Last news in Fakti

4 Юли, 2018 15:50 3 400 20

Полша няма да бъде колона на САЩ

  • полша-
  • ес-
  • сащ

Матеуш Мурваецки не смята, че Франция ще излезе от ЕС

Полша не иска да бъде петата колона на САЩ в ЕС. Това заяви полският премиер Матеуш Муравецки, цитиран от РИА Новости.

Моравецки говори по време на пресконференция след среща в Страсбург. Той коментира митата, които САЩ наложиха на европейските държави.

„Полша не смята да е ничия пета колона. Ние искаме да сме посредник между САЩ и Европа“, заяви Моравецки.

Той коментира и последните сведения, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е призова френският президент Еманюел Макрон да изведе страната си от ЕС.

„Ние не сме съгласни с такива твърдения. Излизане на Франция от ЕС е политическа фантастика. Едва ли има смисъл да се говори за това“, заяви Морвецки.

Смята се, че Тръмп е направил предложението на Макрон по време на неговата визита в САЩ. Той му е предложил ексклузивно търговско партньорство в замяна. Макрон не е приел предложението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОСРЕДНИЦИ - МИШОЦИ

    31 2 Отговор
    АБЕ КОЙ СИ ТИ БЕЕЕЕ .ОТДАВНА ВА ГАЗЯТ КРАВАРСКИТЕ БОТУШИ...

    Коментиран от #4

  • 2 ванката

    20 1 Отговор
    и ние неискаме ама кой ни пита вършеят си янките опустошиха ни страната озгониха ненужното им население дадоха права на тези които са им нужни да поддържат властта и това е
  • 3 kjl

    8 1 Отговор
    Макрон да не е луд, да прави търговско партньорство с империя във фактически фалит. А поляците да вземат да се усетят по с време.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ььььььь

    10 0 Отговор
    Истината е,че в Европа отдавна говорят и то открито,че Полша е ку..вата на САЩ в Е.Съюз. Лично съм виждал как германец не взе няколко работника на работа само защото са поляци. Попитах колегите защо така постъпи с поляците нашият бос,а те ми казаха-нагли,крадливи,арогантни и пияници. Много германци направо не искат да чуят за поляци. Та тоя да не хвърля прах в очите ни...

    Коментиран от #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Справедлив

    10 0 Отговор
    Да погледнем нещата реално. След като се разбра че Великобритания напуска Е.С. във Вашингтон разбраха че остават без важен проводник на американските интереси в Брюксел. Направената бърза равносметка за това кой ще заеме мястото и ролята на британците в Е.С. доведе политиците от САЩ до извода,че точно на Полша им приляга тази роля. Затова и в последните години в Полша се изляха огромни пари ,които поне малко дадоха кураж и самочувствие на пановете. Не е тайна,че поляците имат вековна омраза към съседите си-Германия и Русия-което пък върши страхотна работа на американците-хем подържат русофобията,хем имат реален политически лост за натиск върху Германия в Европейският Парламент. Затова в случая този поляк просто лъже и арогантно лицемерничи.Но има една историческа истина-на САЩ не са му нужни приятели,а васали,а съседите са вечно до теб-искаш ли го това или не.
  • 8 ОлигУфрен

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "antimediator":

    Със салфетчица леко и нежно да избършеш устенцата от пяната, че не ти се вижда червилото!
  • 9 плевен

    7 0 Отговор
    Ааа....Да ги нямаме такива! Този иска да ни вземе хлебеца. Главният посредник си е нашят човек.Сега се мажем с олио, и отиваме да се сбориме.
  • 10 баба

    9 0 Отговор
    Стана модно, предателството към своите, да го наричат "посредничество".
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 соросоидни кърлежи

    5 0 Отговор
    Полша си мисли за Германия, обаче и Германия у ръцете на САЩ. Било фантастико Франция да каже чао на Европейски гейски съюз. Англия нали направи, за кратко време успя да излезе от кочината.

    Коментиран от #13

  • 13 gost 555

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "соросоидни кърлежи":

    Не им се радвай толкова на англичаните- май, май взеха да дават заден за брекзит. Не ги следя постоянно , но от това което чета , вече имат проблеми с евентуалните параметри по сделката - искат пълен достъп до единния пазар без да плащат нищо. А дано ама на дали , както казваше Бочаров. Има силна вътрешна съпротива и няма да се изненадам ако се откажат от брекзит в даден момент. Не че много ще ми липсват! Иначе може би трябва да сме им благодарни до някъде , защото в крайна сметка тяхното поведение може и да доведе до положителни промени в управлението на ЕС. Много интересна е и връзката на Фараж със Тръмп. Защо ли всички водещи кампанията по брекзит се изпокриха?
    Дали Тръмп е финансиран от Русия и защо, ако да ? Това са важните въпроси , а англичаните да си гледат и берат ягодите сами, защото явно ситито отива във Франция и че трябва повечко да се работи истинска работа ,а не да си "цъкат " финансови операции.

    Коментиран от #15

  • 14 истинко

    4 0 Отговор
    Ха ха ха! Абе и за Великобритания говореха че е стълб на ЕС, ама го напусна!! Истината е че ни набутаха и ни държат насила в този ЕС! Много по-добре и по-независими бяхме когато бяхме суверенна държава! Какви са ни ползите от това че сме в ЕС?! Ами никакви! Само негативи - вземат ни традиционните собствени ресурси на ЕС - митата, а ни дават мижаво и имагинерно съ-финансиране, т.е. под условие ни връщат онези пари които сме им дали!! Използват ни за евтина работна ръка и за пазар на боклуците си, т.е. ние сме само потребители в белите държави членки!! Погледнете на какво сме заприличали малка група работещи предприятия - собственост на ГЕРБерасти и останалата част от БГ е "под вода"?!
  • 15 истинко

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "gost 555":

    Ха ха ха! "Тръмп е финансиран от Русия...."?!!! Ти чуваш ли се какво говориш бе?! Виждал ли си крава да бозае от теле?! Хей малоумниците в тази държава станахте мнозинство!

    Коментиран от #17

  • 16 Морук

    0 0 Отговор
    Ний и вий,отдавна сме
  • 17 gost 555

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "истинко":

    Ай стига бе, верно.
    Ти какви източници ползваш , та си наясно с нещата!?!?
    Тръмп ли се допитва до тебе, Путин ли , а може би и двамата?
    Разбирам, че в България и Русия за това не се говори, но най-големия проблем на Тръмп в момента му е точно разследването в тази посока.
    Не казвам, че не може да е постановка , защото едвали Тръмп е единствената гад в САЩ !
    Обаче такива като тебе, дето четат само факти и слушат кака си Корнелия и батко си Волен далече ще стигнат...
    Продавате България и се кланяте на всякакви чужда измет - руска,турска, американски, гръцка, румънска , италианска и т.н.
    Пази Боже България от такива дето всичко им е ясно! То верно , че като главата ти е завряна отзад хоризонта е тесен и малък, ама пробвайте и да мислите с тия глави, а не само да ги пъхате там, дето слънце неогрява.
    Айде със здраве
  • 18 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ...ДА СМЕ ПОСРЕДНИК...!!!!,,....Хихихи,хаааахахааааха,хоохохохоооо....Тия наистина имат ВЪОБРАЖЕНИЕ....Та то америчка САМО ПУДЕЛИ ПРИЗНАВА И ИМА....Всички останали са врагове!!!!Само Израел има ПРАВО НА ВСИЧКО...
  • 19 подкрепям

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ььььььь":

    В Англия е същото. Само, ЧЕ Полша не е просто американска подлога, тя е ционистка подлога на AIPAC!
  • 20 Полша

    1 0 Отговор
    Този наистина е тъ*о ко*еле, защото си мисли, че ние сме такива. Под*ога на AIPAC - най-коромпиращата и вредна организация в свера. ЕС не бива и НЕ може да се разпадне, НО и не може да превръщаме Европа в "едно семейство" както МНОГО силно жеалят юдеите. Това го слушам от повече от 40 години. Европа на ЕВРОПЕСЙКИТЕ НАРОДИ. Ключовите думи са национална расова идентичност. Вижте какви хубави расистки закони за правото на гражданство си гласуваха в изреал. Досущ нацистки, нали!? Кога и ЕС ще гласува аналогичните расистки закони. И ние можем да се защитаваме, не само чифутите.
Новини по държави: