27 Юли, 2018 08:52 1 608 9

ООН го закъса за пари

  • оон-
  • антониу гутериш

Недостигът се дължи на факта, че държавите членки не плащат навреме дължимите вноски

ООН го закъса за пари - 1
Снимки: БТА/АР

ООН страда от недостиг на средства, предупреди Генералният секретар на организацията Антониу Гутериш, като посочи, че ще се подготвят мерки за икономии, предаде AFP.

Този недостиг се дължи главно на факта, че държавите членки не плащат навреме дължимите вноски в бюджета на ООН, написа Гутериш в съобщение, публикувано на сайта на световната организация.

Световната организация има два бюджета - един за нейното функциониране на стойност 5 милиарда и 400 милиона долара, който покрива две години, и един за операциите за мир на стойност 6 милиарда и 700 милиона долара, предназначен за 12 месеца.

В списъка с платилите навреме страни не фигурират САЩ, които осигуряват 22 процента от бюджета за функциониране на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мръсни педофили

    20 2 Отговор
    ООН да продължава да мисли смо за педалите и скоро ще затвори кепенците
  • 2 Кибик

    20 1 Отговор
    Закривай, паразитна организация, нищо не зависи от тях, хранилка и говорилня за разни тарамбуки и представители на сатрапии, закривай
  • 3 Фотограф

    17 1 Отговор
    Снимката е страхотна, невероятна, Гутериш мазно се усмихва, май предлага да направи на Тръмп една сФ....., Тръмп го гледа и си вика на акъла, да направиш, ама си много грозен бе да ти е.. ма.....
  • 4 437

    12 1 Отговор
    Намалете заплатите и съкратете раздутата администрация!
  • 5 Borislav Popov

    10 4 Отговор
    То за това и оон защитава интересите на краварите - щото им плащат ! Крайно време е тая организация да я закрият в този и формат.
  • 6 ХанкоБрат

    6 0 Отговор
    Време е да ги закрият тази мюсюлмано-дендърска вредна организация.
  • 7 прУстакоФ

    2 0 Отговор
    "Харабийската толератно-либерална''позиция на ООН,по отношение на така наречената ''бежанска криза''не помага ли??С осребряването ли някакво проблемче ви излезе?Трафикантите не пускат ли някой лев в касичката??Да не би да се барнаха по умни от вас??Гледам нещо съмнително мило гледаш бат си Гринго,ама той доколкото си спомням,още преди време,по някакъв повод беше обещал да ви резне квитанцийките....Апропо с този милият поглед,защо не се пробваш /от името на ООН разбира се/в другия бизнес-конвенции,монвенции,трети полове.....Носят се слухове,че пара играела там....Аз не знам де....така говорят хората....Отивам на спирката-говорят,отивам в мола-говорят,отивам на плаж-говорят......
  • 8 Mорук

    1 0 Отговор
    Една безмислена организацийка,пей си пенкеле който ло те слуша,също като наште медий,хранилка за евреите
  • 9 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    ИЗЛИШНА СТРУКТУРА !! Скъпо струваща на всички ! Може би е имало някаква полза от ООН след Втората война. Отдавна никой "не я бръсне и за слива" Най -вече САЩ. Нападат и разоряват цели държави, затриват народи..... За какво е ООН -то. Води ли поне някаква статистика за всички нарушения в международен план от всички държави по света или е едно "гнездо на шпиони" и нищо по-вече....... ?