Last news in Fakti

9 Юли, 2018 17:25 1 470 15

Лондон: Може да има още жертви на "Новичок"

  • новичок-
  • великобритания-
  • химическа атака-
  • русия

Ръководителят на британското подразделение за борба с тероризма Нийл Басу заяви, че детективите не могат да установят дали веществото "Новичок", на което са били изложени двама британци, е същото, използвано срещу бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде Ройтерс.

44-годишната Доун Стърджис почина вчера след като на 30 юни е била изложена на "Новичок" в Западна Англия, само на няколко мили от мястото, където преди 4 месеца бяха нападнати бащата и дъщерята Скрипал.

"Последният ужасяващ развой на събитията усили решителността на нашия разследващ екип, докато работим за установяване на отговорните за този скандален, дързък и варварски акт", каза пред репортери най-високопоставеният офицер в контратерористичното звено.

По думите му разследващите засега не са в състояние да кажат дали нервнопаралитичният агент, открит при този инцидент, е свързан с нападението срещу Сергей и Юлия Скрипал.

Според контратеррористичната полиция двамата британци, пострадали от "Новичок", са пипали шишенце с отровното вещество.

Басу каза още, че починалата вчера Стърджис и партньорът й Чарли Роули са били изложени на "висока доза" от бойното отровно вещество.

За момента работната версия е, че инцидентът със Стърджис и Роули е свързан с нападението през март срещу полковник Скрипал и дъщеря му в Солсбъри.

Повече от 100 полицаи претърсват всички места, които двамата британци са посещавали, преди да се разболеят преди 9 дни. Претърсването е концентрирано върху домовете им и в парк в Солсбъри.
Роули остава в критично състояние в болница в Солсбъри.

Представителят на британската полиция подчерта, че "не може да гарантира", че няма да има и други жертви на "Новичок".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххххимик

    24 0 Отговор
    Явно Новичок не действа на Старичок, щом Вещичок още не се е гътнала.

    Коментиран от #7

  • 2 НКВД

    22 0 Отговор
    Ааааааа така ли стана ? Обаче знаеха че ужким Скрипал беше отровен с руски ,,Новичок" а сега вече не може да се каже!!!!
  • 3 среднощен

    18 0 Отговор
    Защо изобщо наричат това БОВ "Новичок"!? Те не са СИГУРНИ! Мей и "кабинетът и" са "заложници"! Заложници от самото начало! Заложници на своята "лукавост" и на едни много добре подготвени по "темата" момчета!? Изпълнителната власт е в "невъзможност" да продължи напред!
  • 4 Баба Тери

    18 0 Отговор
    Добрата стара Англия, натисна я новичока ...
  • 5 Пешо

    15 0 Отговор
    Брей, англетата се удавиха с "Новичок". Сигурно и по бензиностанциите им го продават вече.
  • 6 предположение

    17 0 Отговор
    Ако отидат в секретната си военна лаборатория, която се намира съвсем наблизо, ще разберат от къде е "Новичока". Но, едва ли ще разберат кой го е изнесъл...
  • 7 Hhhhhhh

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ххххимик":

    Уникално
  • 8 Гост

    8 0 Отговор
    Тя падна вече жертвата.
    Казва се Борис Джонсън.

    Коментиран от #10

  • 9 El comandante

    13 1 Отговор
    тъп,по-тъп,наглосакс!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Още жертви?Ми може,може.Нали лабораторията /до вас/ трябва да си подобри продукцията,та да се яви на пазара.....Засега само ви ,,черпят,,безплатно....опсаГРЕШКА...То терзи даде 50 милиона за подобряване и анализиране на продукта....ха наздраве,ще ви е лошо докато придобиете имунитет...само дотогава.
  • 12 зулус

    5 0 Отговор
    Ами то нали по Великден изпепелиха котката на Скрипалови ама другата избяга...сигурно са я приютили жертвите!!!
  • 13 Румяна Костова

    8 0 Отговор
    Дали пък не са пипали пакета с елдата на Скрипал?Или пък описаното шише с отрова ще се окаже марка руска водка?Ей,втори случай в близост до химическа лаборатория,в която се правят освен химически и биологически експерименти!
  • 14 зулус

    9 0 Отговор
    То и в Сирия не беше ясно има ли химическа атака или не ...още по-малко от кого??? Обаче покрай тая лаборатория много почнаха да дават фира хората...ама никой не оди да мята ракети и да я унищожи...ко стаа Тръмпи??? да не ти свършиха томахавките???

    Коментиран от #15

  • 15 Трол

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "зулус":

    Е тука имаше тема ама мина мимоходом. Международните специалисти не са установили употребата на химически вещества в Дума, Сирия. Козяшките колеги, дето виеха до небесата за лошите руснаци, си бръкнаха в носовете, загледаха облаците в небето и подминаха темата.
Новини по държави: