Last news in Fakti

4 Юли, 2018 08:01 3 349 6

Милиардер отива в затвора за корупция

  • айки батиста-
  • бразилия-
  • затвор-
  • корупция

Някогашният най-богат човек в Бразилия - Батиста е осъден на 30 години зад решетките

Милиардер отива в затвора за корупция - 1
Снимка: БТА/АР

Предприемачът Айки Батиста, който преди няколко години беше смятан за най-богатия човек в Бразилия, е осъден на 30 години затвор по дело за корупция и пране на пари, съобщи ТАСС, като се позова на бразилската телевизия Globo.

Съдът прие версията на обвинението, според която бизнесменът е дал подкуп от 16,5 милиона долара на бившия губернатор на щата Рио де Жанейро Сержио Кабрал, арестуван през ноември 2016 г. по подозрения в корупция. Бившият висш чиновник беше признат за виновен по делото и бе осъден на 22 години и 8 месеца затвор.

Адвокатите на бизнесмена вече обявиха, че смятат да обжалват присъдата.

Според сп. Forbes през 2011 г. Батиста е бил осми в класацията на най-богатите хора в света и най-богатият в Бразилия. Създадената от него бизнес империя се занимаваше с добив на петрол и руда, пристанища, логистика и хотелиерство.

През 2013 г. от Батиста изгуби над 90 процента от състоянието си и изпадна от класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    24 1 Отговор
    А у нас кога? Дори банановите републики са по-напред вече в съдебната система...

    Коментиран от #4, #5

  • 2 JPower

    11 1 Отговор
    Айде и тоз е с Бугати....
  • 3 Гост

    10 0 Отговор
    Ами след като е загубил 90 процента от богатството си и като вече редови гражданин всички затвори са с широко отворени врати
  • 4 Няма такава държава

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    Тука система няма, има някви корумпирани идиоти къде се мислят за безсмъртни и само пари искат да те “оправят” ние сме на дъното по съдебна система и правосъдие, явно някой има интерес да бъде така, това са едни 240-се крадеца къде се наричат депутати:-)
  • 5 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    У нас никога. Тука всички са корумпирани , ще се изненадам ако в България има поне един не корумпиран чиновник или обикновен човечец. То каквито управниците такъв и народа.
  • 6 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    В Бразилия има съд, Тук защо няма ?
Новини по държави: