5 Юли, 2018 08:49 1 863 13

Още двама души натровени с Новичок

  • великобритания-
  • новичок-
  • полиция

Британските власти следят случая

Двама души са станали жертва на отравяне с химическото вещество „Новичок“ във Великобртиания, съобщи BBC.

Мъж и жена бяха отровени с веществото. От полицията потвърдиха, че става въпрос за случай, подобен на този с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Медиите твърдят, че това са 45-годишният Чарли Роули и 44-годишната Доун Стърджис. Двамата са били открити в безсъзнание в къща в събота в Еймсбъри на 11 километра от мястото на покушението срещу бившия руски двоен агент и Юлия Скрипал.

Няма нищо в миналото и на двамата, което да предполага, че са станали жертва на предварително подготвена атака. В момента полицията води разследване. Кабинетът на премиера Тереза Мей следи случая. Вече са били направени проби във военна лаборатория.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    21 1 Отговор
    Тереза блеййй как тъй още не е почнала,аз мисля че там някъде има авария по тръбите,изтърват,сигурно бай Ганьо ги е инсталирал
  • 2 пак да кажа

    30 1 Отговор
    "Новичок" не "натравя" - "Новичок" ОТРАВЯ, смъртоносно и неспасяемо. Има версия, че бъркочите, които забъркват в американската химическа фабрика в Солзбъри, води до отравяне на околната среда и водите.
  • 3 кравар

    30 1 Отговор
    Сигурно и сега руснаците са виновни. По жалки нации от краварите и англетата няма.
  • 4 Барчо

    23 2 Отговор
    Сега ингилизите ще кажат, че това си е вероломно нападение на Русия над Англия и трябва да и обявят война. Вече "убиват" и мирни английски граждани. Или пък може би тук вече руската следа изчезва автоматично и към първия случай? И да ти имам "смъртоносния" Новичок. Четирима обгазени и четирима живи. Ще повярвате ли, че ако някой се нагълта с цианкалий и час след това е започнало лечение ще оживее???? Същата работа като с новичока. След третиране с новичок, няма оживели, та каквото ще да се прави. Това всеки специалист по БОВ го заявява, независимо от коя армия е. Луд умора няма!!!
  • 5 ****

    16 2 Отговор
    Е пък кога успяха толкова бързо да го анализира,че да знаят,че е новичок?
    Или те си знаят с какво експерементират,мъчат се да докарат необходимата доза, която да докара жертвите до летален край
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 любопитен

    12 1 Отговор
    При първия случай на втория час бяха "открити" извършителите-Путин и руския народ. Сегааа, що се бавите?
  • 9 Шаран БГ

    9 1 Отговор
    От Русия бяха категорични за Скрипал - ако бе "новичок, нямаше да са живи !!
    За сега ингилизите мълчат като насрани !
    Остава една друга версия. На Албиона се мъчат да направят "новичок" / някой им е пробутал формулата /, но им липсват компоненти или фармулата е фъшлива и хората просто оживяват !!
  • 10 пак са те

    1 7 Отговор
    Това е отново направено е от руснаците, за да оправдаят предишната си атака срещу Скрипал и да компрометират първото разследване - ето щом от по същия начин са натровени хора, които не са шпиони и не са свързани с русия, то и предишната атака няма нищо общо с нас.
  • 11 ергерг

    6 0 Отговор
    От тази тяхна секретна лаборатория край Солсбъри вероятно има големи течове. Но, сега джендърите ще потулят случая.
  • 12 Гадната Англия

    4 0 Отговор
    Пак тази секретна лаборатория! Мъж и жена, и двамата хероинозависими наркомани, на път да си получат ежедневната, и платена от държавата, доза метадон. На снимката изглеждат страшни - изсъхнала кожа, кръгли очи без живот... Първо са им дали антидоза хероин, след като не им подейства - откриват че е новичок. И двамата са в кома.
  • 13 Новичок таратанци

    4 0 Отговор
    Леле тез пак за балъци вземат хората. Зарин е измислен през 1936 г. ,като 5 гр от него са достатъчни за ликвидирането на милионен град. А представете си Новичока, който е измислен след 50 години каква "ефективност" ще даде. Със сигурност не е БОВ, защото след него жертвата няма смисъл от каране в болница. И нямаше да са само два броя. Спекулации с търпението на мечката
Новини по държави: