Last news in Fakti

10 Юли, 2018 09:53 3 197 43

Лондон: Москва е виновна за смъртта на отровената с "Новичок" британка

  • великобритания-
  • новичок-
  • русия-
  • химическа атака-
  • еймсбъри-
  • гавин уилямсън
Лондон: Москва е виновна за смъртта на отровената с "Новичок" британка - 1
Снимки: БТА/АР

Според Великобритания, Русия е извършила нападение на британска земя с нервно-паралитично вещество

Министърът на отбраната на Великобритания Гавин Уилямсън обвини Москва, че има отношение към смъртта на жената, отровила се с нервно-паралитично вещество в Еймсбъри, съобщи Reuters.

„Простата реалност е такава, че Русия извърши нападение на британска земя, в резултат от което умря наша гражданка“, заяви Уилямсън по време на изказване в парламента.

Лондон: Москва е виновна за смъртта на отровената с "Новичок" британка

Според неговото мнение, световната общественост трябва да се присъедини към Великобритания в „осъждането“ на Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    118 11 Отговор
    Кръвосмешението на острова води до шизофрения

    Коментиран от #21

  • 2 гост

    106 10 Отговор
    Нагли хора са тва англичаните.

    Коментиран от #43

  • 3 Голям Слон

    92 12 Отговор
    Русия някога произвеждала "Новичок" е виновна за смъртта на английската гражданка. Значи, ако утре някой с Мерцедес прегази човек, то Германия е виновна за това, така ли? Или не, може би турците, работещи в заводите им? Зависи накъде трябва да се наклони везната.
  • 4 Хаха

    84 8 Отговор
    Тея тотално се ошашавиха
  • 5 Истината

    65 7 Отговор
    За мен извънземните са виновни. И по-точно марсианците. След тази констатация сега само остава да ги намерим, задържим и осъдим.
  • 6 кретени

    65 8 Отговор
    Тия се оляха!!!
  • 7 Синфен

    62 5 Отговор
    Англичани и руснаци , заедно се веселят по кръчмите в Русия на Световното ! Явно на някой от Острова това не му харесва .
  • 8 Гост

    49 4 Отговор
    Да пият зелева чорба и няма проблеми.Идеално средство против махмурлук!
  • 9 Луд

    11 90 Отговор
    А КОЙ Е ВИНОВЕН БЕ РУШКИ ИЗПРОСТЕЛИ?!

    Когато произведеш нервно-паралитичен боен газ и той изведнъж се окаже в друга държава, кой е виновен? Това да не са ви картофи или оня простия с Мерцедеса дето коментира. пРосия го е направила и е допуснала да бъде изнесен от правителствените лаборатории, поради "страшния" контрол там..и сега - кой ни сра в гащите.
    А ония изостаналите на изток не отричат, че е Новичок, но отричат те да са го пускали....ако не беше вярно, щеше да е смешно.

    Коментиран от #10, #11, #12, #13, #14, #17, #22, #25, #33

  • 10 Голям Слон

    60 7 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Ако главата малко ти разбираше от химия, щеше да знаеш в действителност колко лесно се прави новичок. Но твоето "дурачок" е нелечимо. До гроб ти е.

    Коментиран от #28

  • 11 Трол

    39 4 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Ми Лондон е виновен краварските шашардисан! Щом не можеш да осигури сигурността на гражданите си-виновен си! Пък после доказвай, откъде е отровата.
  • 12 Гост

    33 4 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Ако разбираше малко от химия , щеше да изпиеш една кофа зелева чорба !
  • 13 jforfk

    52 2 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Първо прочетете, нещо после пишете ... Иначе пишете несъстоятелни неща. Изобретателят на Новичок живее от 90-те години в САЩ. Вече повече от 20 години. В СССР единственото дето е работил е по производство на химическо оръжие. Руснаците го оставят безработен ... и той емегрира, там където ЩЕ ИМА КАКВО ДА РАБОТИ. Ако можете да мислите, си отгворете на въпрса: кои са най съюзниците на САЩ. И още. Преди два-три месеца Чехия си призна, че също е участвала в производството на Новичок. А в Солсбъри открай време /преди първата световна война/ има лаборатрия за производство на химическо оръжие. А г-н Чърчил го е казал съвсем ясно още по това време. Цитирам по памет: "Ние имаме право да употребим химическо оръжие дори срещу страни, които нямат такова. Какво сме виновни, че те са некъдърни да си го произведат?"
  • 14 Реалист1

    42 3 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Създателя на Новичок от 20г живее в САЩ. Как смяташ "умнико", дали американците не са го изцедили за формулата? Или си мислиш, че ЦРУ са групи добродушковци, неспособни да изтрепят няколко човека от съюзна държава? И в името на какво - демокрацията ли? Трънки! Мразя тъпи хора, които не виждат по-далеч от носа си, а гледат с ушите си. В твоите шепнат - долари, лири, долари, лири.....
  • 15 Гост

    29 2 Отговор
    Само зелевата чорба ще ги оправи тия джендъри!Никакъв Новичок няма да може да уплаши алкохолишките свини прости от острова!Господ не случайно ги е отделил там !
  • 16 ОлигУфрен

    25 2 Отговор
    Абе що му се връзвате на този с ника Луд? Ми явно има някой на заплатка към сайта, плаща вму се да пише глупости за да предизвика полемика,да скомат постовете и рейтинга! Това ще да е, не може някой да е чак такъв дебил!
  • 17 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Пии зелеваа чорба и горе главата.Пишеш , че си луд , но може пък да ти няма нищо!След два дена ще се почувстваш добре!Не прекалявай с грозданката!
  • 18 куку руку ку

    15 1 Отговор
    Още не свършил Мондиала... а после?
  • 19 ТОЧКАТА

    13 2 Отговор
    ..ПРОСТАТА РЕАЛНОСТ!!!!...доказва единствено простотията...Май вече ми е ясно как са управлявали империята си---простотия и наглост до дупка....То по-умния ОТСТЪПВА!отстъпва ...докато загуби....Защото НЕ може да прозре ОПАСНОСТТА от такова поведение.....Е,та какво толкова искат тия,,простаци,,?...Обаче като погледнеш напред---то на хоризонта е срещата Тръмп/Путин......А Тръмп трябва да бъде държан изкъсо.какво по-добро обвинение че,,сътрудничи,,на ......агресор и убиец...за един импийчмънт.
  • 20 ДДРОнег

    22 2 Отговор
    Тъй...
    Русия избра президента на сащ, Русия избива свободно ингилизи в ингилизията, значи сащ и великобритания признават, че Русия е най-силната страна в момента, така ли :):):)
  • 21 Рашки по прашки

    6 20 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    И твоята шезоврения ли е от кръвосмешение?
  • 22 asdasd

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    И какво доказателство видя, че това е Новичок и че е от Русия ? Защото на доклада преди няколко месеца не се спомена името на веществото и от къде е. Вярваш понеже англичаните казаха по медиите ли ?

    Ами че на 10 км от двата случая има лаборатория за такива химически вещества разбра ли ?
  • 23 среднощен

    18 1 Отговор
    Тереза Мей и правителството и са заложници!? Заложници на своята "лукавост" и на едни "момчета" работещи в ЦРУ. С такива "кризи" се управляват правителства! За жалост властта е изчерпана от съдържание, защото получава "мандат" не от волята на избирателя, а от договорката със "задкулисието"! Когато "момчетата" нямат полза от "статуквото", просто го оставят "само" и то "потъва"! Неблагодарно нещо е "ВЛАСТТА" "договорена" на "всяка цена"!
  • 24 542

    15 1 Отговор
    ИИИИИИИ ФАЩ твърдо застават зад тях, понеже безрезервно им "вярват", следват: Плевню, ние, Полша, Украина!
  • 25 Alarak(the truth)

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Ако аз си направя нож и след година го изгубя на някое барбекю, а ти го намериш, но тъй като не си в час и решиш да се самозаколиш, аз ли ще сам виновен? Да има да вземаш...
  • 26 Гост

    15 0 Отговор
    Здравейте пичове!Баш си е добър новичока.Снощи изпих една бутилка и нищо ми няма.Довечера на мача ще утрепа още една , па да видим кво ще ми стане.Виновен им е некой на ингилизите , че не могат да пият.Мислят си тия чифути , че некой ги трови!На кривата ракета ,космоса и пречи!
  • 27 Българина

    8 0 Отговор
    Откривателя на Новичок живее в САЩ!!!!!!! ква Русия кви 5 лева??????? Я си и бе те май ката островитянска. В англия имаше атентати от ислямисти и ще има още, Русия им виновна. Нагли същества. Стискам палци на арабите да превземат континента!
  • 28 Max

    0 11 Отговор

    До коментар #10 от "Голям Слон":

    Ти пък откъде разбираш от химия, гад русофилска. Химията няма общо със свирките, които въртиш.

    Коментиран от #36

  • 29 дфццфдц

    7 0 Отговор
    Джендърите пак подхванаха старата песен. Да видим дали някой ще им се хване този път....
  • 30 Валери

    9 0 Отговор
    Провокации, клевети и обвинения винаги е имало, има и ЩЕ ИМА между два враждуващи лагера. Лошото е когато тая пропаганда стане на ниво 4-ти клас и видимо не си дават зор за да измислят нещо по-адекватно, това значи че враждата е в напреднал стадий и наближава крайния- война.
  • 31 Borislav Popov

    8 0 Отговор
    Ега ти му и смешниците. Вече и самите британци не вярват на тия лаладжийски истории. Някой луд лаборант от острова е новият Джак изкормвача.
  • 32 Гост

    11 1 Отговор
    Нали е нападение на Русия на английска територия?! Да им обявят война бе! И след толева ще влезнат в историята като приказка: Имало едно време един остров.....
  • 33 Готин ама не съвсем

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Те колегите са ти обяснили някой работи!
    Но да добавя само, че 90-те години, с призива за разоръжаване, американците си платиха и разглобиха лабораториите за производството на НОВИЧОК и си ги занесоха във ФАЩ, както и доста голямо количество от произведената субстанция. Като прибавим факта, че създателя на Новичока също отдавна е във ФАЩ, то картинката трЕбе да ти стане ясна!
    Учудвам се, че не откриха НОВИЧОК и в Ирак или Сирия??? Поставен разбира се от хамериканците там, за да оправдаят избиването на над милион иракчани и стотици хиляди сирийци!
  • 34 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    На крив ингилиз ....,,новичок,, му пречи......
  • 35 Брадвата

    0 1 Отговор
    Една служебна победа утре за Хърватия, понеже целият футболен отбор е изгонен от страната, накуп с всички "дипломати" по-добре ли ще е?
  • 36 Голям Слон

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Max":

    Всеки трябва от нещо да разбира. Да е добър някъде. Можеш да си майстор в 1-2 неща, калфа в няколко и чирак във всичко :-) Последните обикновено са професори по всичкология. Като теб предполагам.
  • 37 FORM

    0 3 Отговор
    Истината е че нито един от нас във форума не е необходимия специалист, както в производството на химическо оръжие, така и във сферата на разузнаването. Единствено мисля, че предложението на Русия за съвместно разследване с английските служби не би навредило за достигане до истината . В случая някак си аз ти казвам,че си ти, но не мога да го докажа- звучи несериозно. По принцип съм Русия да си понесе отговорността, но поне да има някакви факти. По този начин принципът за невиновност до доказване на противното губи смисъл. А, все пак той е един от фундаментите на наказателното право. Докаже ли се, че руснаците са виновни /което не невъзможно / да си понесат последствията с най-пълна сила.

    Коментиран от #38

  • 38 любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "FORM":

    Ами ако не са те, кой ще понесе отговорността за обвиняването им? А кой тогава е действителния извършител? Ще има ми интерес той да бъде открит или ще е по-добре да се обвинява Русия без доказателства?

    Коментиран от #39, #42

  • 39 гост 2

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "любопитен":

    "Единствено мисля, че предложението на Русия за съвместно разследване с английските служби не би навредило за достигане до истината ."

    Май сам си отговори, защо Русия не се допуска до съвместно разследване и защо като цяло НЯМА международно разследване! ИСТИНАТА, Санчо!
  • 40 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    ЛЮБОПИТНО...През 50те Британия открива ,разработва и усъвършенства ,,ВХ,, БОВ..Точно лабораторията в Солсбъри...Това е епохално откритие и Британия не устоява на НАТИСКА на САЩ ,,да споделят тайната,,....Ингилилизите я ,,споделят,, НО срещу технологията за атомната бомба.........А Британия участва в проекта ,,манхатън,, и има доста конфликти за ,,изолацията,, на учените.....
  • 41 среднощен

    0 0 Отговор
    До "точката": Това вече е нещо "конкретно"! При така поставена "точка", няма как да няма "послепис"!? Адмирации!
  • 42 FORM

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "любопитен":

    Е, аз какво казвам ? Ако има доказателства да се понесе отговорност. Ако няма тогава тези обвинения са напълно безпочвени. А, и не е честно да обвиняваш без доказателства.
  • 43 Бай Благой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    нАгличани ги кажи .....и нищо друго не е нужно да се казва..
Новини по държави: