Last news in Fakti

4 Юли, 2018 21:02 2 768 19

Със "Северен поток 2" Русия ще влияе на Европа

  • полша-
  • северен поток 2-
  • русия

Полша е против проекта

Премиерът на Полша Матеуш Морзвецки заяви, че проектът „Северен поток 2“ дава възможност на Русия да оказва влияние върху европейската политика, съобщи ТАСС.

Той говори по време на заседание на Европейския парламент в Страсбург. Според него „Северен поток 2“ не е икономически, а политически проект.

Моравецки смята, че с него Русия ще може да оказва влияние над европейската политика. Самият проект трябва да влезе в експлоатация до 2019 г. Очаква се газопроводът да доставя 27.5 млрд. куб. метра газ на година.

САЩ вече се обявиха срещу проекта. Дания заяви, че няма да го допусне до своята територия. От Русия обявиха, че в такъв случай, че ще заобиколят територията на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разбраааах

    44 7 Отговор
    А със втечнения газ, кочината няма да влияе на Европа.
  • 2 Мунчо

    41 3 Отговор
    Норвегия продава 40% от газът на Европа, явно и тя влияе??

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кълвач

    30 3 Отговор
    Гейовете нямат нужда от газ , а от страпон!
  • 5 плевен

    27 3 Отговор
    На троянският кон в ЕС главата е дървена, още по проекта на Одисей.Като искат, да не купуват.Имат и други варианти.Мислех Плевньо за уникат, ама са двама.
  • 6 Да да

    10 24 Отговор
    Ще заобиколят Дания,вероятно и Полша! Естония се изказа против! Май ще мине през Украйна! Или през Северния полюс! Ама поне всяват раздор де!

    Коментиран от #7, #13, #16

  • 7 тъпоъгълник

    27 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Умните поляци вече заявиха, че ще купуват газ от Германия. Ама руска тръба не щат. Нищо, че германците ще им продават руски...

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 куку руку ку

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "тъпоъгълник":

    То като нашите умньовци. Не щем Южен поток, 'щото ще сме зависими от Русия. Сега ще сме зависими не само от Русия, а и от Турция.
  • 10 Антисоциалисст

    5 7 Отговор
    Господа, според мен,твърдението на г-н Матеуш Морзвецки, че "проектът „Северен поток 2“ дава възможност на Русия да оказва влияние върху европейската политика" е съмнително.
    По-вероятно е обратното, че така се дава възмовност на ЕС да влияе на руската политика. Малко вероятно е този, които купува и плаща и заръчва да е под изпълнителя си - доставчик му на стоки и услуги. Слугата не е над господаря!
    А г-нът е срещу властта на ЕС над страната му, та е напълно прав да използва всичко в полза на родината си и да отслаби имперските стремежи на ЕС, на които руската управа поради дивотията си съдейства...
  • 11 Прост

    21 3 Отговор
    На старата ...ва Европа , кой не и влияе...Америка си я клати както иска, Ердоган и го ...отзад..Китай и диша във врата , само русия да и беше проблема ! Без руски газ Евроба е аут ..Китай и Сащ ще разсипят Европейския съюз , а всяка страна поотделно без евтина енергия е неконкурентно способна на евтината китайска продукция! Единствения шанс на Германия да запази икономическото статукво е евтин руски газ! Полша много добре знае, че е пречка между Русия и Германия и ако продължи много да шава я чака политическо нестабилност (хващам се на бас(нито немците , нито руснаците ще търпят полската наглост) Четете история! Събитията се повтарят !

    Коментиран от #15

  • 12 Българина

    13 3 Отговор
    А сащ 150 бази и 2000 нпо не влияят никак, те директно управляват и вземат решенив вместо 500 млн души! Вън сащ от европа
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румяна Костова

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо":

    То само руският газ е агресивен и опасен политически.Да се начуди човек откъде такава смелост у Порошенко,само чрез Украйна да се транспортира.Остаточно прощевай на Русия във всяко публична изказване,ама паричките от транзита да си отиват директно в джоба му.
  • 15 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Прост":

    Направо за ги мачкат като хлебарки пак от двете страни. Колкото и да ги мачкат пак им е малко. Но те са много устойчиви,като хлебарките и чифутите
  • 16 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Само с Дания, трябва да се возят преговори. Другите са австралопитеци като нас. Изобщо не трябва да им се обръща внимание. За к'во да ги заобикалят? Да не би да са фактор некъв? През тях. Искат-неискат.Най добре е да земат да ги поизчистят малко гнидите от ЕС.
  • 17 Гост

    8 1 Отговор
    Истината каква е . Преди Сев. Пот. 1 Полша беше страна транзитьор и си получаваше сериозни транзитни такси ,между Рус. и Герм. .Но това им беше малко на холерите , и те постоянно играеха по нервите, и изнудваха както руснаците , така и германците, докато на последните не им писна , и ги заобиколиха грозно, по море. И Полша изпищя - като ранена в г.за пантера, и не спира да пищи и до сега. Транзитният газопровод остана вътрешен към нея , и по него руснаците им продават газа на два ката, но втечненият е още по-скъп. Полша сега дори предлага да се изгради нов газопровод за Европа през нейната територия , но такава грешка Герм. и Русн. едва ли повече ще направят. Газовият съюз беше охарактеризиран в Полша като нов договор Молотов- Рибентроп.
  • 18 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Със "Северен поток 2" Русия ще влияе на Европа" Да. При това, благоприятно.
  • 19 радев

    0 0 Отговор
    да ще влияе положително
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания