Last news in Fakti

11 Юли, 2018 15:40 2 155 22

Меркел: Германия е независима от Русия

  • германия-
  • ангела меркел-
  • доналд тръмп

Тя отхвърли твърденията на Доналд Тръмп

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че страната й е напълно независима от Русия, съобщи ДПА.

По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Берлин, че е зависим от Кремъл. Меркел заяви, че понастоящем Германия е независима страна за разлика от Източна Германия от времето на СССР.

„Много съм щастлива, че днес сме обединени в свобода. Заради това ние можем да провеждаме независими политики и да вземаме независими решения. Това е много добре, особено за хората в Източна Германия.

Германия е вторият най-голям доставчик на войници, като по-голямата част от нашия военен капацитет се предлага на НАТО, като и до днес имаме силен ангажимент към Афганистан. С това ние защитаваме интересите на САЩ. Това е ясно на всички“, заяви Меркел.

Меркел заяви, че Германия ще повиши с 28% разходите си за отбрана в сравнение с 2014 г. Тръмп заяви, че Русия ще наложи контрол над Германия чрез газопровода „Северен поток – 2“.,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    25 4 Отговор
    Добре го е казала, че всъщност Германия и целият ЕС защитават интересите на сащ. Крайно време е,това да спре. И най добре, изобщо да игнорират туитванията на тръмпи.

    Коментиран от #3

  • 2 ГосТ

    11 8 Отговор
    И още нещо от мен, ако ЕС наистина е обединен и разполага със собствена армия,ще обърне хастара както на фащ,така и на русия.
  • 3 куку руку ку

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    По-правилно е да се каже, че са зависими от сащ. Ако ли пък не е по-точно другото определение за зависимост- окупирани от сащ.

    Коментиран от #8

  • 4 Компетентен

    14 0 Отговор
    Германия няма представа колко е зависима и то колко е зависима от нашествениците , финансирани да завземат територии ... Когато го разберат , ще е твърде късно !
  • 5 Сатаната

    6 0 Отговор
    Браво бе Бабо.
  • 6 Тях червеното знаме роди ги

    3 2 Отговор
    Меркел-"бивш" комсомолски деятел в ГДР
  • 7 Българина

    13 0 Отговор
    А пък сащ са зависими от ИЗРАЕЛ!!!!!
  • 8 ГосТ

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Те наистина са буквално окупирани с всички тея бази. Нали тоя клоун беше казал че ще се изнася. Във Франция щел да ходи,само да не отива като се играе финала,че нема пак да има кой да го посрещне 😂
  • 9 Borislav Popov

    2 2 Отговор
    Северен поток 2 , а после и Северен поток 3 /само за петрол/! И всичките автомобилостроители с нови заводи в Русия ! Отделно останалите концерни. Голяма независимост....!!!

    Коментиран от #14

  • 10 Морук

    3 0 Отговор
    Хеле пък от Америка е напълно независима
  • 11 Хасан

    4 0 Отговор
    Не купувайте от Русия газ за пет лева а купувайте шистов от Сащ за 10 или втечнен от американските компании от САи Катар за 15....а после казват че колониализма свърши ..ще има скъпа енергия в Европа ..това значи скъпа себестойност на производството и по малка конкурентноспособност
  • 12 Хасан

    3 0 Отговор
    И целия свят е длъжен да работи за интересите,благополучието и стандарта на Сащ...

    Коментиран от #15

  • 13 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Германия при всеки канцлер подписва,,канцлер акт,, който е документът за зависимост....Подписва го със САЩ....С русия има само търговски ВЗАИМНОИЗГОДНИ СДЕЛКИ!....на база руски газ,германската икономика е конкурентно способна и Германия е богата.На срещата Г/7 Трампата замеря Меркел с бонбони!Путин никога не проявява такова презрение кум съюзници или опоненти.Тръмп счита Меркел за Сорофил и глобалист/както и Хилъри/А те са му по-черни и от негър.....Лошото е ходовете на Меркел са ,,ограничени,, от статута на Германия на амерички протекторат ,а той ще става все по-безцеремонен в ръцете на търгаш ...Тръмп официално каза че има три глобални центъра-САЩ;КИТАЙ;Русия....ЕС не го счита дори и за регионален субект и това ясно си личи по отношението му.
  • 14 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    А КАКВА е зависимостта,морук???Нещо не се усеща......Където ИСКАТ и има изгода ТАМ отиват и ТОВА правят....А америка мърмори.....НЕЩО ДРУГО--ПО-КОНКРЕТНО?
  • 15 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    ТОЙ още работи за това...всички търговски пътища,ценобразуване на борсите,както и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО всички борсови стоки да се купуват с долари е под техен контрол и ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ в полза на САЩ.....А който се опита да се озъби си го получи.....даже и бин ладен/САУДИТЕЦ/.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТОЧКАТА":

    Саддам реши да продава петрола в евро а не в долари и го обесиха...Каддафи пак същото...Венецуела си национализира петрола и е най големия «диктатор»'''
  • 17 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТОЧКАТА":

    Бин Ладин беше възпитаник на ЦРУ и активно се бореше в Афганистан срещу Червената армия
  • 18 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Този път / без да си "навлича" грехове/ г-жа А.Меркел е права и само дето не е изказала цялата истина за тоталната зависимост на Германия от САЩ на яве. Но която и да е страна от Европа или от света изобщо ,ако влезе в някакви изгодни за нея отношения /икономически на първо място/ с Русия, става трън в очите на САЩ. Президентът на САЩ много добре знае от собствен опит, как икономическите отношения водят до военни и политически. За това по цяла Европа има американски военни бази, " всички сме за Пловдив "- пардон - всички сме за НАТО и обвиненията към Германия са по скоро предупреждения към нея , да не се " открехва" много-много на Русия, защото........и следва скърцане със зъби !! А Господжата веднага започва да върти д...... и да се кълне във вярност към "Великият покровител" !!!
  • 19 А сега

    0 0 Отговор
    "Ангела Меркел обяви, че страната й е напълно независима от Русия"
    Независима, ама друг път.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 фак..ти

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "А сега":

    САЩ,АКО НЕ БЯХА СЕГА ЩЕШЕ ДА ИМА ХАИЛ ХИТЛЕР.
    САЩ В МОМЕНТА ПАЗИ СВЕТА ОТ ПУТЛЕР.
  • 22 ООООХ ФАНТАСТИШЕ МИЛИАРДИШЕ

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ЛИ СА ТОЛКОВА НАИВНИ ЗАПАДНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ,
    ЗАЩОТО НЕ СА ЯЛИ ПОПАРАТА ВСЕ ОЩЕ НА ДЪРВЕНИТЕ
    КОМУНИСТИ.ГФР ДАДЕ МИЛИАРДИ ДА ВЪЗСТАНОВЯВА
    МИЗЕРНА КОМУНИСТИЧЕСКА ГДР,А ТЕ МРЪСНИТЕ ИМ ЩАЗИ РАЗРАБОТВАТ ВСРИВ СЪВМЕСТНО С КГБ КАТО ИЗТОЧВАТ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО,МАЛКО КЪСНО СЕ ОСЪЗНА БАВАРСКИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ,ЧЕ МУЕИЗТОЧЕНА ДЪРЖАВАТА И ПАРИТЕ СА В ИЗТОЧНИТЕ ВАСАЛИ.
Новини по държави: