Last news in Fakti

3 Юли, 2018 10:37 1 441 4

Рок легенда: ООН, ЕС и НАТО са под заплаха

  • боно-
  • u2-
  • ес-
  • нато-
  • оон-
  • световна търговска организация

Боно призова страните да работят заедно, за да гарантират, че тези организации ще продължат да съществуват

Рок легенда: ООН, ЕС и НАТО са под заплаха - 1
Снимки: БТА/АР

Ирландската рок звезда Боно предупреди, че ООН и други международни институции, включително ЕС и НАТО, са застрашени. Той призова страните да работят заедно, за да гарантират, че тези организации ще продължат да съществуват, предаде АР.

Роденият в Дъблин фронтмен на групата U2 изнесе реч пред няколкостотин дипломати и служители на световната организация на събитие, посветено на кандидатурата на Ирландия за място в Съвета за сигурност през 2021-22 г.

Въпреки че Боно не назова нито една страна, отговорна за заплахата срещу световните институции в тези "смутни времена", думите му очевидно бяха насочени към американския президент Доналд Тръмп, който критикува ЕС и НАТО.

Тръмп изтегли Вашингтон от Парижкото споразумението за климата - нещо, което певецът също спомена. С новите американски мита президентът на САЩ взе под прицел и Световната търговска организация, която според Боно също е застрашена.

Рок легенда: ООН, ЕС и НАТО са под заплаха

"Живеем във време, когато жизненоважни за човешкия прогрес институции като Организацията на обединените нации са атакувани", заяви рок звездата в централата на ООН в Ню Йорк.

Преди дни ирландското правителство покани постоянните представители на 192-те страни членки на ООН на концерт на Боно в зала "Медисън скуеър гардън".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя с Ху.

    9 2 Отговор
    Боно голем си като музикант но за другите работи нямаш глава , поркай си и не му мисли .
  • 2 те такива

    3 2 Отговор
    платени проститутки, никой не чува.. само си губят времетои париците )))
  • 3 от маалата

    10 1 Отговор
    Ааа, бате Боно, дай да се разберем! ЕС, ООН и НАТО, че ги плашем само с Русия!
  • 4 бай ИВАН

    4 0 Отговор
    Бончо,Бончооооооо,Бончо.....А здрасти.Ирландия....хубава държава...И България беше хубава......ООН,ЕС,НАТО-ти тях не ги мисли."Те" по цял ден седят и мислят,мислят,мислят колко и какви олигофрени тип мангали да си вкарат в Европа!!Добре са си те.Не те са застрашените.Поне така изглежда от това,което правят и дробят в момента.Но те тези работи теб не те засягат.Господ- високо,Ирландия-далееееееееееко.България е една от пограничните държави - тя да си се оправя.Всеки с проблемите се.Едни се закахърили за ООН,ЕС,НАТО,други за Българията си,за пенсионерите си,болшенството от които с по160 лева пенсии и то дето се вика до оня ден......Но както споменах по-горе Ирландия е хубава страна-все още,така че надали ще ме разбереш.....Пък и няма да седнем сега да се убеждаваме и да се караме я??!!Така че-А на здраве!!