисов към Курц: Честито председателство (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА

Нашето лого беше "Съединението прави силата" на Австрия е "Европа която защитава", а ние можем да се защитаваме само когато сме единни. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по предаване на председателството на Съвета на ЕС от България на Австрия в курорта Шладминг.

Приветствия към хората, дошли на церемонията, направиха и Доналд Туск, председател на Европейския съвет, и канцлерът на Австрия Себастиан Курц. Ние избрахме за пресконференция това място в сърцето на Австрия и на провинция Щирия, за да не затваряме нашите гости в някое закрито помещение, каза Курц.

Европа сега се намира в трудно положение, защото има различни напрежения със САЩ и с Русия, както и Брекзит. Австрия иска да изгражда мостове и да работим за силен Европейски съюз, и затова работим активно с европейските институции, каза Себастиан Курц и благодари на Бойко Борисов и на Доналд Туск за сътрудничеството.

Борисов към Курц: Честито председателство (СНИМКИ)

С голяма радост съм на това място защото и нашите планини приличат на това място, каза Борисов. Със Себастиан Курц сме имали непрекъснат диалог по време на българското председателство, за да може нашите приоритети да бъдат надграждани по време на австрийското председателство, каза Бойко Борисов. Ние сме винаги насреща за помощ или за мнение през следващите шест месеца. Времето е много сложно, но пожелавам успех на Австрийското председателство, за да има Европа, която защитава всяка една държава, посочи Борисов.

Борисов към Курц: Честито председателство (СНИМКИ)

Доналд Туск посочи, че логото, което Австрия е избрала, е много подходящо за да се защитава територията и границите на съюза. Австрия винаги е била в сърцето на Европа, не само икономически, но и политически. Европа очаква от нас решимост в нашите действия да възстановим усещането за сигурност и ред, добави полякът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    14 0 Отговор
    Само дето на Курц народа не мрът като мухи в глад и мизерия с пенсия 60 евро.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 радев

    7 1 Отговор
    ВРЕМЕТО МУ ИЗТЕЧЕ...
  • 7 ежко бежко

    5 7 Отговор
    Като не го одобрявате,станете вие,пък може да цъфнем и вържем!
Новини по държави: