Last news in Fakti

11 Юли, 2018 19:02 5 874 24

Защо Турция избра С-400

  • турция-
  • с-400-
  • русия

Страната е искала подобни системи от САЩ и от НАТО

Турция реши да се сдобие с противоракетни системи С-400, заради спешната необходимост на страната да подобри противовъздушната си отбрана. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от ТАСС.

Той говори пред форума NATO Engages. Форумът се проведе в рамките на срещата на върха на НАТО.

„Турция е суверенна държава и е длъжна да предприеме нужните мерки за защита на границата си. Ние в 10 г. искахме от САЩ да ни достави подобна система, но това така и не стана. Обърнахме се към съюзниците от НАТО, но и от там не получихме отговор. Така че просто приехме предложението на Русия“, заяви Чавушоглу.

Той заяви, че не вярва решението на Турция да е съпроводено със санкции, но поясни, че ако има такива, страната му ще отговори. САЩ вече обявиха, че не подкрепят сделката с Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аферим и машалла

    54 3 Отговор
    Правилно, турчулята разбраха че от САЩ-НАТО нищо няма да получат, а само ще им се иска. И решиха да сменят аркадашите, формално се водят в НАТО но реално не са там.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ганьо Хаплюв

    45 3 Отговор
    Сега предстои и България да си купи стари таралясници - Ф16 за над милиард .. както направиха Румъния и предстои да направят Словакия. Утре наш политик от трибуната на НС ще каже: "Ние и останалите пудели нямаме суверенно право, а сме жалки васали...и ще правим това , което ни наредят!".

    Коментиран от #19

  • 4 Мерт

    47 9 Отговор
    Министър Чавушоглу подчерта, че Турция не вярва в санкциите, но ако съюзник предприеме такава стъпка, Анкара ще отговори. "Турция е суверенна държава, която е длъжна да приеме всички необходими мерки за защита на границите си". Турция не цепи басма на никой!

    Коментиран от #8, #13, #20

  • 5 Инкогнито

    33 1 Отговор
    Турците видяха че С-400 са номер едно и най - логично предпочетоха НОМЕР 1 вместо американско под номер 10!
  • 6 ТОЧКАТА

    17 0 Отговор
    Защо америчка се звери на Турция след като тя ...само следва техният пример....ЧИСТ БИЗНЕС...Купува и продава това КОЕТО МОЖЕ.....и е на далавера......Защо СА купи от Трампата оръжие за 500 милиарда!!!!
  • 7 американците ритат силно

    2 13 Отговор
    защото е мазохистична и харесва ритници в задника си
  • 8 СссереМ

    7 20 Отговор

    До коментар #4 от "Мерт":

    С какво ще им отговори,ще наложи мораториум на ибриците ли?

    Коментиран от #9, #10, #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Морук

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Ми то е достатъчно само да си вземе и руски изстребители су-57,Ами твоето правителство ще купи от битака бе бай ганьо

    Коментиран от #12, #21

  • 11 Вили

    8 23 Отговор
    Турция като суверенна държава никой не я задължава да членува в НАТО и да търгува с Европа. Да си събере парцалите и да заминава за Азия, Африка.

    Коментиран от #15

  • 12 селфи

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Морук":

    Няма. Боце уреди свръхмодерни суперизстребители F-16 Three Edition, което е сделката на века. След като би шута на Грипен, които вярно не са номер 1, но са евтини, надеждни и никога не затриващи пилотите си щото са като Волво - шведско качество, макар и с китайски собственник, нашият велик вожд и партията на '' справедливостта''' ГЕРБ, ни превърнаха в модерна авиодържава. Пилотите ни след дълга ваканция ще могат да полетят накрая. Мнпгото Калинки и УСВОЯВАНЕ на средства, банкрутираха еврофондовата подкрепа, родният бюджет и въпреки оптимистичното хилене и цвилене на Боце и мафия, външният ни дълг е нарастнал с доста.... Никога не е бил толкова висок. Затова, понеже на Боце се надяват и Полиса, БА, МВР, чиновници,, обръчи от строителни фирми да им налива чрез общественни поръчки и какво ли и кои ли не още, искат и чакат потупване, то Синя зона се натресе, сега и рекета над бднзинаджиите, и тока и цени скочиха.... Най-странното е обаче, че въпреки техните лапане и наливане на пари, сега щели да раздават пари, да сме правели бебета... Явно техният геноцид с нормативи е малко, но сега ще стимулират и гетата да кучат бебета на кило, понеже никой нормален не прави бебе за пари, а недостига на пари и административния геноцид тук ни пречи на българите психиологически, защото държавата ни се оказа наш смъртен враг и това ни стресира - чудят сд хората да емигрират ли, да трепят тикви ли? И понеже и секюритито ни е от сънливци и не
  • 13 Пешо

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мерт":

    Кога ли наш политик ще каже нещо подобно?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 наблюдател

    5 13 Отговор

    До коментар #16 от "Male mila":

    Да пуснат да видим.Като застреляме първите 100 ще видиш другите милилиони къде ще се върнат.Оръжие имаме достатъчно даже изнасяме.А Турция много да не се отваря защото не са рекли западняците не са я затрили.Само да спрат кранчето и фесолягите загиват.И сега лирата е срината и нищо не струва.Малко да си спомнят историята Запада пазеше Турция,разви икономиката и сега кучето иска да хапе стопанина си.А бесните кучета им знаем съдбата.

    Коментиран от #22

  • 18 турска лира

    8 5 Отговор
    ПОМООООООООООЩ !!!!!!!!!!!!
  • 19 Геро

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо Хаплюв":

    За да не си “жалък васал” трябва сам да си произвеждаш въоръжението.
    Иначе ще си останеш такъв
  • 20 касапина

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мерт":

    Сигурно ще спре вноса на гумени домати за щатите,турски санкции ПХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 21 sniper

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Морук":

    Руснаците ще го набият на читаците до края
  • 22 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "наблюдател":

    Пробваха да плюят Израел ,и виж какво стана Евреите им го набиха до дъно,но това е само върха на айсберга,управниците им крадат в пъти повече от нашите, от батака ще опъват каиша обикновените турчоля.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: